"Ανεπιθύμητος" στις Κυκλάδες ο υπουργός Ναυτιλίας!!! Και ο δήμαρχος Σύρου κατά Κουρουμπλή…

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και ο δήμαρχος Σύρου (φωτ. Cyclades24)

«Ανεπιθύμητο» ανακήρυξε ο δήμαρχος Σύρου τον υπουργό Ναυτιλίας! Όπως σημειώνει το Cyclades 24 ο δήμαρχος Σύρου είναι ο δεύτερος δήμαρχος μετά αυτόν της Μήλου που δηλώνει «ανεπιθύμητο» (persona non grata) τον Π.Κουρουμπλη.

Ο λόγος της μετωπικής σύγκρουσης των κυκλαδιτών δημάρχων με τον υπουργό, όπως σημειώνεται, σχετίζεται με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων και κυρίως με την στάση του Π. Κουρουμπλή απέναντι στους ανδριώτες εφοπλιστές, Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου. Και ο δήμαρχος Σύρου κατέληξε: «Με τα προβλήματα των νησιωτών δεν παίζουμε».

Είναι πλήρης η αποτυχία του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος με την στάση και τις αποφάσεις του όξυνε την κρίση στην ακτοπλοΐα (χονδροειδείς παρεμβάσεις, συνεχείς ανακολουθίες, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις) δυσαρεστώντας τους πάντες και τινάζοντας στον αέρα τα πλάνα αρκετών ακτοπλοϊκών εταιρειών σε μια χρονιά που αναμένεται ρεκόρ τουριστών στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται οι αδελφοί Στεφάνου (αν και πλέον έχει ξεκινήσει η σεζόν και τα δύο ταχύπλοά τους δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα πουθενά) ετοιμάζουν "νέα πρόταση προς τον Υπουργό ελπίζοντας να μην βάλει ξανά τρικλοποδιές». 

Το αξιοπερίεργο είναι πως στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 6 Ιουνίου ομιλητής θα είναι και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως ομιλητής ήταν και ο πρωθυπουργός ο οποίος (μάλλον βλέποντας το άσχημο κλίμα) επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις» και στέλνει τον αντιπρόεδρεο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.στη θέση του. Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα στις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα πάει και τι θα πει – αν πάει – ο ανεπιθύμητος Π. Κουρουμπλής.

«Εν Άνδρω»