Ποιον στηρίζει ο δήμαρχος; Μια "διάψευση" που…  επιβεβαιώνει!...

 

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος δημόσιας διάψευσης μια πληροφορίας. Να πάρεις δημόσια θέση. Αν κάποιος διαψεύδει, χωρίς όμως να παίρνει θέση, τότε εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει την πληροφορία. Αυτά στην πολιτική και στην δημοσιογραφία είναι πράγματα γνωστά και καθημερινά.

Τα παραπάνω γνωστά σε όλους δείχνει να μην τα γνωρίζει ή κάνει πως δεν τα γνωρίζει ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης. Ο δήμαρχος έβγαλε ολόκληρο ανατολίτικο «φιρμάνι» για να μας καταγγείλει ότι γράψαμε πως στηρίζει τον συνδυασμό του κ. Μανώλη Γλυνού!

Μιλάμε για τον υπαρκτό σουρεαλισμό στην πολιτική:

α) Μας εγκαλεί ο κ. Σουσούδης πως «ψηφίζουμε αντί γι’ αυτόν»! Αλήθεια πως μπορεί να γίνει αυτό; Να πάμε να ψηφίσουμε σαν Σουσούδης ή επειδή του υπενθυμίζουμε τι ψηφίζει ως Σουσούδης; Το πρώτο δεν γίνεται. Το δεύτερο αναφέρεται στο τι ψηφίζει αυτός, όχι εμείς…

β) Μας εγκαλεί ο κ. Σουσούδης πως «παραβιάζουμε κάθε μυστικότητα της ψηφοφορίας». Είναι προφανές πως δεν τολμά να πάρει θέση δημόσια για πληροφορίες που έφτασαν στο Εν Ανδρω από το πολλές μεριές. Και τις οποίες δημοσιεύσαμε. Για παράδειγμα, μάθαμε από πρώην στενό του συνεργάτη πως τον παρακαλούσε να κατέβει με τον κ. Γλυνό «γιατί είναι καλός και συνεργάσιμος και αυτός θα βγει, ενώ ο Χατζημάρκος δεν είναι»! Αλλά και από φίλους του στην Υδρούσα πως «ψηφίζει τον παλιό συμφοιτητή του Μ. Γλυνό και με τα δύο χέρια»!

Ας υποθέσουμε πως έχουμε παρασυρθεί από λάθος πληροφορίες. Τι τον εμποδίζει να πάρει δημόσια θέση υπέρ ή κατά ενός υποψηφίου Περιφερειάρχη; Είναι και δημόσιο και πολιτικό πρόσωπο ο δήμαρχος και είναι μάλλον επιβεβλημένο να πάρει θέση για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Μοιάζει αστείο, λοιπόν, να επικαλείται - σαν να είναι ο τελευταίος πολίτης - την... μυστικότητα της ψηφοφορίας!

Αν δεν το ξέρει του λέμε πως μπορεί να πάρει δημόσια θέση δηλώνοντας πως δεν παίρνει θέση. Είναι κι αυτό έστω μια κολοβή θέση. Όμως το να επικαλείται κοτζάμ δήμαρχος την μυστικότητα της ψήφου του, αποκαλύπτει την «φανερότητα» της θέσης του…

Όπως και να έχει τον ευχαριστούμε για την, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωση της πληροφορίας μας. Θεωρούμε μια ακόμα δημοσιογραφική επιτυχία του Εν Άνδρω το ότι αναγκάστηκε να πει αυτό το αποκαλυπτικό «περί μυστικότητας»! Μυστικότητα - «ξεμυστικότητα» όλοι κατάλαβαν...

Πάντως δεν είναι κακό να υποστηρίζει κάποιον. Είναι κακό όμως οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του να παραπλανούνται ως προς το ποιον υποστηρίζει και το ποιον δεν υποστηρίζει λέγοντας άλλα π.χ. από εδώ και άλλα από εκεί, αλιεύοντας ψήφους στα θολά νερά. 

Προσωπικά πιστεύουμε πως δεν είναι κακό να υποστηρίζει τον Μ. Γλυνό του ΚΙΝΑΛ/ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν συμφοιτητές και φίλοι, όπως μάθαμε. Και τα προσωπικά για τον σημερινό δήμαρχο υπερέχουν της πολιτικής.

Ως γνωστό με τον κ. Χατζημάρκο δεν τα πήγε προσωπικά ποτέ καλά. Ενδεικτικώς αναφέρουμε πως μια φορά – της Θεοσκεπάστου – τον έβαλε να κάτσει σε ένα απόμερο τραπέζι! Στο κεντρικό κράτησε τους φίλους του! Ευγενικός ο κ. Χατζημάρκος δεν είπε τίποτα. Κάθισε με τον έπαρχο στην άκρη και διακριτικά έφυγαν μαζί πριν το τέλος. Γίναμε κοινωνοί της κατάστασης. Αλλά δεν γράψαμε τίποτα για να μην στενοχωρήσουμε. Όμως η προσωπική απόσταση του από τον Περιφερειάρχη πηγαίνει μακριά.

Άλλωστε με το ταλέντο που έχει ο δήμαρχος να μετατρέπει τα προσωπικά του σε πολιτικά δεν εκπληττόμαστε καθόλου που τώρα στηρίζει τον κ. Γλυνό. Δεν εκπληττόμαστε λοιπόν που έχει εκφράσει σε αρκετούς κύκλους την προτίμηση του. Όπως είπαμε ο δήμαρχος βάζει τα προσωπικά του πάνω από την πολιτική. Αυτό κάνει τόσα χρόνια. Αυτό κάνει και τώρα.

Αν παρόλα αυτά θεωρεί όλα τα παραπάνω που γράφουμε λάθος αρκεί μόνο μια δημόσια δήλωση στήριξης στον κ. Χατζημάρκο για να μας διαψεύσει! Τόσο απλό.

ΥΓ. Όσο για τις ύβρεις στιλ Πολάκη που εκτοξεύει ακόμα μια φορά κανένα πρόβλημα. Αυτός εκτίθεται. Όποιος κάνει μια ζωή αντιπολίτευση (αυτό κάνει και επί 5ετία που διοικεί) δεν ανέχεται κριτική. Βρίζει με συνεχείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί αγνοεί την πολιτική και προσωποποιεί τα πάντα. Ακόμα και τις ύβρεις. Το ρεπερτόριο του πλέον γνωστό. Κάθε Πολάκης μετά τον πρώτο καιρό γίνεται προβλέψιμος...

 «ΕΝ ΑΝΔΡΩ» 

Ακολουθούν οι ύβρεις και οι υπεκφυγές του κ. Δημάρχου: