Παρέμβαση επάρχου για τα εισιτήρια των πλοίων της Άνδρου

 

(Από τον έπαρχο Άνδρου λάβαμε την επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες της γραμμής μας σχετική με το καυτό θέμα της αύξησης των εισιτηρίων για Άνδρο μετά την 2α/10/17. Με την επιστολή καταθέτει προτάσεις με στόχο να δωθούν κίνητρα κατά την χειμερινή περίοδο στους μόνιμους κάτοικους του νησιού να ταξιδεύουν οικονομικότερα για δουλειές στην Αθήνα, αλλά και προς τους επισκέπτες ώστε να έρχονται τακτικότερα στην Άνδρο... "Εν Άνδρω")

 Θέμα: Προτάσεις για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων την χειμερινή περίοδο

Με την παρούσα επιστολή και προκειμένου να υπάρξει μία μέση λύση για την εξυπηρέτηση τόσο των μόνιμων κατοίκων της Άνδρου κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες όσο και για την καλύτερη πληρότητα των πλοίων που μας εξυπηρετούν παραθέτω τα ακόλουθα για τις τιμές των εισιτηρίων:

-  Για την αύξηση της μεταφοράς των ΙΧ με το καράβι προτείνω την επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου του αυτοκινήτου στα 28ευρώ κι αυτό γιατί είναι πλέον δεδομένη η χαμηλή πληρότητα των γκαράζ των πλοίων. Αν μειωθεί το εισιτήριο των ΙΧ θα υπάρξει κίνητρο ώστε οι μετακινούμενοι να τα πάρουν μαζί τους μιας αυτά και θα είναι οικονομικότερα από κάθε άλλη λύση μετακίνησης στο νησί.

-  Για την βοήθεια των μόνιμων κατοίκων του νησιού προτείνω την καθιέρωση δύο ημερών χαμηλού κόστους μετακίνησης (πιθανές μέρες η Τρίτη και η Τετάρτη). Τις μέρες αυτές το ατομικό εισιτήριο για Άνδρο να επανέλθει στην καλοκαιρινή τιμή των 13,00 ευρώ.

Πιστεύω πως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες και με τις δύο εταιρείες, που εξυπηρετούν τον χειμώνα το νησί μας, να επικρατήσει ένα κλίμα συνεννόησης και να βρεθεί μια κοινή λύση μεταξύ σας και μεταξύ μας ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να μην νοιώθουν αποπαίδια μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Συνάμα το νησί να αγκαλιάσει τις δύο εταιρείες που στήριξε και στηρίχτηκε από αυτές το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