Τρικυμία σε ποτήρι η πολιτική της Άνδρου

 

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο νησί μας από μια άγνωστη σχετικά εταιρεία στόχο έχει να κάνει κάτι ο δήμαρχος, ώστε να φανεί στην κοινωνία της Άνδρου… πως κάνει κάτι!! Ενώ τη ίδια ώρα η παράταξη του κλυδωνίζεται και ο Δήμος έχει κολήσει. 

Ο κλυδωνισμός της παράταξης του ξεκίνησε με μια σειρά παραιτήσεις στελεχών της Υδρούσας. Οι πέντε παραιτήσεις αποδιοργάνωσαν την παράταξή του στο Γαύριο και στο Μπατσί. Όμως, ο δήμαρχος αντί να πάρει το μήνυμα συνέχισε ατάραχος όπως πριν. Με την εφετινή καλοκαιρινή μετωπική σύγκρουση και με τον πρόεδρο της Χώρας τα πράγματα χειροτέρεψαν. Η ανοικτή αμφισβήτηση έφτασε πλέον μέσα στο κάστρο του, την Χώρα.

Κάπου εκεί ο δήμαρχος θεώρησε πως χρειάζονταν πιο πολλές ανακοινώσεις και πολύ facebook!!! Για τον λόγο αυτό προσέλαβε και μια κυρία για δημοσιογράφο με σκοπό να συμβάλει στην επικοινωνία του, ενώ άρχισε να ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές! Στις οποίες λέει πως πρέπει να κατεβεί «για να ολοκληρώσει το έργο του»!!!

Το πρόβλημα με το δήμαρχο και το έργο του είναι πως τριάμισι χρόνια μετά την εκλογή του ελάχιστοι πια πιστεύουν σε αυτόν και λιγοτεροι στο "έργο" του. Ήδη η παράταξη των δέκα εναπομεινάντων συμβούλων του τείνει να γίνει δύο κομμάτια.

Το ένα από τα δύο απαρτίζεται από 3-4 συμβούλους που έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται . Ο προσεκτικός παρατηρητής θα βρει ανάμεσα τους και τον αντιδήμαρχο Κορθίου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου!!!

Ο δήμαρχος για να αντιμετωπίσει την νέα αμφσβήτηση επιχειρεί να τους φορτώνει και τις δικές τους, αλλάς και τις δικές του, πολιτικές αποτυχίες του. Οι εναπομείναντες πάλι συζητούν για το τι θα κάνουν το εναπομείναν διάστημα με έναν δήμαρχο στον οποίο δεν πιστεύουν πως μπορεί να συνεχίσει!!! Αλλά ψάχνουν και με ποιον θα κατέβουν την επόμενη φορά!!! Θέλουν να συνεχίσουν κι αυτοί το "έργο" τους!!!

Μέσα σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» ούτε ο δήμαρχος ούτε οι νέοι ενδοπαραταξιακοί αντίπαλοι του έχουν το πολιτικό κουράγιο να μιλήσουν ανοικτά στην κοινωνία, ενώ αδυνατούν να διοικήσουν σε κάτι σωστά τον Δήμο. Απομένει λοιπόν μόνο ο υπόγειος ανταγωνισμός! Και όποιος αντέξει. Φυσικά ένω συμβαίνουν όλα αυτά η Άνδρος είναι στον αυτόματο πιλότο του τυχαίου και του απρόβλεπτου χωρίς διοίκηση και χωρίς αντιπολίτευση!!!

Σε αυτή τη συγκυρία ο δήμαρχος, λοιπόν, κάνει... μια δημοσκόπηση!!! Τι επιδιώκει με την δημοσκόπηση; Μάλλον να ξαναπάρει την πολιτική πρωτοβουλία!!! Και να πει κάτι σε όσους του έχουν απομείνει στον συμβούλιο (δηλαδή 5-6 συμβούλους)! Και τι θα κάνει αν δεν του βγουν οι αριθμοί; Μάλον δεν θα βγάλει την δημοσκόπηση στο φως. Και θα κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει μέσα από διαρροές την κατάσταση όπως αυτός θέλει. Αυτό κάνει τρία ολόκληρα χρόνια...

Τι θα κερδίσει με αυτό; Θα θολώσει τα νερά. Και ίσως βρει λίγο χρόνο. Για να δει τι θα κάνει με τους νέους ενδοπαραταξιακούς αμφισβητίες του. Όχι με τον Δήμο τον οποίο πια αγνοεί εντελώς...

Που μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση; Άγνωστο. Το μόνο γνωστό είναι πως το νησί δεν μπορεί να κυβερνηθει από μια νέα δημοσιογράφο ή με μια νέα δημοσκόπηση. Γιατί για να επικοινωνήσεις κάτι ή για να μετρήσεις κάτι πρέπει και να υπάρχει κάτι. Και ο δήμαρχος δεν έχει κάνει - τριάμισι χρόνια από την εκλογή του - κάτι. Μετρά, λοιπόν, για φανεί πως κάτι κάνει. Και για να θολώσει τα νερά...

Εν Άνδρω

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άρα ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ θα καταλάβουμε τι μας ξημέρωσε.
Πόσοι σαν τον THEODOROS ZANNAKIS υπάρχουν στην Άνδρο που λατρεύουν τον ανύπαρκτο δήμαρχο
Τι ζούμε... τα μνημόνια μου μέσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Γιάννη... κουκιά σπέρνεις;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο λεβέντες, αρθρογραφούντες και σχολιάζοντες, καμάρια και το μέλλον της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα αυτά που γράφονται απο τον κ.Σκεπτομενο είναι όλα αλήθειες!! Εδώ βέβαια υπάρχουν και καταγγελίες σε βάρος του δήμου (κακοδιαχείριση χρημάτων δικών μας) επιχειρήσεων,ιδιωτών,για υπάλληλους του δήμου και γενικά για κακοδιαχείρισης χρημάτων και μια Άνδρος στάσιμη σε υποδομές τα τελευταία χρόνια! (Ακόμα και στο νερό) Σαν νέα μελοι της Νεολεας Άνδρου (η οποία θα ανακοινωθεί δημόσια και θα παρεμβενει νόμιμα ) επιτέλους ας επέμβει κάποιος!! (Που ειναι οι Γονείς δικηγόροι,επιχειρηματίες,, υγειονομιο,εισαγγελέας, δημοσιογράφοι,σωμάτια,αντιπολιτευση κ.α)?αδιαφορία πλήρης για το μέλλον των παιδιών σας,και τον τόπο μας!!! ΕΠΙιτελους κινηστε τις διαδικασίες που πρεπει ωστε να επέμβει κάποιος εισαγγελέας για έλεγχο στον Δήμο Άνδρου!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ποντικια κατεβαινουν σιγα-σιγα απο το πλοιο...
Και αφηνουν τον δημαρχο να πιστευει οτι εχει εργο να ολοκληρωσει, ενω αυτοι οργανωνουν την επομενη μερα που ιδανικα ειναι να φυγει ο νυν, να γινει προσωρινος δημαρχος ο Μπαλλας με πρωτοπαλικαρο τον Βουραζερη και μαζι και με τους λοιπους διαφωνουντες της υδρουσας να πανε δυνατα στις εκλογες.
Αν ομως το καραβι βουλιαξει να δουμε ποιος θα μαζεψει το μαζουτ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή όπως όλοι πια καταλαβαίνουμε η κατάσταση του Δήμου μας φθάνει στο πάτο....και ο απίθανος Δήμαρχος κάνει γκάλοπ! σαν να μη συμβαίνει τίποτε προβλέπω οτι οι εξελίξεις που περιγράφεις είναι μονόδρομος για τον πρόεδρο και τον αντιδήμαρχο αλλά και για άλλους δημοτικούς συμβουλους, μαθαινω οτι πρόσφατα εγινε συνάντηση (υπολοίπων) συνδιασμου Σουσουδη και κάποιοι του δήλωσαν πίστη μέχρι τέλους.......Ελένη ,Δημήτρη, είσθε σίγουροι οτι θα αντέξετε να βλέπεται το νησί να βουλιάζει συνεχώς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδικείται ο Δήμαρχος και ο μέγας Αντιδήμαρχος Οικονομικών από το άρθρο. Σαφώς και έχουν κάνει πολλά. Τόσο πολλά που θα χρειαστούν χρόνια, από όταν με το καλό ξεκουμπιστούν, να συνέλθει ο Δήμος.
