Ακούει κανείς; Το Συνετί ξέμεινε εντελώς από νερό!!!

 

Χωριό γραφικό με πανέμορφη παραλία που προσφέρεται για τουρισμό. Μόλις 10 λεπτά από την Χώρα. Όμως χωρίς νερό τι ανάπτυξη να έχει; Εφέτος επί δύο μήνες ταλαιπωρείται συνέχεια και στο τέλος οι βρύσες σταμάτησαν να τρέχουν!!! Κοντεύει 10 ο Σεπτέμβρης και οι αρμόδιοι τώρα πήραν είδηση και τρέχουν να βρουν γεώτρηση!!!

Μόλις 8-10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Χώρα της Άνδρου βρίσκεται το χωριό Συνετί. Το χωριό αυτή την εποχή έχει περίπου 200-250 κατοίκους και λειτουργούν γύρω στα 80-100 σπίτια. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα το χωριό αυτό βιώνει καθημερινά πολύωρες διακοπές νερού!

Το πράγμα όμως χειροτέρεψε το τελευταίο 24ωρο καθώς διακόπηκε πλέον εντελώς η παροχή νερού. Τα παραπάνω τα τηλεφώνησε στο site πριν λίγο ο Μ.Κ. μαζί με τον πατέρα του Δ.Κ. και ζητούν από τον εξαφανισμένο δήμαρχο Άνδρου - που δεν τον βρίσκουν ούτε στο τηλέφωνο - να απαντήσει αν αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί ώστε να φύγουν πια από τα σπίτια τους καθώς από άποψη υγιεινής τα πράγματα είναι πλέον οριακά.

Κάτω ακριβώς από το χωριό είναι τα Διποτάματα όπου το νερό της φύσης τρέχει κανονικά. Το πρόβλημα είναι το νερό της βρύσης που τρέχει ακανόνιστα και που τώρα σταμάτησε. 

Το αστείο ειναι, αν μπορεί να είναι αστείο, πως οι πηγές που υπάρχουν γύρω και μέσα στο χωριό τρέχουν κανονικά νερό. Κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει λειψυδρία. Υπάρχει πλήρης και διαπιστωμένη ανεπάρκεια του δημάρχου και αυτών που είναι υπεύθυνοι για το δίκτυο και τη δεξαμενή του χωριού.

Όπως μας είπαν στο τηλέφωνο: «ο δήμαρχος λέει σε συγχωριανούς μας πως μόλις σήμερα 5/9 διαπίστωσε πως η γεώτρηση στέρεψε εντελώς!!! Και πως στέλνει κατεπείγον σήμα σήμερα στην Σύρο να ανοίξει μια παλιά γεώτρηση!!! Είναι απίστευτος μετά από δύο μήνες ταλαιπωρίας μας…»

Και όπως συμπλήρωσαν «τι μιλάει για τουρισμό και ανάπτυξη και το χωριό μας μόλις 10 λεπτά από την Χώρα εφέτος είπε το νερό νεράκι και το τελευταίο 24ώρο, αν και έχει φύγει τόσος κόσμος, σταμάτησε εντελώς η παροχή νερού. Το χειρότερο είναι πως εδώ και δύο μήνες δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα ούτε ο δήμαρχος ούτε κανεις άλλος… »!

Τέλος μάς εστειλαν και δημοσιεύουμε και την αγανακτισμένη ανάρτηση της κ. Τζούλη Τατάκη που γράφει:

Αγαπητό χωριό και χωριανοί αύριο εγώ η Αθηναία Συνετιανή θα πάω προς το δήμο διότι βλέπω πως αυτό με το θέμα του νερό αντί να γίνεται καλύτερο γίνεται χειρότερο!!!! Η !!!!! μας δουλεύετε κανονικά... Όποιος μπορεί και θέλει να γράψει δημόσια στο τοίχο όχι βρίζουμε αλλά το κάνουμε πισώπλατα και μετά δεν κάνουμε τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ και να παρευρεθεί μαζί μου αύριο στο δημαρχείο....
Ευχαριστώ και πάλι η Αθηναία Συνετιανή που "έχει σπίτι και πληρώνει νερό και ΕΜΦΙΑ " γιατί τα έχω ακούσει όλα φέτος....

«Εν Άνδρω»