Επικίνδυνες αποφάσεις για την αστυνομία και την πυροσβεστική στην Άνδρο!

Το Πυροσβεστικό Σώμα Άνδρου έχει αποδείξει την αξία του. Ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια που έπληξαν το νησί δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Όμως, αντί να ενισχύεται σε ένα νησί με τόσες δασικές φωτιές... αποδυναμώνεται από τους αρμόδιους! (φωτ. Εν Άνδρω).

Με σαφώς υποβαθμισμένες τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την προστασία του Πολίτη, βρίσκει την Άνδρο η νέα καλοκαιρινή και τουριστική περίοδος!

 Τόσον η Αστυνομία όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα, θα στερηθούν απαραιτήτων επιχειρησιακών «εργαλείων» που έχουν να κάνουν με την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών, όπως οι περιπολίες και επιχειρήσεις σε δύσβατες περιοχές και οι πυρκαγιές.

Αυτό είναι το τζιπ (!) που έταξε η αστυνομική διεύθυνση!!! Μόνο τζιπ δεν είναι! Κι έχει και 150.000 χιλιόμετρα!! Για εκτός δρόμου ούτε λόγος (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε καμία περίπτωση ωστόσο η ποιότητα δράσης των στελεχών των δυο Σωμάτων προβλέπεται να επηρεαστεί, αφού οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες της Άνδρου έχουν δείξει μέχρι τώρα δείγματα υπεύθυνου επαγγελματισμού και αυτοθυσίας και παρά την λιγοστή τους δύναμη έχουν φέρει σε πέρας όλες τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί…

Άλλη μια κοντινη φωτογραφία του "παρ' ολίγον... τζιπ"!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Αστυνομία δεν θα έχει τελικά τζιπ 4χ4, αφού αντί γι αυτό που περίμενε προκειμένου να αντικαταστήσει το παλαιό που είχε βγει εκτός λειτουργίας, ήρθε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης… μια κούρσα citroen, με περισσότερα από…150.000 χιλιόμετρα στο ενεργητικό της, χωρίς φάρο και σειρήνα που για να γίνει επιχειρησιακά έτοιμη, χρειάζεται… σέρβις και μια σειρά από ανταλλακτικά! Για διαδρομές εκτός ασφάλτου, ούτε λόγος να γίνεται!

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, το κλιμάκιο της Άνδρου θα στερηθεί τις υπηρεσίες της «ναυαρχίδας» του στόλου του, αφού το όχημα χωρητικότητας 5 τόνων νερού, έφυγε για την Σαντορίνη και δεν επέστρεψε ποτέ!

Στα τρία χρόνια της θητείας του ο εξ Απροβάτου ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ (και σύμβουλος της ελάσσονος στον Δήμο Άνδρου) δεν έχει πάει ουτε μια φορά στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου, που είναι στο... Απροβάτου!!! Τόση μέριμνα για την Άνδρο... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Μπορεί η Πυροσβεστική να ενισχύθηκε με ένα μικρό πυροσβεστικό, αλλά το «θηρίο» ήταν άκρως απαραίτητο γιατί όπως απεδείχθη στις φωτιές του παρελθόντος, η ποσότητα του νερού που μετέφερε και η δυνατότητα δράσεως, ήταν καθοριστικά απαραίτητη για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με πολλά μέτωπα.

Μετά την αφαίρεση από το νησί στρατηγικών  υπηρεσιών, τώρα εν όψει καλοκαιριού τα νησί μένει χωρίς «εργαλεία» απέναντι στις πυρκαγιές και στην ασφάλεια του.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται πολλά:

-        Γιατί η κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά την Άνδρο;

-       Ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια – που μαθαίνουν την κατάσταση - δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν στους αρμόδιους - και στον έχοντα την ευθύνη της πυρόσβεσης ΓΓ του ΥΠΕΣ Γ. Καπάκη - για την αδιαφορία τους αντιδρώντας σε αυτές άδικες ενέργειες για τον τόπο

-        Οι οικονομικά ισχυροί του νησιού δεν μπορούν να κάνουν κάτι στα κέντρα λήψης αποφάσεων; πιέζοντας το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τον ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας και την Αστυνομική Διεύθυνση για τις τόσο άδικες αποφάσεις τους για την Άνδρο;

Χ.