ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Ε. Πάνου: Με ποια ιδιότητα μιλάτε; - Α. Διαπούλης: Νομίζω πως είμαι πιο ειδικός από εσάς!

 

 Στην ανάρτηση παρουσιάζουμε σειρά φωτογραφιών της Πλούσκας όπως υπάρχουν στην επίσημη μελέτη χωροθέτησης.

(Εδώ και δύο μέρες λάβαμε την παρακάτω επιστολή της κ. Ευαγγελίας Πάνου ως σχόλιο στο άρθρο του κ. Αριστοτέλη Διαπούλη σχετικά με την χωροθέτηση της Πλούσκας. Την αναρτήσαμε στα σχόλια και κοινοποιήσαμε την επιτσολή στον κ. Διαπούλη, ο οποίος απάντησε. Αναρτούμε και πάλι την άποψη της κ. Πανού, που έχει ήδη δημοσιευτεί στα σχόλια και την απάντηση του κ. Διαπούλη στο θέμα.

Επισημαίνουμε πως αυτό που προκύπτει ως απόηχος μέσα από τις δύο ανοιτές παρεμβάσεις του κ. Διαπούλη είναι πως το θέμα χωροθέτηση έχει αρχίσει να γίνεται κεντρική αναφορά πλέον σε όλη την Άνδρο. Το ιδιαίτερο είναι πως στον διάλογο έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλα τα ονόματα των πρωταγωνιστών του δράματος με τίτλο "τα σκουπίδια της Άνδρου"! Αν μη τι άλλο να ξέρει η κοινωνία όλης της Άνδρου όχι μόνο τι χρεώνουν κάποιοι σε αυτούς που επιχειρούν να χωροθετήσουν, αλλά και τι χρεώνονται πλέον και αυτοί που επιχειρούν να ξεχωροθετήσουν και να χωροθετησουν από την αρχή. Η κοινωνία όλης της Άνδρου ας αποφασίσει πλέον τι θέλει εν έτη 2018 - Εν Άνδρω.)

 (α) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΟΥ: Κύριε Διαπούλη με ποια ιδιότητα μιλάτε για την Πλούσκα;

Κύριε Μπασαντή,
Με αφορμή τον διάλογο που ξεκίνησε για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας, θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες απορίες, που μου δημιουργήθηκαν από τις τοποθετήσεις του κ.Διαπούλη:
α) Εκτός του πτυχίου Φαρμακευτικής, που ως πληροφορήθηκα κατέχει, είναι κάτοχος και άλλων πτυχίων - Σχολών όπως του Ε.Μ.Π ή Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ.λ.π - ώστε να αιτιολογούνται οι απόψεις που εξέφρασε;
β) Μέχρι την υπόδειξη της θέσης ,από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Γλυνός), γνώριζε ότι στον χάρτη της ;Aνδρου υπήρχε τοποθεσία με το όνομα ΠΛΟΥΣΚΑ ή την έμαθε και αυτός όπως ο μελετητής, μέσω GOOGLE;
γ) Πριν από τις σχετικές συνεδριάσεις του Δ.Σ (2012-2015) για το εν λόγω θέμα, του δημιουργήθηκε η επιθυμία να την επισκεφθεί, ώστε να έχει ιδία γνώμη για ανάληψη ευθύνης; Διότι αν έκανε τον κόπο αυτό , θα διαπίστωνε με τα μάτια του την ύπαρξη του ποταμού της Πλούσκας (συνεχούς ροής), αλλά και την ύπαρξη του ρέματος που διασχίζει το γήπεδο. Και ίσως τότε να είχε ενοχές για τα τωρινά του γραφόμενα.
δ) Αναφερόμενος στις αποστάσεις και την ορατότητα από τους γύρω οικισμούς, γνωρίζει ο ίδιος την ορατότητα πολλών οικιών των Ατενίων ή και την πραγματική απόσταση από τις Γίδες (ιδίως μετά τη μεταφορά προς την κορυφο-γραμμή του γηπέδου του ΧΥΤΥ), πλέον δε και σημαντικότερο ,την ορατότητα από την Ιερά Μονή Αγίας (ύψος απορριμματικού φορτίου και θέσεις συνοδών εγκαταστάσεων);
ε) Με τι στοιχεία και γνώσεις υδρογεολογίας αποφαίνεται και αποφασίζει ότι δεν θα μολυνθούν οι γεωτρήσεις του Μπατσιού; Και το ερώτημα τίθεται: Μήπως οι γνώσεις του είναι ανώτερες των εξειδικευμένων καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου;
ζ) Μήπως γνωρίζετε να μας απαντήσετε γιατί ο Δήμος Άνδρου έχει εκπονήσει δύο (2) υδρογεωλογικές μελέτες, μία με τον κ. Λιαλιάρη και μία με τον κ.Μπηλιώνη;
στ) Τέλος, όσον αφορά την πρόσβαση στη συγκεκριμένη θέση και τις απόψεις του, επιβεβαιώνεται ότι όχι μόνον δεν γνωρίζει την περιοχή αλλά ούτε την έχει επισκεφθεί. Διότι ο μεν δρόμος προς Άγιο Πέτρο δεν υπερβαίνει σε μέσο πλάτος τα 3,20μ ,(με αδυναμία διάνοιξης), ο δε δρόμος , που τεχνηέντως αιωρείται τελευταία, όχι μόνον είναι εκτός απαιτουμένων χαρακτηριστικών, αλλά έχει και απαγορευτικό κόστος.
ΨΕΥΔΟΜΑΣΤΕ λοιπόν όλοι κ.Διαπούλη ή είχατε καθησυχάσει από το 2012 ότι ο ΧΥΤΥ θα κατασκευασθεί μακριά από εσάς;
Αναρωτηθήκατε ποτέ , ποια είναι η κατ΄ ανάθεση μελετητική εταιρεία με την τεράστια εμπειρία που μας αναφέρετε και ποια είναι τα μεγάλα ή μικρά έργα που εκτέλεσε επιτυχώς; Μήπως λοιπόν κ. Διαπούλη , όταν λαμβάνουμε αποφάσεις κρίσιμες και ζωτικής σημασίας για το νησί μας, πρέπει να έχουμε ιδία γνώση των πραγμάτων και καταστάσεων ώστε με ευθύνη να λαμβάνουμε αποφάσεις και όχι καθ΄ υπόδειξη;
Σε μη απάντησή σας, θα μου επιτρέψετε να σας αντιστρέψω τη φράση σας: Ψεύδεστε ασυστόλως.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ευαγγελία Πάνου

(β) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΑΠΟΥΛΗΣ: Νομίζω πως ειμαι πιο ειδικός από εσάς. Γι' αυτό χωροθέτηση τώρα!

Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η χωροθέτηση του Χυτυ της Πλούσκας.

Κυρία Ευαγγελία Πάνου,

Με τιμά το γεγονός ότι μπήκατε στην διαδικασία να ρωτήσετε για μένα. Δεν σας τα είπαν όμως όλα. Εκτός από Φαρμακοποιός, έχω πτυχίο Χημικού και ήμουν υποψήφιος διδάκτωρ στην Αναλυτική Χημεία. Δεν σας είπαν επίσης ότι η γυναίκα μου είναι μόνιμη κάτοικος Μπατσίου με καταγωγή από τα Απροβάτου.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να έχω λίγο καλύτερη αντίληψη των δεδομένων από τον κάθε αδαή και ειδικά από εσάς, που είστε συνταξιούχος δασκάλα. Πληροφορήθηκα πως το πατρικό καλοκαιρινό σπίτι σας να είναι το πλέον κοντινότερο στην Πλούσκα κάτι που με κάνει να βλέπω με κατανόηση το εξεγερμένο ύφος σας και τις μάλλον άσκεφτες κουβέντες σας με τις οποίες επιχειρήσατε να μου απαντήσετε.

Από τις σπουδές μου – που μάλλον είναι πολύ ειδικότερες από τι δικές σας για το θέμα της ρύπανσης που συζητάμε – μπορώ να κρίνω πολύ καλύτερα την μελέτη της Πλούσκας, αλλά και τις πρωτόλειες παρατηρήσεις του κ. Σταμάτη, που έχετε κάνει σημαία σας.

