Λέτε να υποβάλει πρόταση η Άνδρος;

Ανάγκες πολλές για βελτίωση των υποδομών στα σχολεία της Άνδρου. Ιδού σε τι κατάσταση είναι το "προαύλιο" του Γυμνασίου/Λυκείου Γαυρίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Διαβάσαμε την παρακάτω πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αναφέρεται στην υποβολή προτάσεων για έργα υποδομών εκπαίδευσης και αναρωτηθήκαμε: «λέτε να υποβάλει πρόταση η Άνδρος;»

Τι λέει η πρόσκληση:

«Το ποσό των 8.500.000 € πρόκειται να διατεθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” για την συμπλήρωση των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει δύο νέες προσκλήσεις προς τους δυνητικούς δικαιούχους του Προγράμματος, προκείμενου να υποβάλουν προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης έργων. Οι προσκλήσεις αφορούν ξεχωριστά τα μικρά και τα μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς τα μικρά νησιά έχουν πλέον διακριτό μερίδιο στους πόρους του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο σκοπό έχουν ήδη διατεθεί πόροι συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” , με αντίστοιχες προσκλήσεις που ο Περιφερειάρχης είχε απευθύνει στους δυνητικούς δικαιούχους, το 2016.

Η πρόσκληση «Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»,επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 5.000.000 €, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

Αλήθεια τι έκανε η Άνδρος το 2016 που απεύθυνε την προηγούμενη πρόταση ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος; Μπορεί κάποιος από το υπάρχον γραφείο Τύπου να απαντήσει στην απορία; Και τι σκοπεύει να κάνει με τη νέα πρόσκληση της Περιφέρειας; Γιατί λεφτά όπως βλέπουμε υπάρχουν! Όταν φυσικά κατατίθενται προτάσεις με ΜΕΛΕΤΕΣ…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»