Εντάσσονται σε χρηματοδότηση το "κλειστό" Γαυρίου και η μαρίνα Μπατσίου

 

Από τα προσχέδια του "κλειστού" Γαυρίου

Προχωράνε δύο ζωτικά έργα για την Άνδρο, το ένα το "κλειστό" στο Γαύριο κι το άλλο η μαρίνα στο Μπατσί. Τα έργα σχεδίασε ο Δήμος Άνδρου και εντάχθηκαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τώρα που άνοιξαν οι κρουνοί του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων "Φιλόδημος 2" του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρά η χρηματοδοτική ένταξη τους.

Από την εξαγγελία των έργων (15/3)

Σύμφωνα με τον κατάλογο των έργων που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 15/3 στην Άνδρο αναλογούν αυτά τα δύο έργα:

Κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου. Ο χώρος και ένα προσχέδιο είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας Γ. Γλυνού. Η διοίκηση Σουσούδη το εξήγγειλε από την αρχή τα θητείας της (2014). Και το προχώρησε φτιάχνοντας φάκελο (2016). Όπως φαίνεται η Περιφέρεια τώρα που άνοιξε η χρηματοδοτική κάνουλα των δημοσίων επενδύσεων το προχωρά προς ένταξη μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος στον Φιλόδημο 2 του υπουργείου Ανάπτυξης. Το κονδύλι είναι της τάξεως 1,46 εκ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση αυτού έργου θα δώσει στη νεολαία όλης της Άνδρου το πρώτο κλειστό γυμναστήριο και στον Α.Ο. Άνδρου τη δυνατότητα να παίζει αγώνες μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο. Η δε θέση του στο Γαύριο διευκολύνει την προσέλευση και αποχώρηση ομάδων για το τοπικό πρωτάθλημα από τα άλλα νησιά.

Μαρίνα Μπατσίου. Η μαρίνα διαμορφώθηκε επί δημαρχίας Κυριάκου Θωμά με επίβλεψη της Νομαρχίας. Το έργο είχε παρενέργειες στον όρμο του οικισμού και λόγω ορισμένων ελλείψεων δεν αδειοδοτήθηκε. Όπως φαίνεται και από την εξαγγελία έφτασε η ώρα επί διοίκησης Σουσούδη να ολοκληρωθεί λιμενικά και να προστατευθεί η παραλία με βάση ακτομηχανική μελέτη που έχει εκπονηθεί. Με την ολοκλήρωση θα μπορούν να δένουν περίπου 60 σκάφη αναψυχής με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το κόστος του έργου που θα χρηματοδοτηθεί και αυτό από Αναπτυξιακό πρόγραμμα Φιλόδημος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι 610.963 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να διορθωθουν τα προβλήματα στην ακτή του οικισμού, ενώ  αυξάνεται η δυνατότητα του Μπατσίου ως τουριστικού προορισμού μιας και θα μπορεί να φιλοξενεί και τουρίστες σκαφών αναψυχής.

«Εν Άνδρω»