ΑΝΔΡΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χατζημάρκος Γεώργιος

46.22 %

2729 ψήφοι

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γλυνός Εμμανουήλ

39.80%

2.350 ψήφοι

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κόκκινος Χαράλαμπος

 6,62% 

391 ψηφοι

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1775

ΛΟΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 786

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  1276

ΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 957

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΨΗΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 316

ΓΚΡΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 28

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Και η δεύτερη επικράτηση Χατζημάρκου στην Άνδρο είχε σχετικές δυσκολίες όπως και η πρώτη. Η άνετη επικράτηση σε όλο το Ν. Αιγαίο δεν αποτυπώθηκε και στην Άνδρο. Βεβαίως πήγε πολύ καλύτερα από το 2014 και επικράτησε με την πρώτη με διαφορά 479 ψήφους (περίπου 6,5%).

Από την σταυροδοσία διαπιστώνουμε πως πως ο Δημήτρης Λάσκαρης είναι μακράν ο πρώτος σε σταυρούς σε όλους του συνδυασμούς. Κάτι που είχε φανεί και από την δημοφιλία που είχε στην δημοσκόπηση του Εν Άνδρω. Προφανώς η δημοφιλία του μετατράπηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε σταυρούς. Κάτι που είχε αποτυπωθεί και στις εκλογές του 2014 όταν 702 σταυρούς όταν είχε συμβάλει σημαντικά στην επικράτηση του συνδυασμού Νέοι Ορίζοντες.

Ο Χρήστος Βουραζέρης κατάφερε - αν και η δημοφιλία του ήταν μειωμένη - με μια πολυέξοδη και στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία να ανεβάσει τους σταυρούς του και να περάσει πολύ μπροστά από τον Κ. Ίσσαρη, ο οποίος ήταν πολύ πιο δημοφιλής από αυτόν, αλλά δεν είδε την δημοφιλία του να μετατρέπετε σε σταυρούς.

Ρόλο στην άνοδο των ψήφων του Χ. Βουραζέρη έπαιξε η πλήρης στήριξη από την εκκλησία, που στην περίπτωση του σχεδόν σε όλη την κλίμακα της έκανε ότι μπορούσε. Ρόλο είχε και η στήριξη από τον Θ. Σουσούδη κυρίως στη Χώρα, μιας και ο απερχόμενος δήμαρχος όπως είναι γνωστό ήταν σε ρήξη με τον Γ. Χατζημάρκο όλη την 5ετία και στήριξε στις εκλογές του 2019 τον Μ. Γλυνό.

Παρά την έλλειψη κάθε στήριξης ο Κ. Ίσσαρης πέτυχε υψηλό αριθμό ψήφων. Δεν πήγε άσχημα η Μ. Λοτσάρη και για τα δεδομένα του συνδυασμού του και ο Ά. Ψήτος.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"