ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

 

(Από τον δήμαρχο Άνδρου λάβαμε μια ελάχιστα ευγενική απάντηση - με πλήθος προσωπικών χαρακτηρισμών - υπό μορφή σχολίου κάτω από την κριτική παρουσίαση της αναζήτησης δημοσιογράφου για το ντιμπέιτ (που ΔΕΝ θα έχει γράψει και πάρει ποτέ θέση για τα θέματα της Άνδρου!!!) στην οποία επιδίδονται ο κ. Καπάκης σε συνεργασία με τον κ. Σουσούδη. Βασικός στόχος τους – κάτι που έγινε προφανές μετά την κοινή πρόταση Πομόνη-Γιαννίση – να μην συμμετάσχουν τοπικά μέσα και να μην ρωτήσει τίποτα το Εν Άνδρω!!! Φτάσανε 5 μέρες πριν το ντιμπέιτ αναζητώντας δημοσιογράφους στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Σύρο, στη Νάξο, στην Αθήνα και όπου άλλου. Αλλά δεν βρήκαν ακόμα. Παρουσιάσαμε με χιούμορ την αγωνιώδη προσπάθεια τους προχτές. Το κείμενο διαβάστηκε εκτενώς και είχε και δεκάδες σχόλια. Προφανώς η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σε συνδυασμό με την σκωπτικότητα των σχολίων αφύπνισε τον κ. Σουσούδη που έστειλε σχόλιο, το ποίο αναρτήσαμε. Όμως το κάνουμε και ξεχωριστό θέμα για να το διαβάσουν όλοι και να κρίνουν. Ο πολιτικός πολιτισμός - στον οποίο όλοι ομνύουν - προϋποθέτει πολιτικό διάλογο μεταξύ όλων και δημοσιογραφική κάλυψη – ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες: Περί Debate και αποκατάστασης της αλήθειας

Διαβάσαμε σε γνωστή σελίδα του "αντιεξουσιαστικού χώρου", ένα αναλυτικό και ψευδέστατο «ρεπορτάζ» για το επικείμενο debate την πρωτοβουλία για την οργάνωση του οποίου ανέλαβε η δημοτική αρχή σε συνεννόηση πάντα και με όλους τους υποψηφίους δημάρχους.
Και επειδή ο συγκεκριμένος κύριος έχει "ερωτευτεί" τη διαστρέβλωση της αλήθειας, την οποία ακολουθεί συστηματικά στη μοναχική του πορεία οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η παράταξή μας επιθυμεί διακαώς το συντονισμό του debate από δημοσιογράφο Ανδριώτη με γνώση για τα τοπικά μας θέματα. Αυτό που ΔΕΝ επιθυμούμε είναι να είναι ο δημοσιογράφος ενταγμένος σε συγκεκριμένα «στρατόπεδα» γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εγγυηθεί την αντικειμενικότητα της συμπεριφοράς του. Με αυτή την έννοια εννοείται ότι ο συγκεκριμένος λιβελογράφος δεν μπορεί να είναι αποδεκτός από εμάς και φαντάζομαι και από τους άλλους υποψηφίους πλην ενός, μετά του "λαγού του", τον οποίο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο υπερασπίζεται. 
Δυστυχώς οι συστημικές αναλύσεις του λιβελογράφου και οι υποκειμενικές γεμάτες λάσπη απόψεις του, αφορούν την ανάγκη του και μόνο για καθοδηγητισμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην αλήθεια και στην σωστή ενημέρωση.
Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
ΥΓ: Όλοι εκ των υποψηφίων γνωρίζουν την επικοινωνία που ήδη έχει γίνει, με πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν σχέση ή κατάγονται από την Άνδρο.

Απάντηση στον Δήμαρχο Άνδρου

Η κριτική στην εξουσία - την οποία δεν ανέχεστε κ. Δήμαρχε - δεν οδηγεί στον "αντιεξουσιαστικό χώρο", αλλά στην κριτική δημοσιογραφία την οποία ποτέ επί 5ετία – μάλλον λόγω πενιχρής πολιτικής παιδείας - δεν καταλάβατε. Φυσικά η όποια κριτική στην συχνά ανεξέλεγκτη εξουσία σας όλα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τον επαγγελματισμό τον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά από τα χρόνια που είσαστε αντιπολίτευση και τότε συμπορευτήκατε με την κριτική μας στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Τότε όμως φαίνεται πως δεν είχαμε τα ελαττώματα που μας προσάπτετε τώρα.

