Μποτιλιάρισμα λόγω "μέτρων" στο Γαύριο!!! Δρομολόγια για κλάματα σε Άνδρο και Ραφήνα!!!

 

Καροτσάδα δεκάδες ή εκατοντάδες ΙΧ κατευθύνονται όλα μαζί την ίδια ώρα για την ταυτόχρονη αναχώρηση τριών πλοίων από το Γαύριο! Φυσικά ο υπουργός Ναυτιλίας - αρμόδιος για τις ώρες των δρομολογίων - και έχει ευθύνες για αυτή την κατάσταση στους μικρούς δρόμους της Άνδρου. Εκατοντάδες ΙΧ κινούνται για να αναχωρλησουν ταυτόχρονα το βράδυ της Κυριακής από το μικρό και ημιτελές λιμάνι του Γαυρίου. Αυτή την λεπτομέρεια  δεν την σκέφτηκαν οι φωστήρες του υπουργείου Ναυτιλίας!!!... (φωτ. Εν Άνδρω).

Οι αστοχίες των "μέτρων" που πάρθηκαν στη σύσκεψη για το Γαύριο μπλόκαραν την Κυριακή το βράδυ εκατοντάδες αυτοκίνητα για περίπου μισή ώρα στον δρόμο προς το λιμάνι! Αρκούν μόνο οι φωτογραφίες στην είσοδο του Γαυρλιου για να καταλάβουν αρμόδιοι και αναρμόδιοι της Άνδρου τι δημιούργησαν τα απερίσκεπτα μέτρα τους. Και αρκούν βεβαίως οι φωτογραφίες των δρόμων της Άνδρου και των λιμανιών του Γαυρίου και της Ραφήνας για να καταλάβουν οι φωστήρες του υπουργείου Ναυτιλίας που οδηγουν τα δρομολόγια που όρισαν τις ανύπαρκτες υποδομές Άνδρου και Ραφήνας. 

Το κομβόι των ΙΧ συνεχίζει για χιλιόμετρα στους δρόμους της Άνδρου. Αλλά που να καταλάβουν οι φωστήρες του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΣΑΣ τι σημαίνει ταυτόχρονη άφικη και αναχώρηση τριών πλοίων σε ένα νησί με περιορισμένες οδικές δυνατότητες (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν φτάνει όμως η καροτσάδα ήρθαν και τα απερίσκεπτα "μέτρα" των αρμοδίων στο Γαύριο! Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα. Οι τρεις φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Αντί να δημιουργήσουν κυκλική ροή προς το λιμάνι - από τον μικρό περιφερειακό του Γαυρίου - σταμάτησαν εκατοντάδες προσερχόμενα αυτοκίνητα στην είσοδο του οικισμού μόλις έδεσε νο Θεολόγος!!! Υπήρχαν αυτοκίνητα στην ουρά που έφταναν για τομ Θεολόγο! Υπήρχαν εκατοντάδες ΙΧ που έφταναν για το Tera και το Superferry,. Χάρη "μέτρα"  (συνεργασία Δήμου Άνδρου, Λιμεναρχείου Άνδρου και Αστυνομίας Άνδρου) παρέμειναν όλα τα ΙΧ ακινητοποιημένα για μισή και πλέον ώρα στον δρόμο, ενώ τα πλοία έφταναν!!!... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Και να πεις πως δεν το έγραψε ο συνεργάτης του Εν Άνδρω; Το έγραψε ο άνθρωπος από την Τετάρτη 27/6: "Μια τρύπα στο νερό τα μέτρα"! Ιδού σε τρεις φωτογραφίες στη σειρά η τρύπα των μέτρων! Κατά τα άλλα η εντολή μάλλον ήταν να αδειάσει ο Θεοιλόγος, να φορτώσουν και να φύγουν τα λεωφορεία και ο όλος ο άλλος κόσμος ας περιμένει μισή ώρα μποτιλιαρισμένος στον δρόμο! Μόνο που ο κλοσμος μετά από μερικά λεπτά αναμονής άρχισε να κορνάρει και να διαμαρτύρεται για να προλάβει τα πλοία! Αρκετοί βγήκαν να δουν τι συμβαίνει σε έναν εντελώς άδειο δρόμο!!! Μιας και το Θεολόγος είχε λίγα σχετικά αυτοκίνητα! Όμως το "μέτρο" της ακινητοποίησης της εισόδου ΙΧ συνέχιζε επί ημίωρο στον άδειο δρόμο της εξόδου από το λιμάνι. Η φωτογραφία μιλά μόνη της!!!.. (φωτ. Εν Άνδρω).

  Η "αποθέωση" των "μέτρων"! Ένα ξέμπαρκο ΙΧ ανηφορίζει ενώ εκατοντάδες ακινητοποιημένα το... κοιτάνε!  Τα κορναρίσματα ασταμάτητα. Όμως τα μέτρα... μέτρα! Οι πιο έξυπνοι άρχισαν να στρίβουν μαζικά στον μικρό πειφερειακό. Από εκεί μπήκαμε κι εμείς στο λιμάνι. Το αστείο είναι πως κάποιος νόμισε πως η αστυνομία και το λιμεναρχείο είχαν κάνει παράκαμψη!!! Που να ήξερε ο άνθρωπος πως ούτε που το σκέφτηκαν είτε στην "σύσκεψη" είτε αργότερα! Ήταν οι οδηγοί που έκαναν την παράκαμψη ακολουθώντας ο ένας τον άλλον!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τρεις φωτογραφίες αφιερωμένες στους ορεσείβιους που διοικούν το υπουργείο Ναυτιλίας. Στην πρώτη και στη δεύτερη το Tera και το Superferry μπαίνουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο λιμάνι (200-300 μέτρα το ένα από βτο άλλο)!!! Η θάλασσα λάδι. Έτσι μπορούν και δένουν και τα δύο. Αν είχε αέρα θα περίμενε το δεύτερο το πρώτο κανένα μισάωρο  και βάλε. Και το πρώτο άαλο ένα μισάωρο τον Θεολόγο που φτάνει πρώτος! Μιλάμε για φωστήρες του τουρισμού στο Ναυτιλίας!!! Στην τρίτη φωτογραφία βγαίνουν και τα δύο πλοία ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ από το λιμάνι. Άμα γίνει καμιά στραβή να δούμε ποιος θα την πληρώσει; Κανένας ναύτης υποθέτουμε (φωτ. Εν Άνδρω).. 

 Το δράμα ολοκληρώνεται στην Ραφήνα. Θεολόγος και Tera - έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα - και ξεφορτωναν μαζί τα ΙΧ. Και το λιμάνι μπλόκαρε. Τι δεν καταλαβαίνουν οι φωστλήρες του Ναυτιλίας από τις δυο παραπάνω φωτογραφίες από την γέφυρα του Superferry; Βεβαλιως οι λιμενικοί της Ραφήνας σκίζονται. Αλλά τι να κάνουν; Και τα δύο πλοία ξεφορτώνουν από δύο καταπέλτες με τη μια 200 ΙΧ! Το λιμάνι έχει μια έξοδο και οι μικροί δρόμοι της Ραφήνας δεν αντέχουν τόσο ξαφνικό φορτίο. Και το καλοικαίρι ακόμα δεν μπήκε... Πριν αδειάσει το λιμάνι φτάνει με άλλα 150 ΙΧ το Superferry!!! Ποιος από τους φωστήρες του Ναυτιλίας που έβαλαν τρεις ταυτόχρονες αφίξεις σε Άνδρο και Ραφήνα μπορεί να δει το χάλι που... σχεδίασαν; φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"