Τέλος και ο Γιάννης Καπάκης από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας - Κατά τα άλλα "όλα είχαν γίνει... άψογα"!!!

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. Ο ίδιος επισκέφθηκε το πρωί τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά και την τραγωδία στο Μάτι, όπου οι νεκροί έχουν ήδη φθάσει τους 91!

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ χθες αντικαταστάθηκαν οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Τσουβάλας και Σωτήρης Τερζούδης από τους αντιστράτηγους Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Βασίλειο Ματθαιόπουλο αντίστοιχα. 

Πηγές: Ιefimedida & Pronews

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κυριότερο επιχείρημα νεοδημοκρατών και λοιπών κομματιδιων όπως και των Μ.Μ.Ε. και λοιπών site ( συγκαταλέγω και το Εν Άνδρω), είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε μέσα σε 3,5 χρόνια όλες τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού που έστησαν αυτοί σε 44 χρόνια, ούτε τους έβαλε φυλακή για τις μίζες τους, ούτε μας έβγαλε αμέσως από τα μνημόνια τους.
Φυσικά ξέρω ότι το σχόλιο μου δεν θα το ανεβάσετε κ. Μπασαντή γιατί δεν θέλετε αντίλογο στο οργανωμένο ανεμιστήρα λάσπης που έχετε αναλάβει.
Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζω λοιπόν ότι θα θυμηθείτε τους κώδικες δημοσιογραφίας.....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΣΑΝΤΗ
Μα τι λέτε αγαπητέ μου; Γιατί να μην ανεβάσω - κατ' εξαίρεση - τα ψεύτικα επιχειρήματά σας. Μου δίνετε μια πρώτη τάξεως αφορμή να ανασκευάσω την σπέκουλα σας:
(α) Ποτέ δεν έγραψα ή δεν είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ (που παρεμπιπτόντως ψήφισα, αλλά δεν θα ξαναψηφίσω) δεν διόρθωσε σε 4 χρόνια τα λάθη που έκανα οι άλλοι 40 χρόνια. Είπα και λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύθηκε με ένα χυδαίο τσαμπουκαλίδικο και φτηνιάρικο και ανερμάτισμο τρόπο που υπήρχε μόνο στις παρυφές της Αριστεράς. Το πως κι αυτό έγινε κεντρική έκφραση της εξουσίας του έχει να κάνει με τα ιστορικά βαρίδια της Αριστεράς. Και το πώς οι "παπαριές" (λέξη άρτι εισαχθείσα από Συριζοπούλα) του κάθε Πολάκη έγιναν πολιτικά επιχειρήματα με άφησε άναυδο. Τα έχω γράψει. Δεν τα έχετε διαβάσει ή θέλετε να λέτε ψέματα. Δικό σας πρόβλημα.
(β) Ήμουν από εκείνους που ήξερα από το 2010 - λόγω γνώσεων - πως το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο. Προσπάθησα σε πολλές συζητήσεις με κάποιους της ομάδας Δραγασάκη - το 2014 και το 2015 να τους το πω. Με τον Γιάννη Μηλιό, παλιό μου γνώριμο από την Αριστερά, το 2012 σε ένα τηλεοπτικό πανελ στην ΕΡΤ κόντεψα να πάθω πλάκα με ότι έλεγε για κατάργηση του μνημονίου με εκβιασμό!!! Το ίδιο και σε πάνελ άλλου καναλιού (Blue Sky) το 2014 με τον Λαφαζάνη, που τον ξέρω από 20 ετών.
Το 2015 την άνοιξη όταν ήρθε ο Κρουγκμαν στην Ελλάδα με κάλεσε ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης (δεν το ξέρετε αλλά έχουμε γράψει μαζί βιβλίο για τα ξεστρατίσματα - οικονομικά & πολιτικά - της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ) και μου έλεγε πως ο Αλέξης θα σπάσει τα μούτρα του και θα ζημιώσει πολλαπλά την Ελλάδα τραβώντας το σχοινί στα άκρα. Μου εξήγησε πως αυτός και Κρούγκμαν τα έλεγαν δύο ώρες στον Αλέξη που δεν είχε μάτια παρά μονο για τον Βαρουφάκη. Ακόμα θυμάμαι την θλιψη του Αρσένη στο τηλέφωνο την μέρα που μπήκαμε στα capital control...
Αυτή είναι και δημόσια και ιδιωτικά η άποψη μου για τα μνημόνια. Δημόσια υπάρχουν οι εκπομπές και τα γραπτά μου εκείνης της εποχής. Τώρα το τι λες εσύ περί ΝΔ δεν με αφορούν. Αφορούν μόνο την προσωπική σου άγνοια. Δεν μιλάς με παιδάκι «ισχνέ» πολιτικά λασπολόγε επισκέπτη. Μιλάς με κάποιον που διέγραψε δημόσια διαδρομή πολύ πριν τον «ανακαλύψεις» εσύ και κάποιοι άλλοι στο Εν Άνδρω. Γι’ αυτό και το Εν Άνδρω διαγράφει διαδρομές που αδυνατείς να καταλάβεις ημιμαθέστατε ανωνυμε προπαγανδιστή...
Αυτά και τέρμα για τις "παπαριές" που γράφεις και δεν τολμάς να υπογράφεις ανόητε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχικά νόμιζα ότι ήταν τρολιά. Αλλά ναι, τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέει ότι θα είχε σωθεί κόσμος αν φορούσε βρεγμένο μακρυμάνικο, σε μια φωτιά που έλιωσε μέχρι και τις ζάντες των αυτοκινήτων,