Αυτό όμως που άλλαξε από τότε είναι πως γίνατε δήμαρχος και από την θέση αυτή το τι προσωπικές κακότητες έχετε γράψει εναντίον μας - και συνεχίζετε και σήμερα - δεν περιγράφονται. Γράψατε εμπαθώς και για την επαγγελματική μας υπόσταση, αλλά και τις επιστημονικές διαδρομές μας. Τις οποίες φυσικά γνωρίζετε από το 2006! Όμως αυτό δεν σας εμπόδισε 2016 να γράψετε σειρά ΨΕΜΑΤΩΝ εναντίον μας σε ένα απίστευτο δελτίο τύπου από το ύψος της ΚΑΡΕΚΛΑΣ σας! Τα αντιπαρήλθαμε. 
Η εξουσία σας έχει αλλάξει πολύ. Δεν πειράζει. Το να γίνεστε όμως τόσο φοβικός όμως απέναντι στον μόνο έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που ασχολείται - και το ξέρετε καλύτερα όλων εσείς - επί 10ετία με την Άνδρο δεν σας τιμά. Αν έχετε θάρρος μην ακολουθείτε τον ακόμα πιο φοβικό κ. Καπάκη. Το θέμα εδώ αφορά εσάς και μόνο. 
Η παρουσία του Εν Άνδρω στο ντιμπέιτ είναι δεδομένη. Είτε απευθύνει ερωτήσεις είτε όχι. Θα μας δώσει πρόσκληση όπως μας είπε ο κ. Πομόνης! Περίεργο δεν μας φοβούνται οι κ. Μπάλλας/Πομόνης! Δεν μας φοβάται ο κ. Γιαννίσης (που του ασκήσαμε κριτική)! Δεν μας φοβάται ο κ. Λοτσάρης (που τα αρνητικά της προεκλογικής διαδρομής του ήδη τα γράφουμε)! Και μας φοβάστε εσείς που στηριχτήκατε κάποτε στην κριτική μας στους προηγούμενους για να γίνεται δήμαρχος; 
Για τον κ. Καπάκη δεν μιλάμε. Εκτός από υποστηρικτής σας έχει ακολουθήσει και τις προσωπικές ύβρεις σας. Αλλά στο χειρότερο. Αν και πριν γίνει ΓΓΠΠ τον είχαμε στηρίξει στις εντελώς άδικες προσωπικές επιθέσεις του κ. Βουραζέρη (μέχρι και εξώδικο λάβαμε για χάρη του από τον τότε αντιδήμαρχο σας). Αλλά κι αυτός έχει κοντή μνήμη. Εδώ δεν θυμάται τι έγινε στο Μάτι πριν μερικούς μήνες θα θυμηθεί τι έγινε το 2015;
Είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Σουσούδη. Αν τυχόν εκλεγείτε θα βρείτε και πάλι το Εν Άνδρω μπροστά σας. Το σωστό θα ήταν ως δήμαρχος όλου του νησιού να δεχτείτε σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού να συμμετέχουν στη συζήτηση τα υπαρκτά τοπικά ΜΜΕ. Έτσι κι αλλιώς οι όποιες ερωτήσεις θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες πολιτικού πολιτισμού τους οποίους όπως είδατε ως διακεκριμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζουμε πολύ καλύτερα όλων. Και τους τηρούμε...
Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος κ. Δήμαρχε. Σας κάνει και βρίζετε ασύστολα εσείς που κάποτε ντρεπόσαστε με συστολή. Και το χειρότερο: φοβάστε σήμερα αυτό, που από όποια θέση κι αν είστε αύριο, θα βρείτε και πάλι μπροστά σας. Καλό θα ήταν να μάθετε να συζητάτε με όλους πολιτισμένα. Χωρίς ύβρεις.

Όλες οι μέχρι σήμερα αναζητήσεις σας για δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την ΣΥΡΟ, από τον ΑΛΦΑ ή κάποιον ανδριώτη από όλο τον κόσμο (που να ξέρει και τα θέματα!!!) απλώς διακωμωδούν την αρχική γενναία αποδοχή σας για συμμετοχή σας σε ένα ντιμπέιτ στην Άνδρο. 
Σκεφτείτε το...΄
Καλημέρα σας
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Εν Άνδρω (2013-2019).