ΟΔΟΣΗΜΑ σε μια πορεία οργάνωσης της Άνδρου

 

 Τοποθέτηση των "χαμένων" πινακίδων στο Γαύριο. Προς δημοτικό πάρκινγκ.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Σε πρόσφατη σύσκεψη στελεχών της Διοίκησης, που έγινε στο Περιφερειακό Γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, παρουσία του Δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη, διαπιστώσαμε το χρόνιο έλλειμμα ασφάλειας και πληροφόρησης στο οδικό δίκτυο όλης της Άνδρου.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά για την οδική ασφάλεια όλων, αλλά και την ενημέρωση και εξυπηρέτηση κυρίως όλων των επισκεπτών της Άνδρου που διακινούνται από το οδικό δίκτυο του νησιού μας. Κάθε βελτίωση του θα έχει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της Άνδρου. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε άμεσα αυτό το μεγάλο και σύνθετο έργο και προχωρήσαμε στην προμήθεια των αναγκαίων υλικών.

Σταδιακή τοποθέτηση των 200 πινακίδων .

Αρχικά θα τοποθετήσουμε τις 200 πινακίδες που βρήκαμε πεταμένες σε κάποιες ......''αποθήκες παραπήγματα'' του Δήμου μας στο Γαύριο όπου ψάξαμε. Ήταν για χρόνια ''χαμενες '' , άλλα ευτυχώς διατηρήθηκαν καινούργιες και μας είναι πολύ χρήσιμες.

Στην συνέχεια παραγγείλαμε 180 στύλους σε πρώτη φάση για τα οδόσημα γιατί οι περισσότεροι παλαιοί που υπήρχαν είχαν μισοκαταστραφεί. Σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Άνδρου, θα προμηθευτούμε προσεχώς βάσει του σχεδίου αναγκών κάθε περιοχής, νέες πινακίδες πληροφόρησης, για να καλυφθούν σιγά-σιγά, όλες οι ανάγκες του νησιού μας.

Αγορά και τοποθέτηση στύλων οδοσήμανσης όπου χρειάζεται.

Η τοποθέτηση των πινακίδων, θα γίνεται από το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα του Δήμου Άνδρου. Η επίβλεψη ανατέθηκε στον Γ. Μαντζώρο και θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Στις 25/1/2021 έγινε η αρχή του έργου στο Γαύριο. Ξεκινήσαμε από το λιμάνι όπου φτάνουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού μας. Οι εργασίες θα εκτελούνται καθημερινά καιρού επιτρέποντος.

Γ.Β.Μαντζώρος

Άμισθος σύμβουλος δημάρχου

Εκπρόσωπος Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Η παραπάνω ενημερωτική επιστολή του Γ. Μαντζώρου ήρθε στον σωστό χρόνο. Αν θέλουμε να υπάρχει πληροφόρηση για τους επισκέπτες του νησιού μας το καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσουμε από τον χειμώνα. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι οδικές και πληροφοριακές πινακίδες του νησιού πάσχουν. Έχουν να συντηρηθούν ή να αντικατασταθούν πολλά χρόνια. Το ότι ο ακαταπόνητος Γ.Μαντζώρος «ανακάλυψε» 200 ξεχασμένες στις εγκαταλειμμένες αποθήκες που επισκεύασε δείχνει το μέγεθος της εγκατάλειψης του νησιού μέχρι σήμερα.

Δίπλα στη νέα γλύστρα η πινακίδες όπου απαγορεύουν τη στάθμευση και υποδεικνύουν το πάρκινγκ. 

Στην μέχρι σήμερα εγκατάλειψη να προσθέσουμε ένα περιστατικό, το οποίο μάθαμε ρωτώντας, που δείχνει ανεπάρκεια και αδιαφορία της προηγούμενης διοίκησης. Το φθινόπωρο του 2014 ήταν υφυπουργός Μεταφορών ο εκ Κοζάνης βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος. Σε κάποια συνάντηση που είχε ο τότε υφυπουργός προσφέρθηκε οικειοθελώς (λόγω αρμοδιότητας) να βάλει δωρεάν wifi (που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Σαμαρά και να στείλει στην Άνδρο πινακίδες οδικής σήμανσης για όλο το νησί.

Η Άνδρος άρχισε να οργανώνεται με την διαμόρφωση, τον φωτισμό και την σήμανση του πάρκινγκ στο Γαύριο.

Ζήτησε μόνο ένα γράμμα του τότε δημάρχου Θ. Σουσούδη που να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του. Ο τότε δήμαρχος απάντησε πως «θα το στείλει την επομένη». Μήνες μετά το γεγονός αυτό ο υφυπουργός ρωτήθηκε από ανδριώτη «τι έγινε με το θέμα». Και απάντησε πως δεν έφτασε κανένα γράμμα ποτέ στο γραφείο του από την Άνδρο!!!

Στη συνέχεια ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ήταν ο έτερος εταίρος της σημερινής μετωπικής αντιπολίτευσης Γ. Καπάκης. Ποια ήταν η προσφορά του στο οδικό δίκτυο της Άνδρου; Ένα μαχαίρι καθαρισμού χιονιού στον ΣΕΔΑ!!! Αυτά γιατί κάποιοι αντιπολιτευόμενοι ξεχνούν το πως διοίκησαν επί χρόνια αυτοί κι επιτίθενται εργολαβικώς στον ακούραστο Γ. Μαντζώρο.