Τρικυμία σε ποτήρι η πολιτική της Άνδρου

 

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο νησί μας από μια άγνωστη σχετικά εταιρεία στόχο έχει να κάνει κάτι ο δήμαρχος, ώστε να φανεί στην κοινωνία της Άνδρου… πως κάνει κάτι!! Ενώ τη ίδια ώρα η παράταξη του κλυδωνίζεται και ο Δήμος έχει κολήσει. 

Ο κλυδωνισμός της παράταξης του ξεκίνησε με μια σειρά παραιτήσεις στελεχών της Υδρούσας. Οι πέντε παραιτήσεις αποδιοργάνωσαν την παράταξή του στο Γαύριο και στο Μπατσί. Όμως, ο δήμαρχος αντί να πάρει το μήνυμα συνέχισε ατάραχος όπως πριν. Με την εφετινή καλοκαιρινή μετωπική σύγκρουση και με τον πρόεδρο της Χώρας τα πράγματα χειροτέρεψαν. Η ανοικτή αμφισβήτηση έφτασε πλέον μέσα στο κάστρο του, την Χώρα.

Κάπου εκεί ο δήμαρχος θεώρησε πως χρειάζονταν πιο πολλές ανακοινώσεις και πολύ facebook!!! Για τον λόγο αυτό προσέλαβε και μια κυρία για δημοσιογράφο με σκοπό να συμβάλει στην επικοινωνία του, ενώ άρχισε να ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές! Στις οποίες λέει πως πρέπει να κατεβεί «για να ολοκληρώσει το έργο του»!!!

Το πρόβλημα με το δήμαρχο και το έργο του είναι πως τριάμισι χρόνια μετά την εκλογή του ελάχιστοι πια πιστεύουν σε αυτόν και λιγοτεροι στο "έργο" του. Ήδη η παράταξη των δέκα εναπομεινάντων συμβούλων του τείνει να γίνει δύο κομμάτια.

Το ένα από τα δύο απαρτίζεται από 3-4 συμβούλους που έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται . Ο προσεκτικός παρατηρητής θα βρει ανάμεσα τους και τον αντιδήμαρχο Κορθίου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου!!!

Ο δήμαρχος για να αντιμετωπίσει την νέα αμφσβήτηση επιχειρεί να τους φορτώνει και τις δικές τους, αλλάς και τις δικές του, πολιτικές αποτυχίες του. Οι εναπομείναντες πάλι συζητούν για το τι θα κάνουν το εναπομείναν διάστημα με έναν δήμαρχο στον οποίο δεν πιστεύουν πως μπορεί να συνεχίσει!!! Αλλά ψάχνουν και με ποιον θα κατέβουν την επόμενη φορά!!! Θέλουν να συνεχίσουν κι αυτοί το "έργο" τους!!!

Μέσα σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» ούτε ο δήμαρχος ούτε οι νέοι ενδοπαραταξιακοί αντίπαλοι του έχουν το πολιτικό κουράγιο να μιλήσουν ανοικτά στην κοινωνία, ενώ αδυνατούν να διοικήσουν σε κάτι σωστά τον Δήμο. Απομένει λοιπόν μόνο ο υπόγειος ανταγωνισμός! Και όποιος αντέξει. Φυσικά ένω συμβαίνουν όλα αυτά η Άνδρος είναι στον αυτόματο πιλότο του τυχαίου και του απρόβλεπτου χωρίς διοίκηση και χωρίς αντιπολίτευση!!!

Σε αυτή τη συγκυρία ο δήμαρχος, λοιπόν, κάνει... μια δημοσκόπηση!!! Τι επιδιώκει με την δημοσκόπηση; Μάλλον να ξαναπάρει την πολιτική πρωτοβουλία!!! Και να πει κάτι σε όσους του έχουν απομείνει στον συμβούλιο (δηλαδή 5-6 συμβούλους)! Και τι θα κάνει αν δεν του βγουν οι αριθμοί; Μάλον δεν θα βγάλει την δημοσκόπηση στο φως. Και θα κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει μέσα από διαρροές την κατάσταση όπως αυτός θέλει. Αυτό κάνει τρία ολόκληρα χρόνια...

Τι θα κερδίσει με αυτό; Θα θολώσει τα νερά. Και ίσως βρει λίγο χρόνο. Για να δει τι θα κάνει με τους νέους ενδοπαραταξιακούς αμφισβητίες του. Όχι με τον Δήμο τον οποίο πια αγνοεί εντελώς...

Που μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση; Άγνωστο. Το μόνο γνωστό είναι πως το νησί δεν μπορεί να κυβερνηθει από μια νέα δημοσιογράφο ή με μια νέα δημοσκόπηση. Γιατί για να επικοινωνήσεις κάτι ή για να μετρήσεις κάτι πρέπει και να υπάρχει κάτι. Και ο δήμαρχος δεν έχει κάνει - τριάμισι χρόνια από την εκλογή του - κάτι. Μετρά, λοιπόν, για φανεί πως κάτι κάνει. Και για να θολώσει τα νερά...

Εν Άνδρω