Τρία λεπτά πάνω από την Άνδρο κι ένα ισχυρό μήνυμα για το Αιγαίο!

 

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναυαρχος Ευαάγγελος Αποστολάκης στη θέση του συγκυβερνήτη στο Μιράζ.

Γεωπολιτικά η Άνδρος κατέχει κορυφαία θέση στο Αιγαίο. Η θέση της στο αρχιπέλαγος την κατατάσσει ως το φυσικό οχυρό της μεγαλύτερης θαλάσσιας λεωφόρου της Ελλάδας.

Είναι το στρατηγικό παρατηρητήριο και η προστασία των ακτών της Αττικής και ως βορειότερο νησί των Κυκλάδων, εμπροσθοφυλακή του κεντρικού κορμού της χώρας.

Απέναντι μας οι ερημονησίδες Καλόγεροι, λίγα μίλια βόρεια από το ακρωτήριο Καμπανος, «έχουν μπει στο μάτι» των επιθετικών Τούρκων, που με φαιδρά επιχειρήματα τις διεκδικούν σαν – δήθεν - δικά τους νησιά!

Τα δύο Μιράζ σε χαμηλή πτήση στον ουρανό του Αιγαίου.

Την Δευτέρα (5.2) δυο Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, βρεθήκαν για τρία λεπτά πάνω από την Άνδρο σε μια πτήση ισχυρού συμβολισμού και μεγάλης σημασίας.

Επέβαινε σε αυτά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε. Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χ. Χριστοδούλου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάσγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλοτυ κατευθύνονται προς τα αεροσκάφη.

Πέταξαν χαμηλά πάνω από τους Καλόγερους, τις βόρειες ακτές της Άνδρου, την Χώρα και στην συνέχεια έφτασαν στην Ικαρία, την Λέρο και τα Ίμια.

Τρία λεπτά βρέθηκαν πάνω από τις ακτές μας και μετά στο ανατολικό Αιγαίο, συνδέοντας την Άνδρο με τα άλλα νησιά και καταγράφοντας την ελληνικότητα τους.

Λίγα δευτερόλεπτα με τα ελληνικά φτερά ν’ αστράφτουν στον ήλιο του Αιγαίου και ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση…

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet