Ο Καπάκης στο Μπατσί, ο Σουσούδης στο Γαύριο, η ετερόκλιτη συμμαχία στην Άνδρο...

Ο "επιτελικός" κ. Καπάκης...

Ο Καπάκης «ξέχασε» Πλούσκα! Κουβέντα για την χωματερή. «Συμμαχία» μέχρι και το Μακροτάνταλο!

Το Μπατσί επέλεξε ως σταθμό της προτελευταίας ομιλίας του ο Γ Καπάκης. Μίλησε στην μεγαλύτερη ως τώρα προεκλογικής του συγκέντρωση, σε περίπου 150 άτομα στην πλατεία Μπατσίου προερχόμενα από την Υδρούσα. Ανέπτυξε το πρόγραμμα του με τις ως τώρα γενικότητες  που έχει αναφέρει και στις προηγούμενες ομιλίες του.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Δ Λοτσάρη , συνεχίζοντας τον μονομέτωπο αγώνα μόνο εναντίον του, λες και ήταν αυτός ο Δήμαρχος τα τελευταία 5 χρόνια, αποκαλύπτοντας πλέον τα ήδη συμφωνηθέντα όσο και εάν οι Καπάκης-Σουσούδης το αρνούνται. Άλλωστε στέλεχος του συνδυασμού στο Μακροτάνταλο προσπαθώντας να πείσει εξηγούσε τα περί συνεργασίας τους!!!

Μετά από 5 χρόνια δεν πήρε σαφή θέση για την Πλούσκα για την οπία υποτίθεται αγωνίστηκε. Δεν πήρε σαφή θέση εάν την θέλει ή όχι. Και πώς να πάρει άλλωστε αφού η μισή του παράταξη έχει ψηφίσει υπέρ των περιβαλλοντικών όρων της χωροθέτησης. Ανέφερε όμως ότι οι αστερίσκοι της  χωροθέτησης δεν θα επιτρέψουν να γίνει το έργο.

Δεν είπε στην κοινωνία - εάν αυτό ισχύει - τι θα γίνει η χωροθέτση και τα σκουπίδια. Και να μείνουν στον δρόμο προφανώς δεν τον αφορά. Την κοινωνία όμως;;;

Ρώτησε τον Δ Λοτσάρη που θα πάει τον Δεματοποιητή. Αν και ο κ. Λοτσάρης έχει ήδη απαντήσει από προχτές. Δεν τοποθετήθηκε όμως αυτός τι θα κάνει με τον δεματοποιητή. Θα τον αφήσει εκεί που είναι σήμερα, για μια δεεματοποίηση που δεν γίνεται;; Θα τον πάει αλλού;; Σιγή…..

Απλά ρωτάει. Προφανώς έχει μπερδέψει τον ρόλο του αιρετού με αυτόν του Δημοσιογράφου και υποβάλλει ερωτήσεις.

Στο τέλος έδωσε τον λόγο και σε υποψηφίους του για να παρουσιασουν τις θέσεις τους.

 

Ο "ατσαλάκωτός" κ. Σουσούδης...

Πως θα διοικήσετε κ. Θ. Σουσούδη;

Με ανοιχτή συγκέντρωση στο Γαύριο ολοκλήρωσε ο Θ Σουσούδης την προτελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου μιλώντας σε περίπου 80 άτομα.

Πέρα από τον απολογισμό της θητείας του και τον προγραμματισμός που κατά την αποπψή του έχει γίνει για την επόμενη δημοτική περίοδο, θέματα που συνεχώς επαναλαμβάνει καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αξιοσημείωτα ήταν 2 σημεία της ομίλιας του.

Το ένα αφορά την περίπτωση του Δ. Γιαννίση και την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση για ψεύδη προς τον Θ Σουσούθδη μετά την τοποθέτηση του τελευταίου περί  «αδιαφανών διαδικασιών κατά την αγορά του σημερινού Δημαρχείου και του οικοπέδου που κατασκευάστηκε το ανοιχτό θέατρο» . Ο Θ Σοσυσούδης επανήλθε αναφέροντας ότι ας προχωρήσει σε ότι θέλει ο Δ ΓΙαννίσης «έχουμε να πούμε πολλά». «Άλλωστε το ακίνητο αυτό αγοράστηκε σε πολύ μεγαλύτερη αξία από την αντικειμενική αξία του ακινήτου»

Στο σημείο αυτό βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Δ Γιαννίσης έχει ήδη δια του Εν Άνδρω  δημοσιοποιήσει την έκθεση ορκωτών σύμφωνα με την οποία το ακίνητο τελικά αγοράστηκε σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ αυτήν που εκτίμησαν οι ορκωτοί. Επίσης έχει κοινοποιήσει την έκθεση και άλλων ορκωτών που έψαξαν τα πάντα , μετά το 2002 και δεν βρήκαν κανένα μεμπτό σημείο στην εν λόγο υπόθεση.

Το δεύτερο αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στο σημείο αυτό ο Σουσούδης  ήταν μάλλον απολογητικός   αναφέροντας:

Δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν. Θέσεις ευθύνης θα δοθούν μόνο στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας. Η ομάδα μας θα διοικήσει το νησί την επόμενη  ημέρα.

Δεν ανέφερε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πλέον υποχρεωτικές οι συνεργασίες αφού δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη πλειοψηφία. Απέκρυψε ότι είναι υποχρεωμένος-εάν εκλεγεί Δήμαρχος –ή να έρθει σε συμφωνία με κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις ή να αφήσει το νησί χωρίς ουσιαστική διοίκηση ή ακόμα να αναγκαστεί εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες- να εφαρμόζει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, αφού θα έχει περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Πλήρες αλαλούμ δηλαδή.

Είναι μια σαφής προσπάθεια να απαντήσει στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει και στις 2 δημοτικές παρατάξεις( Σουσούδη και Καπάκη) η συμφωνία των 2 ηγετικών ομάδων  την οποία δεν γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ αντιδρούν σφόδρα μεγάλο μέρος της κοινωνίας .

Άλλωστε που είναι η κριτική του Καπάκη προς την διοίκηση Σουσούδη που μέχρι χθες κατήγγηλε με κάθε τρόπο και που οι απαντήσεις και η κριτική του Σουσούδη

«Πνίγηκαν και εξαφανίστηκαν» στα ήδη συμφωνηθέντα.

Συμφωνηθέντα που δεν στηρίζονται σε προγραμματικές συγκλήσεις. Στηρίζονται σε προσωπικές αντιπάθειες, στην με κάθε τρόπο επιθυμία του Δημάρχου να παραμείνει στον Δημαρχιακό Θώκο και την ηγετική ομάδα Καπάκη να συμμετεχει στην διοικηση του Δημου

Πέραν όλων των άλλων θα έχουμε τον επίσημο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νησί να μην ασκεί κριτική και επί της ουσίας να στηρίζει από τώρα τον Δήμαρχο που είναι μέλος της Τοπικής της ΝΔ.

Απόλυτο χάος

Η εξουσία είναι όμως γλυκιά…

Ρεπορτάζ Γ.Μ. για το Εν Άνδρω