Πλήρης απογοήτευση η ανακύκλωση στον Δήμο Άνδρου

Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης μαζεύει οικιακά σκουπίδια! (φωτ. Β.Π.)

(Από τον αναγνώστη Β.Π., μόνιμο κάτοικο Χώρας Άνδρου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στην χρησιμοποίηση του νέου απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης - μετά τριετή αγρανάπαυση! - για οικιακά σκουπίδια! Και την πλήρη αποτυχία της ανακύλωσης στον Δήμο Άνδρου τα τελευταία τρία χρόνια... - Εν Άνδρω).

Το νέο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του Δήμου Άνδρου “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”!! Με ανακοινώσεις, δελτία τύπου και μεγάλη χαρά πριν από τρία χρόνια περίπου ο Δήμος Άνδρου παρέλαβε τότε ένα νέο απορριμματοφόρο μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης σε... αγραναπαύση επί τριετία! (φωτ. Β.Π.)

Και σήμερα αγαπητό Έν Άνδρω είδαμε με έκπληξη (μετά την ανάθεση της ανακύκλωσης σε εργολάβο) το νέο απορριμματοφόρο για τα ανακυκλούμενα υλικά να κινείτε και να μαζεύει, όχι “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ” όπως στην αρχή νομίσαμε, αλλά οικιακά σκουπίδια. Σας αποστέλλω και σχετικές φωτογραφίες για να μην λένε…

Και μετά την αγρανάπαυση τώρα σε δράση! (φωτ. Β.Π.)

Κι όμως το απορριμματοφόρο αυτό επιδοτήθηκε με σκοπό την ανακύκλωση και δόθηκε μέσω του προγράμματος αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, ο οποίος μετά την αποκατάσταση του εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμα!

Τα παραπάνω δείχνουν πως ο Δήμος Άνδρου δεν ενδιαφέρθηκε και εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για την ανακύκλωση! Αρκούσε όπως φαίνεται τότε η αυτοπροβολή του δημάρχου…

Τα «συγχαρητήρια» μου για την «σωστή και νόμιμη αξιοποίηση» των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για το γεγονός πως ο σημερινός Δήμος Άνδρου πρωτοπορεί στην ανακύκλωση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με ποσοστά που βαίνουν μειούμενα μέχρι εξαφανίσεως!!!!

Β.Π. Μόνιμος κάτοικος Χώρας Άνδρου