Μετεκλογικές ζυμώσεις και δηλώσεις ενόψει του δεύτερου γύρου που εκλέγει δήμαρχο

Λιμάνι Γαυρίου η μεγάλη εκκρεμότητα της 5ετίας που πέρασε.

Ξεκίνησαν οι μετεκλογικές ζυμώσεις, δηλώσεις και περιοδείες για την εκλογή δημάρχου στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. Ο απερχόμενος δήμαρχος πέρασε το βράδυ της Δευτέρας 27/5 από την παραλία στο Γαύριο σε μια εμφανή προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία στο λιμάνι της Άνδρου. Σε μια περιοχή που οι απουσίες και η αδράνεια του τον έφεραν στο τέλος τρίτο στις προτιμήσεις των δημοτών: μετά τον κ. Λότσαρη που ήρθε πρώτος και τον κ. Καπάκη που ήρθε δεύτερος.

Την ίδια στιγμή στην ίδια περιοχή ο κ. Λοτσάρης είχε σύσκεψη με όλη την ομάδα των υποψηφίων συμβούλων του για να χαράξουν την στρατηγική τους για τις επόμενες μέρες. Συνάμα εξέδωσε και ανακοίνωση που ευχαριστεί τους πολίτες της Άνδρου και τους απευθύνει κάλεσμα για τον δεύτερο γύρο στην οποία λέει τα ακόλουθα: 

"Αγαπητοί Ανδριώτες,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας για την μεγάλη αλλαγή στον Δήμο της Άνδρου.

Η μεγάλη μάχη θα κριθεί την άλλη Κυριακή. Θέλω να ζητήσω την προσέλευση όλων των συνδημοτών μας στην εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου της  2 Ιουνίου. Θέλω να στηρίξετε την προσπάθεια μας απέναντι σε έναν Δήμαρχο που απέτυχε και να κάνει έργο και να ενώσει το Νησί.

Με το βλέμμα στο μέλλον,  καλώ κάθε πολίτη, κάθε Ανδριώτη και Ανδριώτισα, να ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Για να γυρίσουμε σελίδα στο νησί μας. Ψηφίστε μια παράταξή που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους με κέφι, με όνειρα, με σχέδιο και με πρόγραμμα. Είμαστε αποφασισμένοι στην εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μοντέλου συνεργασιών στη διοίκηση.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας.  Για το ξεπέρασμα της στασιμότητας και της αδράνειας και για την πρόοδο και την ανάπτυξης του τόπου μας. Για την νίκη της νέας γενιάς."

Δήλωση έκανε επίσης και ο κ. Καπάκης. Μια δήλωση πολύ προσεκτική, αν και αρκετά εκτενή, στην οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με όλους. Πράγμα που επιβεβαιώνει πιθανή συνεργασία του με τον κ. Σουσούδη. Αν καταφέρει φυσικά και εκλεγεί ο τελευταίος. Ιδιαίτερα ισορροπημένη η δήλωση Καπάκη δεν αφήνει πουθενά αιχμές για κανέναν. Ούτε για την διοίκηση Σουσούδη, που αντιπολιτεύτηκε σφόδρα επί 5ετία (απο κοινού με τον κ. Βόσσο). Και καταλήγει να ζητά "ψήφο κατά συνείδηση". Με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάτι που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Μπάλλα και ρωτήσαμε αν θα κάνει κάποια δήλωση. Η απάντηση του ήταν ότι δεν θέλει επί του παρόντος να πει τίποτα. Τέλος περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ή τι πολιτική δήλωση θα κάνει ο έτερος υποψήφιος, ο κ. Γιαννίσης. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"