Η συγκέντρωση των Συνετιανών στο δημαρχείο Άνδρου: Απίστευτα κι όμως αληθινά…

 

 Φωτογραφία από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο.

Καταρχήν να σημειώσουμε πως στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε ποτέ στο δημαρχείο Άνδρου – άλλη μια πρωτιά του δημάρχου και των συνεργατών του - προσήλθαν 40 περίπου κάτοικοι του Συνετίου.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος ζήτησαν να μην μπουν όλοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Όμως ποιος σταμάταγε τους οργισμένους κατοίκους που  μπήκαν όλοι μέσα και ζητούσαν εξηγήσεις γιατί εδώ και μήνες δεν έχουν νερό. Και ενημέρωση δεν έχουν.

Από εκεί και μετά είναι απίστευτα τα όσα λέχθηκαν από μέρους του δημάρχου και του αντιδημάρχου:

Πρώτο απίστευτο: Στον 4ο πια χρόνο της διοίκησης τους… δεν έχουν προτάσεις!!! Έτσι, δήλωσαν στους κατοίκους πως… είναι ανοιχτοί σε προτάσεις!!! Ζητούσαν αυτοί που διοικούν και έχουν την πολιτική και τεχνική ευθύνη για την ύδρευση από απλούς κατοίκους… προτάσεις!!! Κι όμως οι κάτοικοι στο υπόμνημα που έχουν καταθέσει ζητούν να έρθει υδρολόγος και να γίνει και μελέτη ύδρευσης. Κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει δήμαρχος και αντιδήμαρχος πριν δύο χρόνια. Αλλά τότε ακόμα πανηγύριζαν την εκλογή τους και δεν είχαν χρόνο!!!

Δεύτερο απίστευτο: Δεν κάνουν έλεγχο του νερού που φέρνουν!!! Οι υπεύθυνοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν με χαρτιά αν κάνουν κάποιο έλεγχο ή πιστοποιουν το νερό και τις υδροφόρες που κουβαλάνε και ρίχνουν στη δεξαμενή του χωριού. Κι αυτό γιατί όπως κατέθεσε η Κ. Τσαούση το νερό βρωμάει κάτι σάπιο!!! Μιλώντας ο μεν αντιδήμαρχος είπε πως είναι "κι αυτός πατέρας και δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο"!!! Ο δε Σουσούδης είπε πως "και οι προηγούμενοι δεν έκαναν έλεγχο"!!! Του αντέτεινε ο Κ. Λιοπύρος πως "γινόταν και τοιχοκολλείτο στα  καφενεία του χωριού". Μετά ταύτα ο δήμαρχος σιώπησε πήγε πάρακάτω!!!...

Άλλη μια φωτογραφία από την σημερινή συγκέντρωση των Συνετιανών.

Τρίτο απίστευτο: Κάνουν τρύπες στο πουθενά. Όπως σημείωσε ο καπετάνιος Γιώργος Καλογρίδης όλα όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής – συνεχείς τρύπες υπό τις οδηγίες μη ειδικών – ήταν όλα λάθος! Απλώς αυτοσχεδιάζουν, όπως είπε η δασκάλα Μαργαρίτα Κροκοδείλου, κάνοντας τρύπες χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να έχουν φέρει κάποιον ειδικό για την ύδρευση. Τα ίδια είπε και συμπληρώνοντας ο καθηγητής Κώστας Γαρύφαλος. Μίλησαν επίσης οι Χρήστος Γιαννάκης, Κώστας Λιοπύρος, Θεόφραστος Κουμαριανός, Λ. Γαρδέλης και Ν. Φωστιέρης που όλοι ζήτησαν ενημέρωση και μελέτη από ειδικευμένη εταιρεία ή επιστημονική ομάδα.

Τέταρτο απίστευτο: Διαπίστωσαν το απίθανο. Έφερναν νερό με υδροφόρες από το Κόρθι, που απέχει διπλάσια απόσταση από τη Χώρα, καθυστερώντας κα καίγοντας καύσιμα. Και δήλωσαν πως τώρα που το κατάλαβαν θα φέρνουν από Χώρα που είναι κοντύτερα!!! Όλα αυτά μπροστά στους έκπληκτους κατοίκους που τους κοιτούσαν άναυδοι για την ασχετοσύνη τους!!! Να σημειώσουμε πως από τον Δήμο Άνδρου ήταν παρόντες ο δήμαρχος Σουσούδης, ο αντιδήμαρχος Κορθίου, που μιλούσαν και ο αντιδήμαρχος Χώρας Δ. Θεοδωράκης, ο Ν. Βιδάλης και η νεοπροσλφθείσα σύμβουλος επικοινωνίας του δημάρχου, που σιωπούσαν!!!… Ανάμεσα στα ωραία που είπαν ήταν ότι «φταίει και η ανοικοδόμηση του χωριού…»!!!

Πέμπτο απίστευτο: Από αξιοπιστία σκίζουν: Η τελική πρόταση της συζήτησης εκ μέρους του δημάρχου ήταν να στείλει απόψε έναν μηχανικό από τα Λειβάδια – ειδικός στις αντλίες όπως είπαν – να δει τι μπορεί να γίνει!!! Στις 4 το απόγευμα ειδοποιήθηκε το χωριό πως δεν θα πάει κανείς και όταν ρωτήσανε τον εκπρόσωπο του κ. Σουσούδη τους είπε: «θα μάθετε άλλη μέρα τον λόγο»!!!

Απίστευτα κι όμως αληθινά όλα τα παραπάνω. Είναι απίθανο να βρίσκονται οι άνθρωποι στον τέταρτο χρόνο της θητείας τους και να μην έχουν πάρει είδηση πως διοικούν. Και νομίζουν αφελώς πως είναι στην ευτυχία της αντιπολίτευσης όπου τους φταίνε ακόμα οι άλλοι και λένε και ότι τους κατέβει...

«Εν Άνδρω»