Μπορεί να μην έχω επισκεφτεί ποτέ την περιοχή Πλούσκα όπως και οι περισσότεροι Υδρουσαίοι, αλλά πιστέψετε με έχω πολλούς περισσοτέρους λογούς, από ότι εσείς να νοιάζομαι για την ευρύτερη περιοχή. Και ο λόγος είναι πως έχω τις γνώσεις να κατανοώ το πρόβλημα πολύ καλά.

Κύρια Πάνου δεν χρειάστηκε να επισκεφτώ την περιοχή Πλούσκα γιατί η οπτική επαφή δεν θα με έκανε πιο ειδικό και πιο αρμόδιο, από τον υδρογεολώγο της περιφέρειας κ Ηλία Νόκα ή από τον μελετητή της εταιρείας ΕΠΤΑ κ. Μπούρκα.

Κύρια Πάνου δεν χρειάστηκε να επισκεφτώ την Πλούσκα, γιατί όσοι έχουν πάει, πολύ ειδικότεροι από εμένα στα θέματα χωροθέτησης, τους εμπιστεύομαι. Κανείς τους δεν έχει μιλήσει για ποτάμια, αλλά μόνο για ένα μικρό ρέμα ασήμαντης υδροφορίας και για μια περιοχή με μικρές θαμνώδεις εκτάσεις όπως δείχνουν και οι δημοσιευμένες φωτογραφίες

Επιτρέψτε όμως να είμαι πιο ειδικός από εσάς και να γνωρίζω καλύτερα τις αρχές λειτουργίας και τις προδιαγραφές ενός συγχρόνου ΧΥΤΥ! Όσο για τις επίμαχες γεωτρήσεις να σας θυμίσω ότι είχαν εντοπιστεί από τον ίδιο τον κ Νόκα την δεκαετία του 1980, τον ίδιο άνθρωπο δηλαδή που έχει δώσει την έγκριση του για την υδρολογική της Πλουσκας! Να σας θυμίσω επίσης, επειδή δεν ζείτε μόνιμα στην Άνδρο, ότι το νερό των γεωτρήσεων αυτών είναι υφάλμυρο και κακής ποιότητας.

Τώρα τα περί οπτικής θα σας πω, πως στις αλκυονίδες μέρες της όμορφης χειμωνιάτικης Άνδρου εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι που ζούμε στα ανατολικά του νησιού, πολλές φορές τυχαίνει και βλέπουμε τα βουνά της Ικάριας, αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είναι και κοντά κυρία Πάνου.

Κλείνοντας σάς ενημερώνω ότι τα γειτονικά μας νησιά έχουν ήδη λύσει το πρόβλημα τους και προχωρούν μπροστά. Η Τήνος χωροθέτησε, η Σύρος, η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος ο ΧΥΤΑ αναβαθμίστηκε σε ΧΥΤΥ. Μόνο εσείς, οι τρεις τοπικοί σύμβουλοι (Α. Βόσσος, Μ. Μαμάη Α. Βολικα) και ο κ. Καπάκης πολεμάτε έργα που έχουν και επιστημονική τεκμηρίωση και χρηματοδοτική εξασφάλιση και που θα φέρουν πνοή και ανάπτυξη στο τόπο.

