Ζητούνται δημοσιογράφοι για ντιμπέιτ στην Άνδρο! Δεκτοί μόνο όσοι... δεν δημοσιογραφούν!

 

Το Δημοτικό Θέατρο που θα γίνει το ντιμπέιτ την Τετάρτη 15/5, ώρα 19:00  

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα μετά τον τρίτο γύρο συζητήσεων των πέντε υποψηφίων δημάρχων στην Άνδρο. Ένας τρίτος γύρος που απλώς επιβεβαίωσε τον δεύτερο που ήρθε ως επιβεβαίωση του πρώτου. Πέρα από συμφωνίες ή διαφωνίες και στις τρεις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε πως στόχος των κ. Σουσούδη και Καπάκη είναι ένα ντιμπέιτ χωρίς δημοσιογράφους! Ή, έστω δημοσιογράφους από πολύ μακριά (που φυσικά δεν θα ξέρουν τα της Άνδρου). Και το πιο περίπλοκο - όπως προέκυψε σήμερα Τρίτη 7/5 με πρόταση του κ. Καπάκη - δημοσιογράφους που δεν θα έχουν πάρει θέση για τα κρίσιμα ζητήματα της Άνδρου ποτέ! Άρα δημοσιογράφους που... δεν δημοσιογραφούν!!!

Απίστευτα κι όμως ανδριώτικα! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα που συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Άνδρου κατά την συνάντηση των πέντε υποψηφίων. Ήταν εκεί ο κ. Σουσούδης, ο κ. Λοτσάρης, ο κ. Γιαννίσης, ο κ. Πομόνης (εκπροσωπούσε τον Λ. Μπάλλα) και ο κ. Καπάκης.

Πριν ακόμα ξεκινήσει το ντιμπέιτ υπήρξε μια μικρή «αναμέτρηση» καθώς ο κ. Σουσούδης και ο κ. Καπάκης έπαθαν μικρή ταραχή όταν παρουσιάστηκε ο διαχειριστής του Περίγυρου με σκοπό να βιντεοσκοπήσει την συζήτηση. Κάτι που απέρριψαν ασυζητητί και οι δύο. Αντιθέτως, οι άλλοι τρεις δεν έφεραν αντιρρήσεις.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για το που και πως θα γίνει το ντιμπέιτ είχαν ουσιαστικά παρθεί από τον δεύτερο γύρο. Στον τρίτο απλώς επιβεβαιώθηκαν. Το ντιμπέιτ θα γίνει στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου παρουσία 100 θεατών. Κάθε παράταξη θα λάβει 20 προσκλήσεις για 20 φίλους της.

Εδώ είχαμε και το πρώτο ευτράπελο της συζήτησης. Ο κ. Καπάκης ζήτησε οι φίλοι κάθε παράταξης να κάθονται ξεχωριστά και σε άλλες σειρές!!! Στην μάλλον εξωφρενική αυτή άποψη αντέδρασε ο κ. Πομόνης λέγοντας: «Αν είναι δυνατόν να χωρίζουμε την κοινωνία σαν στρατιωτάκια; Οι θεατές εκπροσωπούν την κοινωνία και θα πρέπει να κάθονται όπου θέλουν χωρίς διαχωρισμούς»!

Η στρατιωτικού χαρακτήρα πρόταση Καπάκη μάλλον προέρχεται είτε από την στρατιωτική εμπειρία του στα Σώματα Ασφαλείας είτε από την πολιτική εμπειρία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς το θέμα λύθηκε γιατί όλοι συμφώνησαν με την πρόταση Πομόνη.

Στη συνέχεια συμφώνησαν όλοι πως κάθε ερώτηση δημοσιογράφου θα διαρκεί μισό λεπτό και κάθε απάντηση υποψηφίου ενάμιση λεπτό. Θα ερωτηθούν όλοι σε πέντε θεματολογικές ενότητες: διαχείριση απορριμμάτων, πολιτισμός/τουρισμός/αθλητισμός, υποδομές, καθημερινότητα, πρωτογενής τομέας. Στο τέλος κάθε υποψήφιος θα μιλήσει γενικά για τρία λεπτά.

Εδώ προέκυψε μια αψιμαχία μεταξύ του κ. Σουσούδη και των κ. Καπάκη και Πομόνη γιατί ο πρώτος ζητούσε ως δήμαρχος να έχει αυξημένο ρόλο στη συζήτηση. Κάτι που όπως του εξήγησαν οι άλλοι δύο δεν είναι λογικό μιας και εκεί θα είναι υποψήφιος και δεν θα είναι δήμαρχος. Τελικά έγινε αποδεκτή η πρόταση Πομόνη να μιλήσει τελευταίος ο κ. Σουσούδης, προτελευταίος ο κ. Λοτσάρης, μιας και θα αναφερθούν και στα πεπραγμένα τους.

