Όταν οι Τούρκοι έφτασαν… στην Άνδρο (Ζόργκο-Ατένι)!

Μια απίστευτη υπόθεση τουρκικής πρόκλησης αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «το Βήμα» στην οποία εμπλέκεται και η Άνδρος. Συνέβη εν μέσω της ελληνοτούρκικης έντασης των τελευταίων ημερών. Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα  εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν (το βράδυ της περασμένης Τετάρτης) ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Άνδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο).

Το τουρκικό υποβρύχιο προσπάθησε να διαφύγει πλέοντας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στις παραλίες από τον Ζόργκο και το Ατένι! Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Επίσης, σύμφωνα με το Βήμα, ο επιτυχής εντοπισμός του τουρκικού υποβρυχίου έγινε με τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, εν αναμονή (το 2021) των τεσσάρων νέων αμερικανικών υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R (Romeo).

Σ.Δ.