Κυρία Πάνου είναι απαραίτητο να χωροθετήσουμε τώρα διαφορετικά «η Άνδρος της Ζωής σας» θα γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος για τα επόμενα πολλά χρόνια! Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω να ενδιαφέρει ιδιαίτερα εσάς, τους λίγους διαμαρτυρόμενους, τους τρεις τοπικούς συμβούλους και τον κ. Καπάκη.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι εκτός από τους κκ Καπάκη, Βόσσο, Μ.Μαμαη και Βολικά που δραστηριοποιούνται εμπεριστατωμένα και διαχρονικά κατά της θέσης Πλούσκα , κατά της θέσης ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοι συμπολιτευσης κκ Ν Μαμάη, Θωμάς, Πολίτου και Καρλος, καθώς και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αθανασίου και Μακρή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Kύριε Μπασαντή,
Θα ήθελα να σας κάνω δύο επισημάνσεις σχετικά με την προηγούμενη δημοσίευση της επιστολής μου προς τον κ.Διαπούλη.1) Λανθασμένα θέσατε τον τίτλο «..με ποια ιδιότητα μιλάτε; ».Αν προσέξατε , αναφερόμουν σε «ειδικότητα».Ο κ. Διαπούλης, όπως και ο κάθε Ανδριώτης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχει στα κοινά. Διαφορές που αλλάζουν τα νοήματα. 2) Πιστεύω ότι μετά την απάντηση του κ.Διαπούλη, που τον ενημερώσατε, είχατε υποχρέωση να πράξετε το ίδιο και προς εμένα. Αυτά για την τάξη. Ευχαριστώ.
Απευθύνομαι λοιπόν τώρα στον κ.Διαπούλη,προς αποκατάσταση της τάξης.
Κύριε Διαπούλη,
Η παρέμβασή μου αφορούσε και αφορά στην επιχειρούμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ σε λάθος θέση. Στην περίπτωσή σας, η λανθασμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε και οδήγησε στην αντιπαράθεση πανεπιστημιακών τίτλων και γνώσεων, οφείλεται αφενός μεν στον τίτλο του σχολίου περί ιδιότητος , που δήθεν σας απέδωσα και όχι στο ορθό περί ειδικότητας , αφετέρου δε στο πνεύμα και κατευθύνσεις των πληροφοριοδοτών που σας περιβάλλουν. Είναι λυπηρό για ένα νέο επιστήμονα (και μπράβο σας), να μην κατανοεί ένα απλό κείμενο και αντιθέτως ν’ απαντά με ειρωνικό και μειωτικό τρόπο , με ψεύδη και παραπληροφορίες.
Ουδόλως με ενδιαφέρει η οικογενειακή σας κατάσταση και καταγωγή, αλλ’ούτε και υποψηφιότητά σας.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι είσθε Ανδριώτης-νέος και έτσι θα σας αντιμετωπίζω. Αυτοί που σας πληροφόρησαν για το άτομό μου, είναι ψεύτες και σας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα, τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι > (παρότι σέβομαι τους εκπαιδευτικούς), αλλά πτυχιούχος δύο ανωτάτων σχολών(των οποίων ουδόλως κάνω χρήση), διότι στην προκειμένη περίπτωση , με ενδιαφέρει μόνο το νησί μας και όχι η ανάδειξη τίτλων σπουδών. Βέβαια πιστεύω ότι η μόρφωση και οι γνώσεις μου δεν προκύπτουν μόνον από τα πτυχία, αλλά από την παιδεία και την συμπεριφορά μου στην κοινωνία και για αυτήν.
Σύμφωνα με την ομολογία σας ( και σας τιμά αυτό) , δεν γνωρίζετε την περιοχή αφού δεν την έχετε επισκεφθεί. Παρ’ όλα αυτά, δέχεσθε και υιοθετείτε απόψεις και κατευθύνσεις αυτών που σας περιβάλλουν , λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Αυτομάτως καθίστασθε ετερόφωτος και παρουσιάζεσθε ως γνώστης των πραγμάτων , περισσότερο από εμάς που μεγαλώσαμε στον τόπο αυτό και τον έχουμε περπατήσει «σπιθαμή προς σπιθαμή».
( Ρωτήστε να μάθετε πότε έμαθαν οι περισσότεροι Ανδριώτες την περιοχή των Γιδών).
Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση , χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, με ποια κριτήρια και στοιχεία παρέχετε την πλήρη εμπιστοσύνη σας στα πρόσωπα που αναφέρετε όταν οι ίδιοι έχουν αυτοδιαψευσθεί και αυτοανακληθεί επανειλλημένα . Εμείς οι Υδρουσαίοι, μη ισχυριζόμενοι ειδικών γνώσεων σε αρκετά θέματα , απευθυνθήκαμε στις πλέον έγκυρες πηγές γνώσεων , στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους καθηγητές του.
