ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Κύριε Καπάκη "κρείττον του λαλείν το σιγάν"...

 

Στιγμιότυπο από την ομιλία Καπάκη στην τελετή ορκωμοσίας. Ίσως γι' αυτό κάποιοι δεν ήθελαν ανοικτή τελετή. Γιατί δεν αντέχουν και δεν κατέχουν τον δημόσιο λόγο. Το ανοιχτό βήμα σε όλους για να πουν αυτά που έχουν ή που δεν έχουν να πουν κατέδειξε πως μερικοί δεν έχουν συγκροτημένη σκέψη και έχουν πλήρη αδυναμία πολιτικής έκφρασης. Του μένουν μόνο οι κορώνες και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Κατανοητή και η αντίδραση τους στις δημόσιο διάλογο και στις ανοιχτές διαδικασίες.

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Ο κύριος Καπάκης, υπεύθυνος για 102 νεκρούς στο Ματι, μπορεί  και κοιμάται ήσυχος με καθαρή συνείδηση, ώστε να μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας - όπως αυτά που επιχείρησε με τον εντελώς ασύντακτο λόγο του στην ορκωμοσία - μιλώντας με αιχμές και λέγοντας για φαλκίδευση της ψήφου της πλειοψηφίας από το νέο νόμο της κυβέρνησης!!!

Στενοχωριέται γιατί η ορθότατη κυβερνητική ρύθμιση αποτρέπει την τόσο επιθυμητή από τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του, με τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο που ψήφισαν, αδυναμία διοίκησης των δήμων και γενικότερα του κράτους. Επιδίωξη τους ήταν μια «δημοκρατία» όπου θα επικρατούσε παντού το μπάχαλο των «συλλογικοτήτων» του Ρουβίκωνα και των λοιπών «προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων».

Κύριε Καπάκη, να είστε βέβαιος και να προετοιμάζεστε για το επόμενο ασύντακτο λογύδριο σας, που θα μας απαγγείλετε πλέον από το εδώλιο του δικαστηρίου, όταν θα απολογείστε για τα έργα και ημέρες σας ως ΓΓΠΠ που έχουν να κάνουν με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.

Μέχρι τότε «κρείττον του λαλείν το σιγάν», όπως έλεγαν οι αρχαίοι.
Χωρίς καμία απολύτως εκτίμηση

Γιώργος Γιαννίκος

Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