Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Άνδρο. Σχόλια, φωτογραφίες, παραλειπόμενα...

 Στις 09:25 το ελικόπτερ της Πολεμικής Αεροπορίας ήρθε και ζυγίστηκε πάνω από το ελικοδρόμιο της Άνδρου΄΄Έφερνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Άνδρου: της Θεοσκεπάστουν (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πριν από το ελικόπτερο είχε έρθει ο Δίας. Ένα εξαιρετικό σκυλί της Αστυνομίας που μύρισε/ερεύνησε κάθε μέρος που θα στεκόταν ο Πρόεδρος. Η ασφάλεια προέχει σε τέτοιες περιπτώσεις (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν φτάσει ο Πρόεδρος είχαν φτάσει οι πολιτικοί. Πρόεδρος είναι αυτός όλοι ήθελαν να είναι παρόντες στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας της Θεοσκεπάστου στο νησί. Είχαν έρθει κι άλλες φορές πρόεδροι, αλλά για λιγότερο επίσημες στιγμές. Εδώ βουλευτεές, πολιτευτές, τοπικοί πολιτικοί κατεβαίνουν τα σκαλιά της Θεοσκεπάστου  (φωτ. Εν Άνδρω).

 Εκεί και τα σχολεία της Άνδρου παραταγμένα σε μια σειρά για την υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Πρόεδρος φτάνει στον χώρο όπου τον ανέμενε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. Εκ μέρους της κυβέρνησης τον συνόδευε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης (πολύ γνωστός τελευταία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου).. Εδώ ο Προκόπης Παυλόπουλος ακούει τον Εθνικό Ύμνο από την μπάντα. Δίπλα το άγημα της φρεγάτας Νικηφόρος που είχε παραταχθεί τιμητικά και αυτό (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην εκκλησια ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλοπουλος διαβάζει το "Πιστεύω". Δίπλα του ο παπα-Μιχάλης (που είχε την τιμητική του). Και τριγύρω οι τοπικές αρχές και οι βουλευτές (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξαφνικά την ώρα που προετοιμάζονταν για την έξοδο της εικόνας από την εκκλησία ένα ελικόπτερο πέρασε από πάνω και προσγειώθηκε στο γήπεδο. Προφανώς λόγω της ύπαρξης του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας στο ελικοδρόμιο. Όπως μάθαμε ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της Sea Jets που με την ευκαιρία της εμφάνισης των πλοίων του στην Άνδρο ήρθε για την γιορτή της Θεοσκέπαστης κι αυτος στο νησί (φωτ. Εν Άνδρω).

Κόσμος αρκετός για την περίσταση. Σαφως περισσότερος από πέρσι. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Η φρεγάτα "Νικηφορος" και αυτή στην Άνδρο για την περίσταση από την Κάρυστο που είναι πλέον το αραξοβόλι της (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο Προκόπης Παυλόπουλος πετά σταφάνι στη θάλασσα, από την πλατεία του Αφανή Ναύτη (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο πρόεδρος και ο μητροπολίτης ακούνε τον εθνικό ύμνο από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού (φωτ. Εν Άνδρω).

Άλλη μια φωτογραφία των επισήμων στην πλατεία Γηροκομείου όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στην προσφώνηση του μητροπολίτη εξέπεμπψε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα προς τους αμφισβητούντες και υποτιμώντες το ελληνικό σύνταγμα.΄Διακρίνονται δίπλα αριστερά ο μητροπολίτης Δωρίεος ΙΙ και ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης. Και δεξιά ο δήμαρχος και ο υφυπουργός Αθλητισμού  Γ. Βασιλειάδης  Από κάτω παρακολουθούν ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας και ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης. (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Μάριος Ηλιόπουλος στην πλατεία Γηροκομείου με τον παπα-Μιχάλη (φωτ. Εν Άνδρω).

Λίγο πριν αρχίσει η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Άνδρου. Ο Λ. Μπάλλας θυμίζει στον πρόεδρο πως τον είχε καθηγητή (φωτ, Εν Άνδρω).

 Ο δήμαρχος προσφωνεί τον Προκόπη Παυλόπουλο και του ακοινώνει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το απόγευμα στις 16:00 αναχωρησε ο Πρόεδρος ενώ η φρεγάτα με την μπάντα του πολεμικού ναυτικού θα αναχωρίσει αργότερα για τα Ψαρά όπου αύριο θα εορταστεί στο ακριτικό νησί η 25η Μαρτιου παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Μια ώρα αργότερα άρχσε η προαναγγελθείσα βροχή που όπως φαίνεται καθυστέρησε για να μπορέσει να γιορτάσει η Άνδρος μια τέτοια μέρα με καλό καιρό. Στην φωτογραφία η φρεγάτα έξω από την Αγία Θαλασσινή  (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"