ΡΕΚΤΗΣ ή ποντίκι; Ιδού η απορία. Πάντως αρχιμάγειρα βρήκαμε!

Του Λευτέρη Μπάλλα

Προέδρου ΔΣ του Δήμου Άνδρου

 

(Πριν δημοσιεύσουμε την απάντηση του Λ. Μπάλλα να θυμίσουμε στον επι κεφαλής της ελάσσονος πως λόγω των προσωπικών του ύβρεων - επιπέδου πολιτικού χαμαιτυπείου - που έχει εκτοξεύσει εναντίον μας σταματήσαμε να δημοσιεύουμε οτιδήποτε δικό του μέχρι να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Δεν μπορεί αυτός να βρίζει χυδαία και εμείς να "φιλοξενούμε" τους υβριστές μας. Αυτά για να μην παραπονιέται… Εν Άνδρω).

Μετά το απαράμιλλο χθεσινό «παράλληλα κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν..» που εκτόξευσε ο αρχηγός της μικρής μειοψηφίας, σήμερα νάτος πάλι να μου δίνει νέο φιρμάνι. Σήριαλ το έκανες σύντροφε. Μου γράφεις πως δεν εννοείς τον Βώσσο, την Μαμάη, την Βολίκα. Δεν είναι τα ποντίκια ο Ανδρέας, η Μαρία και η Άννα. Πάλι καλά. Δεν μιλάει και για τον Βουραζέρη. Μάλλον ούτε ο Χρήστος είναι ποντίκι. Δεν εννοεί εμένα αφού όπως λέει δεν έφυγα. Πάλι καλά. Μάλλον ούτε εγώ είμαι ποντίκι.

Τώρα που κολλάει στα ποντίκια ο «αρχιμάγειρας» Κυριάκος Θωμάς, δεν ξέρω και δεν μπορώ να ακολουθήσω την σκέψη του αρχηγού. Ο Θωμάς παραιτήθηκε από όλα κοντά δύο χρόνια. Τι πάθος έχει άραγε ο αρχηγός με ατόν και τον ψάχνει ακόμα;

Τελικά καταλαβαίνω πως μάλλον θέλει να ανακαλέσει ο αρχηγός και να πει ότι  δεν έχει ποντίκια το πλοίο. Εδώ κατέληξα. Αυτό είναι. Όμως λίγο παρακάτω στην απάντηση του αρχηγού βρίσκω άλλο μπέρδεμα στην σκέψη του. Γράφει πάλι: «ποντίκια με εισιτήριο πρώτης θέσης». Δε γίνεται πια να καταλάβω. Δεν υπάρχουν ποντίκια, αλλά υπάρχουν στην πρώτη θέση!!! Μάλλον ούτε ο κ. Καπάκης έχει καταλάβει ποια και που είναι τα ποντίκια. Άλλωστε τι τον νοιάζει; Σε άλλο καράβι είναι η ποντικοφωλιά.  

Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ ως πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου που ουσιαστικά με την σημερινή σου ανάρτηση ανακάλεσες τον όρο αυτόν για συναδέλφους σου δημοτικούς συμβούλους. Έστω και αν ξαφνικά επιμένεις πάλι από την αρχή ότι ποντίκια υπάρχουν στην πρώτη θέση του πλοίου!!! 

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την πολιτική αναδίπλωση σου μετά την πάνδημη καταδίκη που δέχθηκες χθες. Είσαι σε καλό δρόμο για τον πολιτικό πολιτισμό, που αναζητάς και δεν βρίσκεις…

Πάλι όμως με μπερδεύεις. Μιλάς στο κείμενο σου για τον ρέκτη πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Σε ευχαριστώ. Μεγαλύτερο πολιτικό τίτλο δεν μου έχουν απονείμει. Και για να είμαι ειλικρινής δεν μου αξίζει τέτοιος τίτλος.

Να εξηγήσουμε ότι ρέκτης στην Ελληνική γλώσσα (κατά Μπαμπινιώτη-όχι τον Ανδριώτη σχολιαστή) είναι ο δημιουργικός, ο υπερδραστήριος, ο μεταρρυθμιστής, αυτός που ανοίγει δρόμους στην πολιτική ζωή ενός τόπου. Δεν διεκδικώ τέτοιους τίτλους αλλά σε ευχαριστώ.

Τώρα πως γίνεται στο ίδιο κείμενο σου να γίνομαι από ρέκτης λίγο πιο κάτω πάλι  «κωλοτούμπας», «δεκανίκι» και ίσως υποψήφιο ποντίκι δεν το καταλαβαίνω. Iσως ούτε κι εσύ με τα ανελλήνιστα που γράφεις…

Σε μπέρδεψε Γιάννη μου η πολιτική σου αναδίπλωση-περιστροφή. Παρά ταύτα είμαι ικανοποιημένος που κατάλαβες το λάθος σου. Υπάρχουν άλλοι που δεν καταλαβαίνουνε το λάθος τους όπως και να τους το πεις.