Ο Νειμποριός εκπέμπει SOS: Πλημμύρισαν τα λύματα από αντλιοστάσιο του Δήμου Άνδρου

 

(Από τον κ. Γ. Κολυδά που ζει στο Νειμποριό λάβαμε για μια ακόμα φορά σειρά μηνυμάτων που ενημερώνει για την άθλια κατάσταση που υπάρχει στην πλατεία του Νειμποριού. Η κατάσταση υπάρχει καιρό και οφείλεται στην μη συντήρηση του δικτύου και του τοπικού αντλιοστασίου του Δήμου. Ο άνθρωπος έχει καλέσει αρμόδιους και αναρμόδιους. Οι αρμόδιοι τον... γράφουν κανονικά. Οι αναρμόδιοι δηλώνουν... αναρμοδιότητα! Ο Δήμος και ο δήμαρχος που έχουν την ευθύνη, αλλά  δεν έχουν κάνει τόσο καιρό... ΤΙΠΟΤΑ!!! Εν των μεταξύ τα λύματα τρέχουν στα σπίτια και στη θάλασσα!!! Υπάρχει άραγε κανείς υπεύθυνος για το παλιό αντλιοστάσιο του Δήμου ή όχι; - Εν Άνδρω).

Μήνυμα 1ο  - SOS από Νειμποριό

Ίδια εικόνα ακόμα και σήμερα, καθώς ανα δύο ημέρες έχουμε λυματα στην πλατεία του Νειμποριού και από εκεί στη θάλασσα! Και μπροστά στις πόρτες των σπιτιών μας με κίνδυνο για την υγεία μας! Ενημερωμένο και το λιμεναρχείο και το υγειονομείο και ο δήμος, αλλά πλήρη αδιαφορία...

 

Μήνυμα 2ο - Το ιστορικό

Στην συγκεκριμένη πλατεία εδώ και λίγα χρόνια έχει φτιαχτεί ένα υπόγειο δημοτικό αντλιοστάσιο το οποίο μαζεύει όλα τα λύματα της περιοχής και με τις αντλίες τα δίνει στον βιολογικό πλέον στο σημείο του Ξενία. Κατά καιρούς υπήρχαν υπερχειλίσεις λόγω προβλήματος του δικτύου με αποτέλεσμα τα λύματα να διαχέονται στην πλατεία και στην παραλία...

Το φαινόμενο πλέον από το φετινό καλοκαίρι και μετά έχει γίνει σχεδόν καθημερινό. Λύματα και δυσοσμία συνέχεια στην πλατεία με συνεχείς συστάσεις προς το Δήμο ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το δουν διότι αν βγουν τα λύματα στην οικία μου ή σε οποιαδήποτε οικία ή και εστιατόριο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ο Δήμος το μόνο που είχε να λέει ότι φταίνε τα εστιατόρια με τα λίπη μη σκεπτόμενος ότι εδώ και 20 χρόνια που μένω στην περιοχή δεν έχουν γίνει πάνω από 2 φορές συντήρηση στο δίκτυο και στις αντλίες του. Είναι λύματα και λίπη και φυσικό είναι να προκαλούν πρόβλημα.

Μήνυμα 3ο - Ζητείται ελπίς

Το αποκορύφωμα ήταν στις 12/9 όταν τα λυματα άρχισαν και έβγαιναν μέσα από τα τοιχεια στο υπόγειο μου διότι ο κύριος Βιδάλης μαζί με τον κύριο Παντζόπουλο θεώρησαν σωστό να σφραγίσουν το φρεάτιο το οποίο υπερχειλίζει με μπετόν και με αποτέλεσμα να πλημμυρίσω με λύματα διότι δεν είχαν άλλη δίοδο να βγουν αφού για άλλη μια φορά το αντλιοστάσιο δεν λειτουργούσε.

Καλέστηκαν ο υπεύθυνος λυμάτων, ο υπεύθυνος καθαριότητας, αλλά ποτέ κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε πέρα του συνεργείου του βιολογικού που δεν έχει την ευθύνη. Καλέστηκε υγειονομείο και ακόμα μέχρι και σήμερα περιμένουμε την αναφορά του. Καλέστηκε το λιμεναρχείο και μου ανέφεραν ότι αν δεν μπαίνουν μέσα στο νερό τα λύματα δεν έχουν δικαιοδοσία. Έχουν απλά μόνο στην παραλία.

Από τότε κάθε δύο μέρες τα λύματα είναι στην πλατεία διότι το μόνο που κάνει ο Δήμος είναι να έρχεται να ανεβάζει τον διακόπτη των αντλιών, αλλά από την στιγμή που υπάρχει βλάβη στο σύστημα λογικό είναι ότι θα ξαναπέσουν οι ασφάλειες.

Έχω κάνει επιστολή αναφορά προς δήμαρχο, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το Επαρχείο και την Περιφέρεια με καμία απάντηση από 28/09. Να προσθέσω επίσης ότι όλα αυτά τα γνωρίζει προσωπικά ο δήμαρχος διότι υπήρχε επικοινωνία μέσω μηνύματος στο Facebook.

Πλέον μιλάμε για σοβαρό πρόβλημα για την υγεία μας. Ότι χρειαστείτε περεταίρω σας στέλνω το τηλέφωνο μου. Επισυνάπτω και φωτογραφίες και σας γράφω και όλο το χρονικό

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση

Γιώργος Κολυδάς

Νειμποριός - Άνδρος