Απάντηση Λ. Μπάλλα στον Δ. Λάσκαρη. Ή, φορτώνει απόψε ο καιρός...

Τα πρόσωπα του πολιτικού "δράματος" επί σκηνής...

(Ξαφνικά απόψε στο τηλέφωνο ο Λευτέρης Μπάλλας. Βαρύθυμος. Ζητα με δύο λόγια να ανεβάσουμε το κείμενο του σαν άρθρο και όχι σαν σχόλιο. Δίπλα στου Λάσκαρη, προσθέτει. Και κλέινει. Ανεβάζουμε το κείμενο και κάνουμε μια πρόβλεψη: φόρτωσε πολύ ο καιρός στο στρατόπεδο του δημάρχου. Περιμένουμε και την πολτική απάντηση του Λ. Μπάλλα ή και των άλλων "προγραμμένων" από τον Δ. Λάσκαρη. Οι επόμενες μέρες προβλέπονται φορτωμένες... Εν Άνδρω).

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΣΚΑΡΗ.

Οι λέξεις απόψε βγαίνουν πολύ δύσκολα, τουλάχιστον από τα δικά μου χείλη. Έως τώρα πίστευα πως οι διαφορές γεφυρώνονται με διάλογο και με επιχειρήματα, όχι με χαρακτηρισμούς.

Nοιώθω αιφνιδιασμένος και σας μιλάω σαν πατέρας. Τον Δημητράκη, τον ξέρω από μικρό παιδί στον πεζόδρομο της αγοράς να μαθαίνει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από τον μπαμπά του. Εξαιρετικό παιδί... Χαιρόμουν μάλιστα πολύ, που η ανανέωση στον Δήμο συντελέστηκε και από εκείνον.
Θεώρησα, τo ίδιο και οι συμπολίτες μας, ότι ανδρώθηκε και άξιζε την θέση.

Τι συνέβη όμως απόψε και εμφάνισε ένα κείμενο χωρίς πολιτική χροιά παρά μόνο χαρακτηρισμούς; Με φωτογράφησε με λέξεις ακραίες και αχαρακτήριστες... Τον συνάδελφο του!!! Γράφει σαν τιμωρός για αποστάτες. Μιλάει για ανατροφή και ήθος που μόνο οι δικοί του γονείς έδωσαν. Για παρωδία, γλάστρες, προσωπική προβολή καλώντας τον Δήμαρχο να με παραιτήσει.

Ας το πράξει...

Θα ολοκληρώσω εδώ το κείμενο μου. Τον Δημητράκη άλλωστε τον ξέρω από παιδί, πίσω από τον μπερντέ με τον υπέροχο, τον αείμνηστο μπαμπά του!

Είναι και οι μυρωδιές βλέπετε από τα καλτσούνια και τα αμυγδαλωτά και δεν θέλω... Εγώ στο Πανεπιστήμιο της Νομικής που με έστειλε ο αγωγιάτης πατέρας μου, δεν έμαθα να μπερδεύω τις... "μυρωδιές"... Σας μιλάω ως μπαμπάς δύο παιδιών... που διατηρεί το δικαίωμα να καμαρώνει για την ανατροφή και το ήθος τους.

Λευτέρης Μπάλλας