Μήνυση Δ. Γιαννίση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά Θ. Σουσουδη!!!

Το αρχοντικό Βούλγαρη. Το κτίριο αγόρασε το 2000 ο τότε δήμαρχος Άνδρου Δ. Γιαννίσης με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες με σκοπό να γίνει το νέο δημαρχείο της Άνδρου. Το κτίριο επισκεύασε και έκανε δημαρχιακή έδρα το 2011 ο πρώην δήμαρχος Γ. Γλυνός. Το 2019 ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης αμφισβήτησε τις διαφανείς διαδικασίες του 2000 (!!!) αφήνοντας προσωπικές αιχμές για τον Δ. Γιαννίση για να τον μειώσει προσωπικά και πολιτικά. Ο Δ. Γιαννίσης αντιδρά προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και καταθέτει όλα τα στοιχεία νομιμότητας και διαφάνειας όλων των πράξεων του 2000... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Απρόοπτη τροπή στο προεκλογικό σκηνικό. Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση καταθέτει ο Δ. Γιαννίσης κατά του δημάρχου Άνδρου Θ. Σουσούδη. Ο Θ. Σουσούδης κατά την ομιλία του στο ξενοδοχείο President 20/5/19 ανέφερε ενώπιον ακροατηρίου και τηλεοπτικών μέσων την ψευδή πληροφορία ότι το κτίριο του δημαρχείου αγοράσθηκε από τον τότε δήμαρχο Δ. Γιαννίση με «αδιαφανείς διαδικασίες»!

Το είπε εν γνώσει του ότι ήταν ψευδές προκειμένου να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Δ. Γιαννίση. Επίσης, με την κίνηση αυτή ο κ. Σουσούδης επιχείρησε να βλάψει τον κ. Γιαννίση και πολιτικά με σκοπό να προσεταιριστεί ψήφους των πολιτών μέσα από την διασπορά ψευδών γεγονότων σε βάρος του.

Η έκθεση των ορκωτών εκτιμητών της Ελληνικής Δημοκρατίας για το κτίριο Βούλγαρη (αρχείο Δ. Γιαννίση).

Όπως εξήγησε η νομική πλευρά Γιαννίση ο Θ. Σουσούδης ανέφερε, εν γνώσει του πως ήταν ψέματα και απολύτως αναληθές το γεγονός, καθώς ήταν γνωστό πως πριν την αγορά του ακινήτου είχε ληφθεί μέριμνα να γίνει εκτίμηση από ορκωτούς εκτιμητές. Οι ορκωτοί αποτίμησαν το κτίριο και τα 7 στρέμματα κήπου (στα οποία κατασκευάστηκε αργότερα το ανοικτό θέατρο Άνδρου) στα 395.000.000 δραχμές. Στη συνέχεια το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου όπου πάρθηκε νόμιμη ομόφωνη απόφαση. Το κτίριο τελικά αγοράσθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2000 στην τιμή των 290.000.000 δραχμών.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννίσης θα προσφύγει άμεσα και στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια και η όποια αποζημίωση του επιδικαστεί θα την δώσει υπέρ του Γηροκομείου της Άνδρου.

Το συμβόλαιο της καθ' όλα νόμιμης αγοράς του ακινήτου (αρχείο Δ. Γιαννίση)

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Ο πανικός και ο εκνευρισμός στην πολιτική είναι κακοί σύμβουλοι. Ο κ. Σουσούδης και οι περί αυτού διαπίστωσαν ξαφνικά λίγες μέρες προ των εκλογών πως το ανύπαρκτο έργο τους και οι πολιτικές συμπεριφορές τους επί 5ετία έχουν δημιουργήσει μεγάλες δυσαρέσκειες ακόμα και στην «έδρα» τους, την Χώρα. Άλλωστε το νησί έχει ενοποιηθεί και οι δυσαρέσκειες κυκλοφορούν παντού.

Η είσοδος του κ. Γιαννίση στον εκλογικό στίβο και η σταδιακή άνοδο της υποψηφιότητας του στην Χώρα ενόχλησε ιδιαίτερα. Η ανοίκεια επίθεση – την οποία επισημάναμε εξ αρχής στο Εν Άνδρω – ξάφνιασε αρνητικά το ακροατήριο της συγκέντρωσης πριν ξαφνιάσει και την Άνδρο που είδε τον κ. Σουσούδη μέσω του βίντεο που ανάρτησε ο στενός φίλος και αφοσιωμένος οπαδός του κ. Γ. Σιγάλας.

Η μεταγραφή του ακινήτου στο συμβολαιογραφείο Άνδρου (αρχείο Δ. Γιαννίση)

Ήταν γνωστή η λάσπη που έκρινε ίσως και τις εκλογές του 2002 στην Χώρα. Ο κ. Σουσούδης που πολιτεύτηκε υπό τον Δ. Γιαννίση το 2006 με την τότε στάση του την απέρριψε. Το γιατί χρησιμοποίησε 6 μέρες προ των εκλογών το παλαιό ψέμα μάλλον έχει να κάνει με το πολιτικό αδιέξοδο που βιώνει μετά την άνοδο του Δ. Γιαννίση στην Χώρα. Επιχείρησε λοιπόν να τον πλήξει ανέντιμα και συκοφαντικά όπως σημειώνει η νομική σύμβουλος του κ. Γιαννίση που κινεί τις ποινικές και αστικές διαδικασίες.

Δυστυχώς στην πολιτική ζωή της Άνδρου ο κ. Σουσούδης έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές προσωπικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προσωπικές επιθέσεις, προσωπικούς υπαινιγμούς. Το Εν 'Ανδρω είναι ένας από τους δέκτες μιας εντελώς απολίτικης ή μη και απολίτιστης συμπεριφοράς του απερχομένου δημάρχου. Ο κ. Σουσούδης με την στάση του πέτυχε το ρεκόρ τους 13 συμβούλους της αρχής να τους κάνει 4-5 στο τέλος. Όλα αυτά γιατί δεν έχει πολιτική παιδεία.

Ωραία η ενδυματολογική εμφάνιση και η σκηνική άνεση, αλλά δεν παράγουν έργο. Δεν παράγουν πολιτική. Δεν παράγουν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό ο εκνευρισμός, ο πανικός και οι ανοίκειες επιθέσεις. Γι’ αυτό και η επίθεση στον κ. Γιαννίση…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»