Ισχυριζόμενος ότι είσθε πλέον ειδικός εμού, ( Αναλυτική Χημεία) , μου γεννάται το ερώτημα , πώς επιτρέψατε στις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές και ειδικά όταν είσασταν Δημοτικός Σύμβουλος , αλλά και στον υδρογεωλόγο κ. Νόκα , από τη διαπίστωση της ακαταλληλότητας των υδάτων της ΠΛΟΥΣΚΑΣ, να τροφοδοτούν με αυτά επί δεκαετίες τους μονίμους κατοίκους ,τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους χιλιάδες επισκέπτες-τουρίστες του Μπατσιού με υφάλμηρο και κακής ποιότητας νερό ; (αλήθεια τι θα έλεγε ένας Εισαγγελέας).
Όσον αφορά το θέμα της οπτικής επαφής με την Ιερά Μονή Αγίας και ειδικότερα μετά την προς τα άνω μετατόπιση του γηπέδου , αρμοδία προς τούτο είναι η Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία δεν εξετάζει τις αλκυονίδες ημέρες , αλλ’ ούτε και την καθαρότητα του ορίζοντα (άλλη μία πλέον παραπληροφόρηση).
Όσον αφορά τις χωροθετήσεις στα λοιπά κυκλαδονήσια και τους ΧΥΤΥ που δημιουργήθηκαν, ως αναφέρετε, σας γνωρίζω ότι χωροθετήθηκαν δίπλα στους αποκαταστημένους ΧΑΔΑ και σε μερικές περιπτώσεις, δίπλα σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους(βλέπε Σύρος) . Πλην όμως στις περιπτώσεις αυτές, αποφάσισαν νοήμονες Δημοτικοί Άρχοντες και ενωμένες κοινωνίες . Έτσι λοιπόν, προκειμένου να έχετε σαφή εικόνα και αντίληψη του χώρου και του τόπου, σας προτρέπωνα επισκεφθείτε την περιοχή για να διαπιστώσετε «ιδίοις όμασι»: Το ποτάμι μόνιμηςκαι συνεχούς ροής, τον χαρακτηρισμένο με Π.Δ υδροβιότοπο (WWF AND016) , την ύπαρξη και την απείρου κάλλους βλάστηση , τη εκβολή του ποταμού ,το ρέμα εντός του προτεινομένου γηπέδου, τις υπερχειλίζουσες υδρευτικές γεωτρήσεις , την άμεση οπτική επαφή με τον οικισμό Ατενίου , την απόσταση από τον οικισμό Γιδών , την ανύπαρκτη οδική πρόσβαση κ.λ.π προκειμένου να πάψουν να σας γελοιοποιούν οι υποβολείς σας .Θα διαπιστώσετε επίσης ότι το σπίτι μου βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, από το 1860 , του οικισμού που σύμφωνα με τον Δ.Πασχάλη, είναι ο πρώτος οικισμός της Άνδρου.
Βέβαια , επειδή δε με γνωρίζετε , ούτε έχετε συζητήσει ποτέ μαζί μου, δεν έχετε δικαίωμα σε αυθαίρετους προσδιορισμούς.
Εμείς οι 1200 και πλέον Υδρουσαίοι, στους οποίους ανήκω και εγώ , μαζί με τους τρείς Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Βόσσο-Μαμάη-Βολίκα , τους οποίους τιμώ , αγωνιζόμαστε για τη σωστή χωροθέτηση, για το μέλλον της περιοχής μας και ολόκληρης της ΑΝΔΡΟΥ. Γνωρίζω καλά κ.Διαπούλη ότι πρέπει να χωροθετήσουμε και σύντομα. ΟΧΙ όμως εκεί που θέλει ο καθένας για τα συμφέροντά του , αλλά εκεί που πρέπει . Και βέβαια όχι καθ’ υπόδειξη!!!
Μου προσάπτετε τον χαρακτηρισμό του μη μονίμου κατοίκου. Επειδή είσθε νέος άνθρωπος, θα σας ευχηθώ να μην σας προκύψουν οι λόγοι και αιτίες που με κρατάνε μακρυά!
Εΰχαριστώ
Ευαγγελία Πάνου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Κυρία Πάνου τον Διαπούλη τον ειδοποίησα - κατόπιν εορτής μιας και είχε δει το σχόλιο σας. Βλέπετε παρά την φιλότιμη προσπάθεια των φίλων σας να μας συκοφαντήσουν το 90% της Άνδρου μας διαβάζει και μας έχει εμπιστοσύνη (το λέει και η δημοσκόπηση που έχουμε δημοσιεύσει στο site. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον Βόσσο που τον πιστεύετε). Για να τον ειδοποιήσω ήταν απλο: πέρασαα από το φαρμακείο. Εσάς που να σας εβρισκα; Έχουμε ποτε ανταλλάξει τηλέφωνα. Μου μιλήσατε ποτε και δεν σας απάντησα;
Αλλά φυσικά δεν είναι αυτό το θέμα σας. Απλώς θέλατε να γκρινιάξετε λίγο. Κατανοητό.
Να ξέρετε πως είστε η μόνη που - λόγω γειτνιάσης - έχετε κάποιο λόγο να διαμαρτύρεται (μαζί με κάποιους γείτονές σας). Όλοι οι άλλοι μαζί και οι τρεις σύμβουλοι σας αγωνίζονται γι' αυτό που επέλθει μετά το ΠΕΣΠΑ.
Θεωρώ πως έτσι κι αλλιώς θα κερδίσετε την "μη χωροθέτηση". Και η Άνδρος θα κερδίσει απάξια μια θέση στην ιστορία των σκουπιδιών.
