Πως ψήφισαν στην Άνδρο για την κεντροαριστερά

 

H κάλπη στο Μπατσί της Άνδρου (φωτ. Κ.Θ.Κ.)

Στην Άνδρο ψήφισαν 67 πολίτες για τον αρχηγό του φορέα της κεντροαριστερά. Μια πρώτη εκτίμηση όσων γνωρίζουν είναι πως το νούμερο με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι κακό αν αναλογιστούμε την ελάχιστα πολιτικοποιημένη εποχή που ζούμε, αλλά και την αποφυγή πλέον των πολιτών να εμπλακούν ή να κινητοποιηθούν από τα κόμματα.

Για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη των κομμάτων στην Άνδρο στην ψηφοφορία για αρχηγό της ΝΔ, όταν βγήκε αρχηγός ο κ. Μητσοτάκης είχαν ψηφίσει λίγο πάνω από 150, ενώ η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτη,  ουσιαστικά έχοντας ελάχιστα μέλη.

Το εκλογικό κέντρο της Άνδρου για την κεντροαριστερά στήθηκε στο Μπατσί. Εκεί προσήλθαν όλοι όσοι ψήφισαν. Ψήφισαν 67. Άκυρα-λευκά 0. Έλαβαν: Ανδρουλάκης 29 ψήφους, Καμίνης 16, Γεννηματά 10, Θεοδωράκης 10, Ραγκούσης 1, Γάτσιος 1.

Το 60% προσήλθαν πριν τις 14.00. Το 20% των ψηφοφόρων προσήλθαν από την Χώρα και Κόρθι και το 45% την ό Υδρούσα. Και το 35% ήταν ετεροδηότες. Η μειωμένη συμμετοχή από Χώρα και Κόρθι σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή οφείλεται σε μειωμένη διάθεση μετακίνησης.

Πανελλήνια αποτελέσματα: Όπως έγινε γνωστό προσήλθαν πάνω από 200.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό από την κεντρική εφορευτική επιτροπή.

«Εν Άνδρω»