This comment was minimized by the moderator on the site

Προεκλογική τροπολογία για τα αυθαίρετα -από τις πολλές εκείνης της περιόδου- του Δεκεμβρίου του 2014, που είχαν καταθέσει δύο βουλευτές της Ν.Δ. στο υπόλοιπο Αττικής (Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας) κι ένας ανεξάρτητος (τότε) και νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, θυμίζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Επρόκειτο για τροπολογία που συμπεριλήφθηκε τότε στο νόμο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στις 19-20 Δεκεμβρίου 2014, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015!
Με αυτήν την τροπολογία οι βουλευτές ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη την περίοδο είχε κυρωθεί και αναρτηθεί μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών, συνεπώς η... υπόσχεση των βουλευτών άφηνε για το... απώτερο και αόριστο μέλλον την εκτέλεση των προστίμων και των βεβαιωμένων πράξεων κατεδαφίσεων!
«Εμείς δεν λέμε να διαγραφούν, δεν λέμε να καταργηθούν, αλλά να ανασταλούν όλες αυτές οι διαδικασίες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, όπου πλέον με σύγχρονα μέσα, με χάρτες ακριβείς και όχι με μουτζούρες του 1935 και 1940, να φαίνεται τι είναι δάσος πραγματικά και τι δεν είναι. Αυτό θέλουμε να υπερασπιστούμε με αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι μια χρήσιμη τροπολογία και για την πολιτεία και για τους πολίτες», ανέφερε τότε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Μπούρας, επιχειρώντας να κάνει ένα... προεκλογικό δώρο στην εκλογική πελατεία στο υπόλοιπο Αττικής! Οι δε υπογράφοντες βουλευτές στην αιτιολογία της τροπολογίας ανέφεραν πως έχει στόχο «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση»!
Επιβεβαιώνεται πως η ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κόμμα της αυθαιρεσίας
Όπως αναφέρει η «Εφ. Συν», χαρακτηριστική ήταν μια ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει εκείνες τις μέρες το στέλεχος του Ποταμιού Χαρίδημος Τσούκας στην ιστοσελίδα του πολιτικού φορέα του Σ. Θεοδωράκη: «Προσέξτε την εμετικά υποκριτική ρητορική των βλαχοπολιτικών: η τροπολογία τους «έχει ως σκοπό», λένε, «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση». Δεν φτάνει που επιβραβεύουν την παρανομία, μας δουλεύουν κι από πάνω! Η υποκρισία (το δούλεμα) είναι απαραίτητο στοιχείο συγκάλυψης της ποταπότητας: η υψηλόφρων ρητορική επενδύει λεκτικά τη χυδαία πράξη για να της προσδώσει ηθική νομιμοποίηση».
Για το ίδιο θέμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Τύπο αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, ο νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου απειλούσε προχθές με «κλοτσιές και δρόμο» τον πρωθυπουργό και την περιφερειάρχη Αττικής.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν φαντάζομαι να έχει το θράσος να διεκδικήσει τον Δήμο.....Λογικά θα έχουν απλωθεί κάτι δαχτυλάκια πρόθυμα για το δαχτυλίδι της διαδοχής...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα θα αφοσιωθεί στα του Δήμου! Έχει όλο το χρόνο δικό του! Τώρα να δείτε έργο!