Διαμαρτυρίες πολιτών από Στενιές, Βακόνι, Μεσαριά.

ΑΠΟ ΣΤΕΝΙΕΣ

Λάβαμε δύο επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Περιμέναμε να περάσει η πρωτοχρονιά και τα γιορτινά των ημερών και τις δημοσιεύουμε έχοντας ρωτήσει σχετικά τους αρμοδίους στο δημαρχείο και στο επαρχείο, τις απαντήσεις των οποίων και δημοσιεύουμε.
Σε κάθε περίσταση τα δύο θέματα (αποκατάσταση Στενιών & αποκατάσταση δρόμου Βακόνι-Μεσαριά) ειναι αρκούντως σοβαρά και θα τα παρακολουθούμε. Και βεβαίως αν υπάρξει κάποια εξίλιξη θα θέλαμε να μάς ειδοποιήσετε - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και προκοπή.

Με την έλευση της νέας χρονιάς, νομίζω αξίζει να δείξεις την κατάσταση του χωριού μας, των Στενιών, μετά από τις καταστροφές που υπέστη την 7η Οκτωβρίου 2019, και όπως είναι σήμερα.(και αφού έφυγαν οι κάμερες των τηλεοπτικών μέσων).

Για διευκόλυνση σου, σου στέλνω λίγες φωτογραφίες που τράβηξα πριν τρεις μέρες. Η κολόνα του ΟΤΕ εξακολουθεί να αιωρείται κρεμάμενη από τα καλώδια, (σε λίγο θα πέσει και θα θρηνούμε θύματα) ,τα γεφύρια παραμένουν απροστάτευτα, οι δρόμοι μπαζωμένοι.(ήδη χρειάζεται «πιλότος» για να περάσεις).

Διερωτώμαι εάν οι Στενιές αξίζουν αυτή την τιμωρία. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο!!

Σας εύχομαι καλή χρονιά και πάλι.

Best regards,

Anthony Exadactylos

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ο Δήμος Άνδρου δεν προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στις Στενιές - όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος - γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα για γραφειοκρατικούς λόγους εκταμιεύσει τα χρήματα (200.000 ευρώ). Έτσι τα συνεργεία σταμάτησαν να δουλεύουν με πίστωση. Μόνο οι μπουλτοζιέρηδες δουλεύουν με πίστωση και έτσι προχώρησαν οι χωματόδρομοι. Από το νέο έτος που θα μπουν τα χρήματα από το ΥΠΕΣ θα ξεκινήσουν πάλι οι καθαρισμοί και η αποκατάσταση των Στενιών. Η κολόνα όπως μας είπαν είναι θέμα ΟΤΕ. Αυτά μας είπε ο τοπικός αρμόδιος του Δήμου όταν ρωτήσαμε σχετικά με την επιστολή που λάβαμε από τον Αντώνη Εξαδάκτυλο...

ΑΠΟ ΒΑΚΟΝΙ - ΜΕΣΑΡΙΑ

Αγαπητό Εν Άνδρω καλησπέρα,

Σου επισυνάπτω επιστολή διαμαρτυρίας που δόθηκε στον έπαρχο, δήμαρχο, τεχνική υπηρεσία Περιφέρειας και τεχνική υπηρεσία Δήμου. Την υπογράφουν πολιτιστικοί σύλλογοι της κοινότητας Μεσαριάς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε έπαρχε και κύριε δήμαρχε θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή Βακόνι – Κουμανή - Μεσαριά ο επαρχιακός – δημοτικός δρόμος Άνδρου – Γαυρίου έχει υποστεί ζημιές στο οδόστρωμα, προκαλεί ζημιές στα διερχόμενα οχήματα και είναι επικίνδυνος για τους οδηγούς και τους πεζούς σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού και σήμανσης. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι σε περίπτωση ατυχήματος σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Η παραπάνω επιστολή διαβιβάστηκε προς το Επαρχείο Άνδρου γιατί ο δρόμος είναι επαρχιακός. Η απάντηση που λάβαμε αρμοδίως ήταν πως ο δρόμος ήταν στην μεγάλη εργολαβία του επαρχείου του 2019, η οποία ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε και σταμάτησε αιφνιδίως μετά από προβλήματα μεταξύ εργολάβων τον Σεπτέμβριο. Ο εργολάβος είχε ήδη φέρει ένα καράβι χαλίκι και το σιλό που πέφτει η ειδική άσφαλτος. Όμως δεν προχώρησε. Και το Επαρχείο τον κήρυξε έκπτωτο. Προχωρά η διαδικασία τώρα στον επόμενο. Ελπίζουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 να προχωρήσει το έργο.

ΥΓ: Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις τα θέματα θα παρακαλουθούνται από το Εν Άνδρω, αλλά ζητάμε και από εσάς να μας ενημερώσετε για κάθε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες για τις Στενιές είναι του Αντώνη Εξαδάκτυλου και για τον δρόμο Βακόνι-Μεσαριά είναι από τον φάκελο του επαρχείου.