ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ή «κυβερνητικό διάγγελμα» περί συστράτευσης στην Άνδρο!

Του Λευτέρη Μπάλλα

Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Άνδρου

Μου πήρε πολύ ώρα να αποφασίσω αν πρέπει να απαντήσω ως Αλέκος ή ως Λευτέρης. Βλέπετε η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει και την επιθεώρηση. Γίναμε «Δελφινάριο» τις τελευταίες μέρες μετά την «αντρίκια» παρέμβαση του Δημητράκη. Τέλος πάντων μέσα σε όλους επενέβη - νάτος - και ο Καπάκης με σημερινή ανάρτηση/διάγγελμα προς τον λαό της Άνδρου. Και πήραμε πάλι άλλο ένα μάθημα εξ αποστάσεως περί ήθους!

Θεωρεί λέει ο αρχηγός της μικρής αντιπολίτευσης «ανεπίτρεπτη την δημόσια εικόνα για την παρούσα δημοτική αρχή αλλά και για τον πολιτικό μας πολιτισμό». Τον πολιτικό πολιτισμό που μας εξηγεί αμέσως πως τον εννοεί με την φράση: «παράλληλα κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν..»!

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!! Ποντίκια όσοι διαφώνησαν και έφυγαν (γιατρός στο Γαύριο, λογιστές, επαγγελματίες, αντιδήμαρχοι στο Γαύριο και στο Κόρθι, άνθρωποι με θέσεις ευθύνης) και μάλλον ποντίκι που έχασε το δρόμο και δεν πήδηξε από το καράβι εγώ που δεν έφυγα. Χρειάζομαι μάθημα ήθους και ασκήσεις προσανατολισμού!!

Και μετά αυτό το μάθημα του πολιτικού πολιτισμού έρχεται και το μάθημα του πατριωτισμού και της αυτοθυσίας για «το καλό του τόπου μας». Και συνεχίζει ο αρχηγός της μικρής αντιπολίτευσης θυμίζοντας μας ότι «θα πορευτούμε είτε το θέλουμε είτε όχι με την δημαρχία Σουσούδη και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι για να μη πληρώσει την νύφη ο Ανδριώτικος λαός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουμε το ανάστημα μας!!! Και να συνεργαστούμε όλοι οι λογικοί και οι συνετοί».

Ποιος τα λέει αυτά; Εκείνος που στα 15 θέματα από τα 16 του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζει λευκό, μας κάνει μάθημα ευθύνης και σοφρωσύνης. Προχωρά και άλλο όμως στο εξ αποστάσεως μάθημα ο αρχηγός και ζητάει όλοι οι σώφρονες και λογικοί να λάβουν αποφάσεις «για την επίλυση ζωτικών και πιεστικών προβλημάτων που υπάρχουν από το παρελθόν».

Καλωσορίζω τον Καπάκη στην σωφροσύνη και στην λογική. Άργησες λίγο Γιάννη. Να σου θυμίσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Άνδρου είναι η κατασκευή ΧΥΤΥ αλλά εσύ μέχρι σήμερα έκανες τα πάντα για να καθυστερήσει η λύση. Μέχρι και επέμβαση κυβερνητικού παράγοντα είχαμε για να σταματήσει η πολύχρονη διαδικασία, να αρχίσει από την αρχή και να πάνε τα σκουπίδια στην Αγία Θέκλη!!!

Σε καλοσορίζω Γιάννη στην ομάδα της λύσης. Τώρα με τους «Μπλουσκέους» καθάρισε μόνος σου. Να σου θυμίσω επίσης, συνάδελφε Γιάννη, ότι ο προυπολογισμός του Δήμου ταλαιπωρείται χρόνια με συνεχείς δικές σου παρεμβάσεις. Ασκήσεις μεγαλοψυχίας από κάποιον που υπογράφει συνεχώς με τρεις ιδιότητες; Αναρωτιέμαι που θα βρεις χρόνο για να σώσεις και την Άνδρο; Εσύ φίλε μου μπορείς να στηρίξεις τον Δήμαρχο «εξ ανάγκης». Άλλωστε με την στάση σου αυτή δεν αιφνιδίασες κανέναν.

Όσον αφορά την ασημαντότητα μου υποχρεούμαι να αντισταθώ διότι είμαι εκλεγμένος από το όργανο που εκπροσωπεί τον Ανδριώτικο Λαό: από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτού και μόνο την λειτουργία και την αποστολή πρέπει να περιφρουρήσω. Και δίνω τον λόγο μου ότι θα φροντίσω (με όποιο κόστος) να φθάσει μέχρι το τέλος της θητείας του. Απολύτως νόμιμα (όσον εξαρτάται από εμένα) και όσο γίνεται πιο κόσμια (όσον εξαρτάται από όλους μας).

Δεν σου επιτρέπω λοιπόν να αποκαλείς ποντίκια συναδέλφους μας και να μας διδάσκεις εσύ πίστη, δεσμεύσεις και πολιτισμό. Ως προς την πίστη ο καθείς με τις αξίες του. Ως προς τις δεσμεύσεις τις βλέπω στην πολιτική μεταστροφή σου. Τέλος για τον πολιτικό πολιτισμό μόλις σήμερα τον διάβασα στο "διάγγελμα" σου και στο λεξιλόγιο σου...