Χάος ξανά στο Γαύριο. Φιάσκο τα μέτρα. Άφαντη η αστυνομία...

 

 Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αποσυμφόρηση του Γαυριου από την σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη και αναχώρηση των πλοίων, αποδείχτηκαν και χωρίς αποτελεσματικότητα (απόδειξη η τραγελαφική κατάσταση που επικράτησε την περασμένη Κυριακή το βράδυ) και χωρίς συνέχεια!

Σήμερα, Παρασκευή (6.7) το πρωί επικράτησε ξανά το χάος! «Andros» και «SuperFerry» μπήκαν το ένα μετά το άλλο στο λιμάνι και λόγω της αυξημένης κίνησης του Ιουλίου και της έναρξης του τριήμερου, αποβίβασαν και πολλά αυτοκίνητα και πολύ κόσμο.

Την ίδια ώρα κατηφόριζαν στο λιμάνι τα αυτοκίνητα που προορίζονταν για το «Θεολόγος» που αναχωρούσε λίγο αργότερα με προορισμό  την Ραφήνα. Αυτό ήταν… έμφραγμα!

Ο στενός δρόμος έκλεισε από τα φορτηγά που κατέβαιναν και τα λεωφορεία που ανέβαιναν. Οι οδηγοί των Ι.Χ που μόλις είχαν φτάσει στο νησί εγκλωβίστηκαν στην παραλία και στην ανηφόρα και αυτοί που έφευγαν, περίμεναν στην ουρά που είχε ξεπεράσει το ξενοδοχείο «Όστρια».

Νεύρα, κορναρίσματα, αγωνία μη φύγει το βαπόρι, κακή εικόνα για τον τόπο και όλα αυτά μέσα στην αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη.

Την ίδια ώρα στο Γαυριο πλήρης αποδιοργάνωση. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια για διέξοδο.

Συμπέρασμα: Τα μέτρα σχεδιάστηκαν… «για τα μάτια του κόσμου» από άσχετους με το αντικείμενο. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη να τα εφαρμόσουν… ΑΦΑΝΤΟΙ!

Και εννοούμε την Αστυνομία που ήταν κραυγαλέα και αδικαιολόγητα απούσα, αφού εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη.

Τα πράγματα είναι απλά: Το Λιμεναρχείο Ραφήνας και εκείνο της Άνδρου, γνωρίζουν δυο και τρεις ώρες νωρίτερα τις μέρες και τις ώρες που θα έχει κίνηση το λιμάνι.

Ειδοποιούν ότι θα διακινηθεί πολύς κόσμος και ξεκινά το περιπολικό είτε από την Χώρα είτε από το Γαύριο με προσωπικό, όχι μόνο να ρυθμίσει την κυκλοφορία, αλλά και να απομακρύνει τα αυτοκίνητα που εμποδίζουν. Συνεργασία με τους λιμενικούς που δίνουν καθημερινή μάχη και εκτός των χώρων της αρμοδιότητας τους, ανύπαρκτη!

Αν σήμερα το πρωί υπήρχε ένας αστυνομικός στην αρχή της ανηφόρας και ένας λιμενικός στο λιμάνι όλα θα είχαν λειτουργήσει στην εντέλεια. Το Γαυριο δεν του αξίζει να υφίσταται αυτή την επιβάρυνση και την ταλαιπωρία.

Μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και η Άνδρος είναι στα καλυτέρα της. Ζει από τον τουρισμό και κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική.

Έρχονται πιο δύσκολες κυκλοφοριακά μέρες και πρέπει ο επισκέπτης να νοιώθει ευχάριστα και φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ας το καταλάβουν όλοι και απλά εκείνοι που πρέπει να κάνουν σωστά και με συνέπεια την δουλειά τους. Αυτά για φέτος. Μετά ας αρχίσει μια μεγάλη και σοβαρή συζήτηση για τον επανασχεδιασμό του κυκλοφοριακού ζητήματος στο λιμάνι. 

Δ. Στ.

ΣΗΜΝΕΊΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι του συνεργάτη του Εν Άνδρω από το Γαύριο σήμερα το πρωί .