Δύο επείγουσες απαντήσεις για το λιμάνι στο Μπατσί...

 

Η προβλήτα του λιμανιού στο Μπατσί με τα προβλήματα που αναμένουν άμεσα επίλυση (φωτ. Εν Άνδρω).

(Το γράμμα του αναγνώστη που δημοσιεύσαμε προχτές για την κακή κατάσταση της προβλήτας στο Μπατσί κινητοποίησε δύο δημόσιες υπηρεσίες του νησιού που επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας: το Λιμεναρχείο Άνδρου και ο Δήμος Άνδρου. Το Λιμεναρχείο μάς ενημέρωσε πως για τα θέματα της προβλήτας Μπατσίου - που ανέφερε ο αναγνώστης μας και επισκέπτης της Άνδρου - υπάρχουν αρκετές αναφορές του στον Δήμο Άνδρου - που είναι αρμόδιος.

Αναλυτικά: (α) Απρίλιος 2016, (β) Ιούλιος 2017, (γ) Οκτωβριος 2017. Και στα τρία έγγραφα - όπως εξήγησαν - επισημαίνεται η ανάγκη επισκευής της προβλήτας και αντικατάστασση στα καπάκια των φρεατιών και η απομάκρυνση παλιών αντικειμένων για λόγους ασφαλείας και τέλος για το φανάρι που χάλασε μέσα Μαρτίου 2018 υπάρχει συνεχής πίεση από το διοικητή λιμενικού Γαυρίου για επιδιόρθωση του. Για το θέμα, τέλος, υπάρχει και αναφορά σε ατύχημα Ολλανδέζας τουρίστριας σε φρεάτιο το καλοκαίρι του 2017 για το οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο.

Από την μεριά του ο Δήμος Άνδρου μάς ενημέρωσε προφορικά και γραπτά (δελτίο τύπου) για την γνώση του προβλήματος και την επίσπευση των εργασιών, ώστε ένα χρονίζον πρόβλημα θα κλείσει και να λειτουργήσει με ασφάλεια η προβλήτα στο Μπατσί. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για το γράμμα με τις επισημάνσεις του που βοήθησε στην δημοσιοποίηση του προβλήματος. Και ευχαριστούμε και για τις έγκαιρες απαντήσεις των υπηρεσιών. Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου με την ελπίδα πως ένα θέμα που τράβηξε - όπως φαίνεται από τις ενημερώσεις του Λιμεναρχείου προς τον Δήμο Άνδρουσε μάκρος - θα κλείσει τις επόμενες μέρες - Εν Άνδρω).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στο δημοσίευμα για την προβλήτα του λιμανιού του Μπατσίου

Με αφορμή το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Εν Άνδρω», την 7η Μαΐου 2018, σχετικά με την προβλήτα του Μπατσίου και το φανάρι του λιμανιού, δεδομένου ότι το λιμάνι του Μπατσίου είναι το μοναδικό που ανήκει στον Δήμο Άνδρου, διευκρινίζουμε τα εξής:

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

 8 Μαΐου 2018