Επιστολή Επάρχου: Τι θα γίνει με την Ραφήνα;

ΠΡΟΣ Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής

Υουργό Π. Κουρουπλή & Υφυπουργό Γ. Σαντορινιό

Θέμα: Ραφήνα η επόμενη ημέρα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Με την παρούσα επιστολή σας εκθέτω τον βαθύ προβληματισμό μου αλλά και της κοινωνίας της Άνδρου, ενόψει της προβλεπόμενης αύξησης των δρομολογίων των πλοίων που θα εκτελούνται από το λιμάνι της Ραφήνας το καλοκαίρι του 2018.

             Οι πρωινές αναχωρήσεις σε διάστημα της μίας ώρας όπως και πέρσι, εκτός από το ερώτημα "κατά πόσο πραγματικά εξυπηρετούν το επιβατηγό κοινό" θέτουν επιπροσθέτως ζητήματα συγκοινωνιακής φόρτισης του λιμένα της Ραφήνας αλλά και συμφόρησης των γύρω οδικών δικτύων. Όλη αυτή η υπό πίεση λειτουργία που ζήσαμε το 2017, αναδεικνύει την άκρως προβληματική επερχόμενη λειτουργία του λιμένα.

            Επομένως πρέπει να αναλογιστείτε ως ιθύνοντες, ότι η αύξηση των δρομολογίων πρέπει να συνεπάγεται και από την δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατηγού κοινού με ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία μεταφορά τους από και προς το λιμάνι της Ραφήνας.

            Με δεδομένο ότι το σύστημα υποδομών έχει σημαντικές ελλείψεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σοβαρού ακτοπλοϊκού ατυχήματος, έχοντας συνέπειες στην ασφάλεια των επιβατών, στην φήμη εταιρειών και νησιών καθώς και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν.

            Οι παραπάνω προβληματισμοί μπορεί να φαίνονται αντιφατικοί σε σχέση με την κυρίαρχη άποψη «πολλά καράβια, καλύτερη εξυπηρέτηση, περισσότερος κόσμος». Η δική μου συλλογιστική όμως έγκειται στην ανάλυση του φαινομένου "Ραφήνα 2017". Ταλαιπωρία, ρίσκο, κίνδυνος. Επιτέλους πρέπει όλοι να ενσκήψουμε πάνω στην ξανά προβληματική κατάσταση και να σταματήσουμε να "κουκουλώνουμε" το πρόβλημα.

            Καλώ το Υπουργείο Ναυτιλίας να λάβει πρωτοβουλίες για την εξορθολόγηση της κατάστασης. Επίσης τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να βρουν ένα ελάχιστο πεδίο συνεννόησης αντιμετωπίζοντας με ορθολογικό τρόπο τις ανάγκες των νησιών και τις αντοχές των υποδομών.

            Στο πλαίσιο αυτό ζητώ να έχω άμεσα μία συνάντηση μαζί Σας και με τον Υφυπουργό, ώστε να σας καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανωτέρω περιγραφόμενης προβληματικής και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την υπερπληθώρα των εγκεκριμένων δρομολογίων στον Λιμένα της Ραφήνας.

                                                           

                                                                                                       Με τιμή

                                                                                         Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μη χέσει η φοράδα τρέχει και το μουλάρι, έλεγαν οι παλιοί.
Έτσι και ο Σουσούδης πρόλαβε και έκανε χτες 4-12-2017 συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας και έτσι δικαιώνονται οι παλιοί ανδριώτες , μη χέσει η φοράδα τρέχει και το μουλάρι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή πάμε να ξεφορτωθούμε τον Σουσούδη τον ανεπαρκή θα φορτωθούμε χειρότερο μπάζο έλεος
ο Βουραζέρης δεν καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του και δεν κάθεται στην γωνιά του ασχολείται με τα του Δήμου και με την Ανδρο μας και θα τα κάνει πιο μπάχαλο

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΤΙ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ;
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπασαντή βουλιάζουμε ο Σουσούδης έχει καβαλήσει το καλάμι της καρέκλας του Δημάρχου και δεν καταλαβαίνει τίποτα είναι σε δικό του κόσμο Εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι εσύ που έχεις το σάιτ βοήθησε το νησί το ξέρω ότι ενδιαφέρεσαι δεν μπορεί να σέρνει την Ανδρο με ο σουσούδης με πέντε συμβούλους τίποτα δεν προχωράει το μυαλό του είναι πως θα βρίζει τους πάντες και τα πάντα

This comment was minimized by the moderator on the site

Καημένο νησί δεν έχεις μέλλων δυστυχώς νε Σουσούδηδες Λοτσαρέους Καπάκηδες η απόλυτη ΝΤΡΟΠΗ μα καλά δεν καταλαβαίνουν την αναπάρκεια τους την βλακία τους το νησί αδειάζει και αυτοί το χαβά τους ο κ.Καπάκης έχει πάρει παραμάσκαλα την θεσούλα και όλα καλά .Το 2019 θα τον περιμένουμε με ροδοπέταλα θα τον ράνουμε θα έχει μεγάλη υποδοχεί από τους Ανδριώτες

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή πάμε να ξεφορτωθούμε τον Σουσούδη τον ανεπαρκή θα φορτωθούμε χειρότερο μπάζο έλεος τουλάχιστον ο Καπάκης καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του και κάθεται στην γωνιά του δεν ασχολείται με τα του Δήμου ούτε με την Ανδρο μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρία πουλάκια κάθονται στου Λοτσαρη το κεφάλι .Ο άνθρωπος γιατί δεν κοιτάει τα μαγαζιά του και να μας αφήσει ήσυχους στην δυστυχία μας εμάς τους Ανδριώτες που ζούμε 364 μέρες στο νησί τι θέλει. Να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για το νησί γιατί δεν κάθεται όλο το χρόνο ο προφεσόρος στο νησί Αηδία μας έχει πιάσει με τους δήθεν !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γρήγορα, έγινες καρικατούρα του εγώ σου Έπαρχε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι Σουσούδη και Λοτσάρη για όσους απαξιώνουν ή ξεχνούν τον πολιτικό όρκο, μια φράση μόνο: Στα τεφτέρια μερικών από μας, ο όρκος στην ΤΙΜΗ και στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι πολύ σημαντικός, πολύ σπουδαίος, και τελικά πολύ βαρύς.

Περισσότερα