Έχτε πλήρη άγνοια από μελέτες και διαδικασίες όπως και οι 1200 και οι τρεις σύμβουλοι και ο Καπάκης. Ο Σουσούδης - που είχε τις αυταπάτες του - έμαθε σε βάρος της Άνδρου. Τα επόμενα χρόνια θα μάθετε κι εσείς και ο Καπάκης.
Θέλω να δω πως και που θα χωροθετήσουν οι δυο ΓΓ του ΥΠΕΣ την επόμενη μέρα μιας και θεωρώ πως θα κερδίσουν το πολιτικαντικο παιχνίδι που παίζουν στο ΠΕΣΠΑ.
Τα άλλα για το νερό, τους δρόμους κλπ δεν αντέχουν σε επιστημονική επιχειρηματολογία. Είναι συνδικαλιστικα τετίπια που τα ξέρουν καλά οι φίλοι αας. Χρόνια στο πολιτικο κουρμπέτι του συνδιακαλισμού.
Τα ψέματα για όλους σας τελειώνουν την επομένη της απόρριψης της Πλούσκας από το ΠΕΣΠΑ.
Τότε θα αρχίσει το ψυχόδραμα της Άνδρου. Δεν πειράζει καλά νάμαστε. Θα το περιγράψουμε κι αυτό.
Ευτυχώς εσείς και οι φίλοι σας δεν ζείτε από τον τουρισμό και δεν έχετε μόνιμη απασχόληση στην Άνδρο. Ούτε εγώ άλλωστε.
Άρα μπορούμε να κοιτάμε. Εσείς με έκπληξη. Εγώ με περίσκεψη. Γιατί έγώ το δει κι αλλού αυτό το παιχνίδι. Έχει παιχτεί και έχει χαθεί τόσες φορές στην Ελλάδα. Τότε κάποιοι από τους σημερινούς "αγωνιστές" θα ξαναπούν "είχαμε τις αυταπέτες μας"!
Πόσεα αυταπάτες αντέχουν αυτή η χώρα και αυτό το νησί; Μάλλον δεν σημαίνουν τίποτα πια οι αυταπάτες σας. Ή, μήπως μπορεί τώρα και να σημαίνουν;
Ίδωμεν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ...ΦΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ...
ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ.
ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΦΙΛΑ.... ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ...ΙΣΑ-ΙΣΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...''ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥΣ '' ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ??
ΑΠΛΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ SITES ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΗΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ.
ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΘΕΣΗΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΟΥΣ ΘΕΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ, ΟΛ ΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ.
ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ...ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΟΡΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Ή ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΣΩΣ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλά μου παιδιά ΜΙχάλη και Παντελή γιατι δεν ξεκινάτε εσείς ως πιο νεοι την προσπάθεια; Γιατί θέλετε ντε και καλά εμείς οι παλαιότεροι να μπούμε μπροστά; Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Σιγουρα με τέτοιες αποψεις σε όποια Λειβάδια κι ζείτε εσείς δεν θα... .ΦΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ;;;; ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ Κ ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ;;;; ΟΦΕΊΛΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΕΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή μου Μπατσιώτισα (διαγράφεται ένα όνομα...) ...ο θεός να σε βοηθήσει. Επί διετία παλεύεις με ένα φάντασμα. Ο Άπιστος Θωμάς απήλθε επί διετία στη σκήτη του. Κι εσύ τον χαβά σου. Εισαι νομίζω εμμονική. Κάνε ένα τάμα στον Άγιο Ανδρέα, τον ομολογητή. Αν δεν κάνει τίποτα αυτός κάνε ένα τάμα στον Άγιο Θωμά τον Ακινάτη. Μπορεί να είναι λίγο καθολικός αλλά ίσως είναι πιο θαυματουργός...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς τι έχει να πεί για τις γεωτρήσεις για τα νερά που πότιζε το Μπατσί τόσα χρόνια περιμένουμε μια απάντηση την οφείλει στον κόσμο που τον στήριξε .Παρασκηνιακά δεν βοηθάει το χωριό του και εκθέτει και τον κύριο Διαπούλη με τις ιδέες που του δίνει να βγεί μπροστά να λέει βλακείες

