Ο «περιστερώνας» του λιμανιού και το Λιμεναρχείο Γαυρίου. Ιστορίες χαμένες στην μετάφραση των ψήφων!!!

 

Ο "περιστερώνας" βρήκε ένοικο μετά από έντονη πολιτική αντιπαράθεση! Το Λιμεναρχείο Γαυρίου θα βρει στέγη; Ή, μήπως επειδή δεν έχει ψήφους κανείς συμπολιτευόμενος ή αντιπολιτεύομενος δεν ενδιαφέρεται    (φωτ. Εν Άνδρω).

Τι είναι πιο σοβαρό για το Γαύριο; Ένα πρακτορείο ταξιδίων να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο ή το λιμεναρχείο Γαυρίου να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο; Η απάντηση μοιάζει εύκολη: προέχει η διευκόλυνση της δημόσιας υπηρεσίας. Δεν είναι τόσο εύκολη. όμως, για τον Δήμο Άνδρου και δεν είναι καθόλου εύκολη για την αντιπολίτευση του Δήμου!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επιχείρηση είχε ζητήσει τον «περιστερώνα» στο λιμάνι του Γαυρίου για να στεγάσει τις δραστηριότητες της. Λογικό αίτημα. Όμως οι υπηρεσίες του Δήμου και τοπικοί παράγοντες είχαν άλλη γνώμη. Μιλούσαν για γραφείο πληροφοριών του Δήμου Άνδρου. Ο δήμαρχος ταυτίστηκε με τις υπηρεσίες και τους τοπικούς παράγοντες κατά την ψθφοφορία στο ΔΣ. Η αντιπολίτευση στήριξε την επιχειρηματικότητα.

Πέρασε τελικά η πρόταση να δωθεί ο «περιστερώνας» στο πρακτορείο ταξιδίων. Ο δήμαρχος έχασε. Η αντιπολίτευση (με την βοήθεια δημοτικών συμβούλων και του δημνάρχου) πέρασε την πρόταση της και κατήγαγε νίκη γοήτρου σε ένα ελάσσων θέμα. Μέχριν εδώ όλα καλά.

Όμως εκτός του «περιστερώνα» στο λιμάνι έχουμε εδώ και μήνες το Λιμεναρχείο Άνδρου που θέλει να φύγει από το κτίριο που είναι στο Γαύριο (δεν εξυπηρετεί) και ζητά τον πάνω όροφο του παλιού δημαρχείου Υδροιύσας που είναι είναι άδειος.

Εδώ κολλήσαμε. Η αντιδήμαρχος στέλνει το θέμα στο Τοπικό του Γαυρίου. Το Τοπικό το στέλνει στον δήμαρχο. Ο δήμαρχος το στέλνει στις υπηρεσίες. Και ο καιρός περνά. Μαθαίνουμε πως υπάρχουν «τοπικές αντιδράσεις». Και κάπως έτσι το θέμα μένει… ακίνητο!

Ο δήμαρχος κάποια στιγμή δήλωσε: «το προχωράμε Περιμένουμε την μελέτη του Λιμεναρχείου με τις τροποποιήσεις». Ο Λιμενάρχης απάντησε: «κάτι πάει να γίνει». Το αξιοπερίεργο είναι πως η αντιπολίτευση και με τους δύο επικεφαλής της, που γράφει και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα (δήμαρχο, συμβούλους παρόντες και απόντες, τοπικούς, ΜΜΕ κλπ), για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ψελλίσει... ΤΙΠΟΤΑ!

Κι όμως το θέμα συζητιέται καιρό. Πάει κι έρχεται στην αντιδήμαρχο, στο Τοιπικό, στον δήμαρχο., στις υπηρεσίες. Το Λιμεναρχείο διαμαρτυρήθηκε μέχρι και στο υπουργείο Ναυτιλίας! Όμως οι δύο επικεφαλής δεν το ξέρουν! Δεν το γνωρίζουν! Σχεδόν μοιάζει να… μην υπάρχουν!

Αν καταλαβαίνουμε το θέμα του «περιστερώνα» το «έτρεξε» η αντιπολίτευση γιατί υπήρχε πολιτικό κίνητρο. Αν δεν υπάρχει καταλαβαίνουμε πως δεν ενδιαφέρονται; Δεν ενδιαφέρεται λοιπόν κανείς για μια δημόσια υπηρεσία που προσφέρει στην Άνδτρο! Πέρα από το Εν Άνδρω, που ρώτησε και την αντιδήμαρχο, που ρώτησε και τον δήμαρχο, που ρώτησε και ξαναρώτησε τον Λιμενάρχη!

Αλήθεια ξέρουν οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ποιος είναι ο ρόλος της; Ξέρουν πως πρέπει να «τσιγκλάνε» τον δήμαρχο αν δεν τρέχει ένα θέμα; Ξέρουν πως πρέπει τα θέματα εξυπηρέτησης των δημοσίων υπηρεσιών να τα έχουν σε προτεραιότητα;

Για τη στάση τους υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ένα θέμα που συζητιέται τόσο καιρό στο Δήμο Άνδρου και που έχει φτάσει μέχρι και στον ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας. Η δεύτερη είναι πως αν το θέμα δεν έχει πολιτικά οφέλη δεν τους ενδιαφέρει. Και τι ψήφους να έχει η μεταστέγαση ενός Λιμεναρχείου;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζουμε με τη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα (μέσω του Εν Άνδρω που ασχολείται καθημερινά με την Άνδρο) να ενδιαφερθεί περισσότερο ο δήμαρχος και να κάνει κάτι να το λύσει και να το μάθουν και οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που από ότι φαίνεται περιμένουν να μάθουν τα νέα από εμάς!!!…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»