Οι πρώτες θέσεις του Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί για την Άνδρο».

 

H Σελίδα του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δημήτρη Λοτσάρη

(Από τον Δημοτικό Συνδυασμό "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ" λάβαμε και δημοσιεύουμε το πρώτο κείμενο γενικών θέσεων και αρχών του, το οποίο υπογράφουν τα μέλη του συνδυασμού και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης. Μαζί με το κείμενο λάβαμε και την νέα Σελίδα στο facebook του συνδυασμού την οποία δημοσιεύουμε κι αυτή.
Από όλα όσα γράφονται στο κείμενο επισημαίνουμε την διάθεση για ενότητα και την επισήμανση για ξεπέρασμα του τοπικισμού, της λασπολογίας, των διαιρέσεων, καθώς και την μνεία στα προβλήματα της Άνδρου και όχι στους αντίπαλους συνδυασμούς. Ίδωμεν... - Εν Άνδρω).

Αγαπητές Ανδριώτισες και Ανδριώτες

Η αγάπη μας για την Άνδρο, αυτόν τον υπέροχο πλούσιο και όμορφο τόπο, με παράδοση αιώνων στον πρωτογενή τομέα, την ναυτιλία, τον πολιτισμό, το εμπόριο και τον τουρισμό, το ενδιαφέρον μας για τους ανθρώπους της, η θέληση που έχουμε και η υποχρέωση που νοιώθουμε να βοηθήσουμε το νησί όσο περισσότερο μπορούμε, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε ένα νέο Δημοτικό Συνδυασμό.

Ο συνδυασμός αυτός, με την ονομασία «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» και με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Λοτσάρη, τωρινό Έπαρχο μας, θα διεκδικήσει την Δημαρχία και την διοίκηση του νησιού στις επόμενες Δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Είμαστε οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι της Άνδρου. Ανάμεσά μας υπάρχουν οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, καθηγητές, νοικοκυρές, βιοπαλαιστές, αγρότες και επιστήμονες. Οι περισσότεροι είμαστε νέοι, πλαισιωνόμαστε από μεγαλύτερους και εμπειρότερους και στηριζόμαστε στην σοφία και την αγάπη των ηλικιωμένων. 

Η ανικανότητα και η αδιαφορία των διοικούντων, οι σπατάλες, οι αδικίες, η απαξίωση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η φτώχεια και η ανεργία έχουν υποβαθμίσει απελπιστικά την ποιότητα της ζωής μας. Οι νέοι εγκαταλείπουν το νησί μας και οι περισσότεροι από όσους παραμένουμε εδώ, αντιμετωπίζουμε βιοποριστικά προβλήματα, έλλειψη υποδομών, παροχών, φροντίδας και έργων από τον Δήμο.

Θέλουμε να κάνουμε τα αυτονόητα, αυτά που ζητάει η απλή λογική. Να υλοποιήσουμε δηλαδή τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, τα οποία δεν υλοποίησαν αυτοί που πήραν την εντολή να το κάνουν. Θέλουμε να αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, αλλά θα τον διεκδικήσουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που βιώσαμε τόσα χρόνια.

Δεν θα κάνουμε πόλεμο λάσπης μεταξύ Ανδριωτών, δεν θα δώσουμε τροφή στην χωριστικότητα, δεν θα συνεχίσουμε τις παλιές τακτικές. Όσο και αν έχει αποδώσει το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» εμείς δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε ένα άλλο ήθος στην πολιτική και στην κοινωνία μας, ένα ήθος που θα μας κάνει φίλους, συνάνθρωπους και συμπολίτες, όχι εχθρούς, ανταγωνιστές και αντίπαλους.

Δεν θα κατηγορήσουμε και δεν θα σπιλώσουμε κανέναν, ο κάθε ένας είναι υπόλογος απέναντι στον εαυτό του, στους νόμους και στον Θεό που πιστεύει. Εμείς θα εξετάζουμε τις θέσεις, τις πράξεις, τα γεγονότα και τις αποφάσεις τους και θα κρίνουμε από τις συνέπειες και τα αποτελέσματα που έφεραν στην κοινωνία και τον τόπο.

Το ποιος έκανε έργο και ποιος όχι το βλέπουμε καθαρά γύρω μας κάθε μέρα. Κατανοούμε όλους αυτούς που προσπάθησαν, έστω και αν δεν μπόρεσαν να λύσουν τα μεγάλα αλλά ούτε τα μικρά προβλήματα μας και τους ζητάμε να βοηθήσουν από άλλη θέση.
Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα χρόνια προβλήματα, των σκουπιδιών, της καθαριότητας, της ύδρευσης, της ενέργειας, της αποχέτευσης, του βιολογικού, του πρωτογενή τομέα, της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας, της χρήσης γης, των συγκοινωνιών και του τουρισμού, αλλά και τα μικρότερα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους άδικα τόσα χρόνια.

Με συνεννόηση, ομόνοια, σύμπνοια, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, θα έχουμε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα. Αλλά σημαντικότερο από όλα για εμάς είναι η συνεργασία, η ομόνοια και η αγάπη που θέλουμε να μας αγκαλιάσουν όλους, ασχέτως παρατάξεων, πεποιθήσεων και παντός είδους διαχωρισμών, για να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα και τις συνθήκες όλων μας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε την Άνδρο μας αυτό που της αξίζει να είναι, η Αρχόντισσα του Αιγαίου.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε όλους τους Ανδριώτες μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια.

Τα μέλη του συνδυασμού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
«Μαζί για την Άνδρο»

Δημήτρης Λοτσάρης