Προφανώς η επιμονή και υπομονή του κ. Γιαννίση να γίνει ντιμπέιτ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της με τις παραπάνω συμφωνίες. Όμως το αδιέξοδο παραμένει μέχρι το τέλος!!! Ο λόγος: Ποίοι θα είναι οι δύο δημοσιογράφοι που θα διευθύνουν την συζήτηση και θα κάνουν τις ερωτήσεις. Για την ώρα έχει βρεθεί μόνο ένας και είναι από το ραδιοφωνικό δίκτυο "Στο Κόκκινο"! Όλοι οι άλλοι που ρωτήθηκαν δεν ήταν πρόθυμοι.

Εδώ είχαμε το δεύτερο ευτράπελο. Σε άποψη του κ. Γιαννίση "να δούμε και τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων" - με την οποία συντάχθηκε και ο κ. Πομόνης - ο κ. Καπάκης έπαθε πάλι ταραχή και απέκλεισε κάθε τοπικό δημοσιογράφο μετά βδελυγμίας. Εδώ βρήκε συμπαραστάτη και τον κ. Σουσούδη...

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευτράπελα, καθώς ο κ. Καπάκης δήλωσε πως κάθε δημοσιογράφος που έχει πάρει θέση για τον ΧΥΤΥ (ή πιθανόν και για άλλο θέμα) αποκλείεται! Κάπου εδώ ο κ. Πομόνης του είπε πως «έτσι που το πας θα ζητήσεις δημοσιογράφους από το εξωτερικό»!!!

Αποκλείστηκε από τον κ. Καπάκη ακόμα και ο Γιώργος Λιάλιος της Καθημερινής (ο άνθρωπος δεν ήξερε τίποτα) γιατί σε άρθρο του πριν ένα χρόνο είχε πάρει θέση να γίνει ο ΧΥΤΥ της Άνδρου!!! Μιλάμε για εξωφρενική άποψη. Ουσιαστικά με τα κριτήρια Καπάκη κάθε δημοσιογράφος που έχει εκφράσει άποψη είναι εκτός συζήτησης εκτός αν είναι από το «Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Τελικά ορίστηκαν όλα για το ντιμπέιτ της 15ης Μαΐου εκτός από το βασικότερο: ποιοι θα είναι δύο δημοσιογράφοι που θα το διευθύνουν και θα κάνουν τις ερωτήσεις…

Κατά τον κ. Καπάκη θα πρέπει προφανώς να είναι δύο δημοσιογράφοι που δεν… δημοσιογραφούν! Ή, που δεν θα ξέρουν την Άνδρο! Γιατί αν δημοσιογραφούν και ξέρουν την Άνδρο μπορεί να έχουν πάρει θέση κάποια στιγμή για τον ΧΥΤΥ ή πιθανόν για άλλο κρίσιμο θέμα που δεν συμφωνεί ο κ. Καπάκης (π.χ. το Μάτι κλπ).

Μαζί με τον κ. Καπάκη κατά τοπικών δημοσιογράφων (λέγε με Εν Άνδρω) συντάχθηκε και ο κ. Σουσούδης. Αυτός σαφώς μετριοπαθέστερος. Κατανοητή η θέση και των δύο: ουδέποτε άντεχαν τον διάλογο. Τους αρκούσε ο ξύλινος μονόλογος τους. Σε αυτό συμφωνούν απόλυτα. Ίσως είναι αφετηρία για μια περαιτέρω σύγκλιση τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΥΓ. Από τα παραπάνω είναι σαφές πως οι δύο στους πέντε δεν αντέχουν ούτε στην σκέψη του Εν Άνδρω. Αλήθεια, αν εκλεγεί ο κ. Σουσούδης τι προτίθεται να κάνει; Θα ανοίξει διάλογο με κανέναν ή θα συνεχίσει τους μονολόγους του; Ή, αν ο κ. Καπάκης εκλεγεί (μέσω συμμαχιών που μάλλον έχει προλειάνει το έδαφος με τον σημερινό δήμαρχο) και βρεθεί σε υπεύθυνη θέση θα αξιώσει να απομακρυνθεί από το νησί το Εν Άνδρω; Πως την έχουν δει την δημοκρατία και οι δύο;

 

 

.