Προχωρά η τουριστική μαρίνα στο Γαύριο!...

 

 Η ίδια εταιρεία μετά τη νέα μελέτη που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θα συνεχίσει από τον Μάρτη την εκβάθυνση στο βόρειο τμήμα του Γαυρίου για την δημιουργία τουριστικής μαρίνας, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Φωτογραφία αρχείου από τα έργα της εκβάθυνσης του λιμανιού της πρώτης φάσης που ολοκληρώθηκε.

(Ένα έργο που σχεδίασε η σημερινή διοίκηση προχωρά στην άμεση υλοποίηση του μετά την έγκριση χρηματοδότησης νέας μελέτης ως επέκταση της αρχικής για την εκβάθυνση του λιμανιού της Άνδρου και την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Γαύριο. Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη νέα χρηματοδότηση για την εκβάθυνση. Το νέο έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το Πάσχα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την μαρίνα και θα έχει μπει το έργο στη φάση της ολοκλήρωση του – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Άνδρου, σε άμεση συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου και τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπεγράφη  η σχετική απόφαση, για την χρηματοδότηση της επέκτασης και ολοκλήρωση  του έργου εκβάθυνσης, στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου . 

Το έργο αυτό, δυστυχώς, δεν είχε προβλεφθεί να γίνει με την αρχική μελέτη και υποβάλαμε νέα,  μετά από απαίτηση του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με την νομοθεσία. Το έργο έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου και με σχετική απόφαση του ΔΣ και θα εκτελεστεί σύντομα από τον αρχικό ανάδοχο. Πρόκειται για ένα  εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Γαυρίου.

Το έργο αυτό, μόλις τελειώσει, θα  επιτρέψει στην Δημοτική Αρχή  Άνδρου, να υλοποιήσει τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης του Γαυρίου, τα οποία περιλαμβάνουν τη  χρηματοδότηση για την εκπόνηση νέας  ειδικής μελέτης (και χρηματοδότηση μέσω του Λιμενικού  Ταμείου)με σκοπό την δημιουργία ενός συγχρόνου, ασφαλούς τουριστικού προορισμού, μικρών τουριστικών σκαφών και θαλαμηγών, στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της Άνδρου. 

Η αποκατάσταση ασφαλών λειτουργικών βαθών, αποτελούσε την βασική προϋπόθεση, για την κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, στο ΒΑ τμήμα του λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

Άμισθος σύμβουλος Δημάρχου Άνδρου

Τακτικό μέλος ΔΣ του ΔΛΤΤΑ

ΥΓ. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που βοήθησαν για να προχωρήσει ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για την Άνδρο.