Ανοικτές συνελεύσεις, ανοικτές διαδικασίες στο Μουστάκειο. Ο απολογισμός του κληροδοτήματος.

 

Η πρώτη φορά που το Κληροδότημα Μουστάκα στην Πίσω Μεριά κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής σε ανοικτή συνέλευση για τον απολογισμό της δράσης του, της περιουσιακής κατάστασης του και της λειτουργίας του ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016. Μέχρι τότε η εκάστοτε τριμελής διαχειριστική επιτροπή απλώς αποφάσιζε και ανακοίνωνε τις αποφάσεις της. Οι κάτοικοι στο όνομα των οποίων ιδρύθηκε και λειτουργούσε το κληροδότημα ήταν απόντες.

Η δεύτερη ανοικτή συνέλευση ενημέρωσης των κατοίκων για τις υποθέσεις του κληροδοτήματος έγινε τον Ιούλιο του 2016. Και τώρα οι κάτοικοι καλούνται στην τρίτη ανοικτή συνέλευση, στην οποία η διαχειριστική επιτροπή θα κάνει δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους.

Η πρωτοβουλία των Δημήτρη Λοτσάρη (επάρχου) και του Γιώργου Τρανάκου (προέδρου) έχει πλέον διαμορφώσει μια νέα πρακτική στο Κληροδότημα με ανοικτές διαδικασίες, οι οποίες θα είναι δύσκολο στο μέλλον να αναιρεθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΛΗΡΟΔΟΤΉΜΑΤΟΣ " ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ "

Καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής Τ.Κ. Κορθίου, στην Ετήσια 2017, Απολογιστική Συνέλευση του Κληροδοτήματος, για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής επιτροπής , που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στο Μουστάκειο Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς Κορθίου.

Εκ της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτήματος