Απίστευτο: η Άνδρος συνορεύει με την Τουρκία! Ακραία πρόκληση Ερντογάν…

 

Ο χάρτης που παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός μεταφορών όπου τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας φτάνουν μερικά μίλα ανοιχτά της Άνδρου!!! Όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βάση αυτόν τον χάρτη - που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν - "περνάνε" υπό την ευθύνη για την διάσωση στην Τουρκία!!!

 Η τουρκική προκλητικότητα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Σε νέο χάρτη που παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών… το μισό Αιγαίο ανήκει στη χώρα του! Και η Άνδρος αποτελεί το ακραίο σύνορο προς ανατολάς μεταξύ των δυο χωρών!!!

Πρόκειται για το χάρτη της λεγόμενης “Γαλάζιας Πατρίδας” η οποία πλέον αποτελεί επίσημο “δόγμα” της Τουρκίας και μόνιμη… επωδό στις προκλητικές διεκδικήσεις τις. «Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης» έγραψε στο twitter ο Adil Karaismailoglu.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση, τονίζοντας αρχικά πως τα όσα λέει η Τουρκία είναι προκλητικά και αβάσιμα. Προσθέτει πως είναι μια ακόμα ενέργεια που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των τουρκικών αυθαιρεσιών, και μιλά ανοιχτά για κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«H τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης που ορίστηκε αυθαίρετα με τον νέο τουρκικό νόμο, όπως άλλωστε και αυτή που είχε ορισθεί με τον τουρκικό νόμο του 1988, είναι παράνομη στο μέτρο που επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας, συνεπώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Πέραν όμως αυτού, δεν στηρίζεται σε επιχειρησιακά κριτήρια και δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Η ελληνική περιοχή ευθύνης, η οποία έχει καθορισθεί την δεκαετία του ’50 με Περιοχικές Συμφωνίες Αεροναυτιλίας του ICAO και δηλωθεί από το 1975 στον αρμόδιο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), συμπίπτει με το FIR Αθηνών και είναι σύμφωνη με τις συστάσεις του ΙΜΟ και ΙCAO, όπως περιλαμβάνονται στο Διεθνές Εγχειρίδιο Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (IAMSAR Manual). Υπογραμμίζεται ότι και στην πράξη η Ελλάδα, μέσω του αρμόδιου ελληνικού Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Joint Rescue Coordination Center – JRCC) στον Πειραιά, συντονίζει αποτελεσματικά όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της, παρέχοντας εν προκειμένω υπηρεσίες σε όλα τα κινδυνεύοντα πλοία και αεροπλάνα.

Είναι σαφές ότι η Τουρκία, με την τελευταία αυτή κίνηση που έχει αμιγώς πολιτικά κίνητρα, δεν διστάζει να προκαλέσει σύγχυση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου. Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί».

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Παραθεριστής ο επονομαζόμενος και Δεδομένος,πέτυχε άλλη μια σπουδαία "νίκη" στις Βρυξέλλες.
Πέτυχε μέχρι τον Δεκέμβριο τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας να είναι αυτά της συνθήκης της Λωζάνης. Μετά τον Δεκέμβριο βλέπουμε ανάλογα με το τι θέλουν ο Ερντογάν και η Μέρκελ.
Μέχρι τότε θα βλέπουμε χάρτες που θα συνορεύει η Άνδρος με την Τουρκία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενίοτε όχι μόνο διεκδικούν αλλά πραγματοποιούν. Επί Ετσεβίτ ,κατάληψη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σχεδόν της μισής Κυπριακής Δημοκρατίας και με τείχος στην Λευκωσία. Μ αρέσει που πολλοί και δικαιολογημένα ,πανηγύρισαν το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου .Μα για της Λευκωσίας κουβέντα. Βλέπεις απ την άλλη πλευρά δεν είναι οι κομμουνιστές αλλά....οι Τουρκαλάδες με συμφέροντα ευρωπαικά στην χώρα τους......

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Τουρκία λειτουργεί με σχέδιο όχι παρορμητικά, ασκώντας πίεση σε Ελλάδα και Κύπρο πολυμέτωπα.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδος(και αυτό το γνωρίζει) και προοδευτικά και οι λιγώτερο πληροφορημένοι Ευρωπαίοι ή και οι έχοντες συμφέροντα οικονομικά από την Τουρκία μεταστρέφονται υπέρ των Ελλήνων(Γερμανοί,Ιταλοί,κλπ).Ετσι η Τουρκία προσπαθεί να προλάβει τα αργά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων γιατί βλέπει να κινδυνεύουν οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί της στο Αιγαίο, την Κύπρο ή και την ευρύτερη Ανατ.Μεσόγειο. Η συμπεριφορά της για τους ψύχραιμους παρατηρητές και αναλυτές δείχνει ότι κινδυνεύει να μη γίνη η ενεργειακή στρόφιγγα της Ευρώπης γεγονός που θα επηρέαζε γενικώτερα το πολιτικό παιχνίδι και όχι μόνο στον ενεργειακό τομέα.Δεν πιστεύω ότι οι κάθε λογής κυρώσεις από την Ευρώπη την ταρακουνούν έστω και ελάχιστα γι'αυτό και όταν οι όροι που θα καθόταν στο διαπραγματευτικό τραπέζι με την Ελλάδα- σύμφωνοι με το Δίκαιο της θαλάσσης- με μόνο θέμα συζήτησης την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος-ΑΟΖ, σύντομα υπαναχώρησε και βιάζεται να δημιουργήση τετελεσμένα στην περιοχή με πολεμικό επεισόδιο και όσο είναι στην εξουσία ο Τράμπ που ''ελαφρώς'' κωφεύει .
Λίγο την ενδιαφέρει πιά η είσοδος στην Ευρωπαική κοινότητα.Περισσότερο ενδιαφέρει τον Ταγίπ η χορήγηση βίζας στους Τούρκους για ελεύθερη είσοδο στην ''υπνωτισμένη'' Ευρώπη(ευτυχώς όχι όλη) και η εξαγωγή του ''μεταναστευτικού'' προιόντος ως μελλοντικό μέσον πίεσης, όταν θα έχη πολλαπλασιασθή και θα τολμά να γίνη στις φιλοξενούσες χώρες από ικέτης, δυνάστης. Αυτό θα γίνη οσονούπω το πιο σοβαρό μέσον πίεσης της Ευρώπης ειδικά όταν περίεργες ΜΚΟ μιλούν για δικαιώματα ξένων-μεταναστών-''κατατρεγμένων'' στην δική μου πατρίδα και στην Ευρώπη.
Δείτε τα αντανακλαστικά κάποιων κραταιών(το πάλαι ποτέ) Ευρωπαικών χωρών με σοβαρή διπλωματία τους προηγούμενους αιώνες που αντιστάθηκαν στην Οθωμανική λαίλαπα(πχ Αυστρία). Είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές της Ελλάδος για τα θαλάσσια σύνορά και την υφαλοκρηπίδα της. Στο DNA τους όπως και στο δικό μας είναι γραμμένο ότι ο Τούρκος μπορεί να είναι εμπορικός συνεργάτης αλλά δεν γίνεται φίλος. Γνωρίζει μόνο ως γλώσσα συνεννόησης τη στρατιωτικη δύναμη και όχι τη διπλωματία.Θέλει ραγιάδες και καταδυνάστευση των λαών που σηκώνουν ανάστημα(Αρμένιοι,Πόντιοι, κλπ)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο χάρτης δεν είναι καθόλου νέος. Είναι ακριβώς οι διεκδικήσεις από τη δεκαετία του 70
τουλάχιστον όσο ξέρω εγώ. Τα ίδια διεκδικεί η γείτων από τότε. Αυτά τα όρια βάζει
ανέκαθεν και για το FIR, και για τον επιχειρησιακό έλεγχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και για
την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αυτά όλα ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Τα ίδια διεκδικεί
και με Ετσεβίτ και με Ντεμιρέλ, και με Εβρέν και με Οτσαλάν και με Τσιλέρ και με
Μπαϊκάλ και με το σημερινό το κακέκτυπο του Χίτλερ.
Δεύτερον, επειδή σίγουρα λόγω γενικότερης εντόπιας νοοτροπίας κάποιοι σκέπτονται
"εντάξει, εμείς δεν κινδυνεύομε" απαντώ ότι 100 % στα μυστικά τους σχέδια και στα
όνειρά τους η Άνδρος περιλαμβάνεται σίγουρα, λόγω της θέσης κλειδί που βρίσκεται,
άλλωστε - δείτε το χάρτη - είναι η ασπίδα της Αθήνας.
Τι χρειάζεται; Παλλαϊκή Άμυνα. Όλοι , άνδρες και γυναίκες. Αυτό φοβούνται, ότι
σε κρίσιμες περιόδους ο Ελληνικός λαός πολεμάει σύσσωμος.