This comment was minimized by the moderator on the site

εισαστε για πολλά γέλια εκεί στην ΑΝΔΡΟ αγαπητέ κύριε διαχειριστά του site. καρατσεκαρισμένο πολλές φορές δημοσιευετε ότι εσεις γουσταρετε και απλά σε κάθε σχόλιο που δεν ..παει με τα μερά σας...η μόνιμη επωδός των γραπτών σας είναι ότι δήθεν ειναι υβριστικά και άλλ τέτοια κολπάκια που αποδεικνύουν κατά πόσο Ανδριώτικο site είστε ή απλά...φαυκαλίζετε και είσαστε ευτυχισμενοι.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜ ΕΘΑ ΈΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟς ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ??
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
"Εμείς στην Άνδρο...."!!! Καταπληκτικό και υπέροχα περιφρονητικό αγαπημένη μας Γιώτα... Θυμίζει τον τρόπο που η Μαντάμ Σουσού του Ψαθά κοίταζε από το Κολωνάκι τον Μπίθουλα!!! Υπέροχο...
Κι εσείς αλήθεια μαμτάμ που; Στην Λόντρα; Στο Παρίσι; Στις Κουκουβάουνες; Στην Τερψιθέα; Ή, στην Γλυφάδα;
Λατρεμένη μας κυρία Γιώτα το ψευδώνυμο σας θυμίζει κάποιο ωραίο λαϊκό προάστειο. Ακόμα καλύτερο θα ήταν το Λίτσα Διαμάντη που έχει και λαϊκό μουσικό παρελθόν.
Ξαναλέμε αυτό το αφ υψηλού "εσείς εκεί στην Άνδρο" πιστέψτε μας ήταν όλα τα λεφτά. Τα υπόλοιπα που γράψατε για να μάς μαλώσετε ήταν λεπτομέρειες ασήμαντες μπροστά σε αυτό το μεγαλειώδες: "εσείς εκεί στην Άνδρο..."
Ευχαριστούμε για την υπέροχη ατάκα σας και για το ότι καταδέχετσε και ασχολείστε με την Άνδρο και γράφετε σχόλια σε site της Άνδρου...
ΥΓ Πάντως εδώ στην Άνδρο βρέχει. Εκεί που είσαστε να ελπίσουμε πως έχει λιακάδα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ.Μπασαντη. Καλημέρα σας Ρώτησα και έμαθα ότι το νερό των γεωτρήσεων είναι καλής ποιότητας και ότι έχει αδειοδοτηθεί από το 2016 κινητή μονάδα επεξεργασίας του με ΑΔΑ ΩΚ59ΟΤ1Ι-7ΟΦ. Οπότε δεν ψεύδεται ασυστολως ο Δήμαρχος αλλά ο κ. Διαπουλης

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολιτική αμνησία έχει ο κ. Διαπούλης.
Τον κόλλησε ο δήμαρχος.
Όταν ήταν αντιπολίτευση δεν ήθελαν την Πλούσκα για να κερδίσουν τις εκλογές
Τώρα τι έρχεται να μας πει ο πολυπράγμων κ. Διαπούλης;
Πολιτική αμνησία αυτό και να το κοιτάξει επειγόντως γιατί μας κούρασε

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ κάνω την ερώτηση σαν
Απλός πολίτης να μου απαντήσετε σαν ήδη μόνες του θέματος
Που τόσα αναφέρεται για τον περιβόητο ΧΥΤΥ

Περισσότερα