Σημαντικά έργα από το Επαρχείο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στην Άνδρο

Στο κεντρικό οδικό δίκτυο και ο δρόμος Γαυρίου - Χώρας, Σταυροπέδας - Κορθίου, Χώρας Κορθίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξεκινά αρχές Οκτώβρη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Άνδρου αξίας 617.084,80 ευρώ. Το έργο μελετήθηκε από την μηχανικό του επαρχείου Ευλαλία Κερετζή και γίνεται υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου. Αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Επαρχείου.

Δηλαδή, αναφέρεται σε δρόμους που συνδέουν τους κύριους οικισμούς του νησιού. Δεν αναφέρεται σε δρόμους εντός οικισμών, σε χωματόδρομους και σε όλους τους άλλους δευτερεύοντες δρόμους που οδηγούν σε οικισμούς ή σε παραλίες του νησιού για τους οποίους την ευθύνη έχει ο Δήμος Άνδρου.

Την χρηματοδότηση του έργου πέτυχε ο Έπαρχος Άνδρου καταφέρνοντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας κονδύλι της τάξεως των 850.000 ευρώ, το οποίο μετά την έκπτωση, που έδωσε ο ανάδοχος του έργου, κατέβηκε στα 617.084 ευρώ.

Εκτός από αυτό το έργο την Δευτέρα 24/9 περνά ένα ακόμα έργο για την Άνδρο από την Περιφέρεια. Με εισήγηση του Επάρχου περνά κονδύλι ύψους 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δημοτικού σταδίου Άνδρου. Την μελέτη έκανε ο τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου. Την επικαιροποίησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου, η οποία και θα επιβλέψει το έργο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

(α) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης - Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Άνδρου, μετά την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, που προέκυψε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησής του.

Το έργο, «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου 2018», προϋπολογισμού 617.084,80 €, αφορά το σύνολο του επαρχιακού δικτύου του νησιού και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο περιλαμβάνεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης, με συνεχή διάθεση μεγάλου μέρους των διαθέσιμων πόρων, ταυτόχρονα με την διαρκή αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών πηγών.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το σύνολο των εργασιών που περιλαμβάνονται στην εν λόγω εργολαβία, εντός εννέα (9) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

(β) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 20 Σεπτεμβρίου 2018

«Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου έργων "Αποκατάσταση ζημιών Δημοτικού Σταδίου ν. Άνδρου" και "Συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου»

              Τέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην Σύρο, 24 Σεπτεμβρίου 2018 είναι η Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου   για την υλοποίηση του έργου "Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικού Σταδίου ν. Άνδρου" προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση εργασιών Συντήρησης Επισκευής Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, που περιλαμβάνουν:  

             Επίσης πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου, μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου 2018», προϋπολογισμού 617.084,80 €, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει καθαρισμούς και επένδυση τάφρων, τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτικά, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες ασφαλείας και σήμανση.