Αναπολώ τη φιέστα του απολογισμού στο θέατρο όταν ο Δήμαρχος μας μάθαινε τι είναι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Αναπολώ το Δ.Σ. στις 7/4/2017, με το κρεσέντο του ξερόλα λογιστή, ο οποίος κατακεραυνώνοντας και μαλώνοντας τους πάντες, ότι στις 28/2/2017 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου ήταν 284.055,19 εκ των οποίων 222.375,79 δεν μπορούσαν να πληρωθούν χωρίς δικαστική απόφαση, δηλαδή ήταν μόνο 61.680,12. Τι συνέβη και αιτήθηκαν και πήραν 335.426,89 επιχορήγηση για να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα τους?
Ονειρεύομαι τη μέρα που θα βγούν να πουν τα ποσά που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου στους προμηθευτές κυρίως ντόπιους. Έχουν υπερβεί τις 200.000,00???
Αγωνιώ να μας ενημερώσουν πόσα χρωστάει η Αναπτυξιακή σε μισθούς και προμηθευτές.
Είμαι όλος περιέργεια να μάθω πόσα χρωστάνε σε προμηθευτές και σε μεροκάματα τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν τιμολογηθεί. Μιλάμε για μεροκάματα και εργασίες ακόμη και από την περίοδο των εκλογών.
Αναρωτιέμαι αν θυμούνται ότι συμπληρώθηκαν ακριβώς 3 χρόνια από τη μέρα που με απόφαση ΔΣ διαπίστωναν ότι δεν είχε γίνει ο ισολογισμός του 2011 και προκάλεσαν το διαχειριστικό έλεγχο στο νέο Δήμο Άνδρου και στον τέως Δήμο Κορθίου, και άφησαν στο απυρόβλητο τους δύο άλλους ημέτερους Δήμους. Συνειδητοποιούν ότι έχουμε 2017 και δεν έχουν συντάξει ακόμη τον ισολογισμό του 2014??? Έχουν δηλαδή καθυστερήσει όσο και οι προηγούμενοι και οσονούπω ο έλεγχος θα επεκταθεί και στα δικά τους μαργαριτάρια.
Έχουν καταλάβει ότι κλείσαμε 3 χρόνια από όταν το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε, να ζητηθεί διαχειριστικός έλεγχος από το 2007 ως τότε στους Δήμους και στα Νομικά τους πρόσωπα και αυτοί καταχώνιασαν την απόφαση και δεν την έστειλαν πουθενά!!!!!!????????
Έχουν συναίσθηση ότι φουντάροντας τα σκουπίδια στην Σταυροπέδα εκτός από τους ίδιους θα πάνε στη φυλακή και οι οδηγοί?? Ξέρουν ότι καταγράφονται οι αναθέσεις σε εργολάβο της Αθήνας ο οποίος δεν ξέρει ούτε αν η Άνδρος είναι νησί ή στεριά???
Όλα τα άλλα πλην αυτών που αναφέρω τα εκτελούν κανονικά, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Τέλος τους ενημερώνω ότι όπου νάναι θα βρέξει και θα λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης στο Μπατσί στα Αποίκια και το Συνετί.

Καληνύχτα και συνεχίζουμε (προσφιλής έκφραση του Δημάρχου)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημαρχε προχωρα ακαθεκτος η αγορα της Χωρας ειναι μαζι σου...