ΦΡΑΓΚΑΚΙ: Αναστολή, αλλά και… συνέχιση εργασιών!

 

Όπως θα είναι θαμμένη μέσα στο χώμα η βάση της ανεμογεννήτριας. Γύρω θα δημιουργηθεί πλάτωμα. Στα σίδερα που φαίνονται θα στηριχτεί το κέλυφος της μηχανής. Στη φωτογραφία η πρώτη βάση στο Φραγκάκι. 

Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αναστέλλει τις εργασίες στο εργοτάξιο στο Φραγκάκι για μέχρι 31/5/2020 με την αιτιολογία πως ξεκινά «η περίοδος φωλεοποίησης» του Σπιζαετού και το ζευγάρι που έχει φωλιά στην περιοχή δεν πρέπει να ενοχλείται στο ζευγάρωμα και στην περίοδο επώασης των αυγών του. Με βάση αυτή την απόφαση που θα κοινοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η εταιρεία σταματά τα έργα στο εργοτάξιο και εξετάζει ποια από τα υπολειπόμενα έργα θα συνεχίσει εκτός εργοταξίου.

Η ολοκληρωμένη βάση της πρώτης ανεμογεννήτριας στο Φραγκάκι

Αναλυτικά, σταματούν τις αμέσως επόμενες μέρες όλες οι εργασίες στο εργοτάξιο στο Φραγκάκι όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι κατά 90% και το χαντάκι καλωδίου κατά 65%. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά στις δύο από τις πέντε ανεμογεννήτριες και ήδη ολοκληρώνονται τα σίδερα για την τρίτη. Με την κοινοποίηση της απόφασης για την αναστολή εργασιών στο εργοτάξιο θα σταματήσουν οι εργασίες στο Φραγκάκι και θα επαναληφθούν μετά το τέλος της περιόδου αναπαραγωγής του σιζαετού στις 31/5.

 

Η έτοιμη προς σκυροδέτηση βάση της δεύτερης ανεμογεννήτριας στο Φραγκάκι. Η σκυροδέτηση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 2/2.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ μένει να διευκρινιστεί μετά από παρεμβάσεις νομικού χαρακτήρα που ήδη έχουν ξεκινήσει για να διευκρινιστούν τα όρια της απαγόρευσης ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν ποιες από τις υπάρχουσες εργασίες θα συνεχιστούν. Ήδη εκτελούνται έργα οδοποιίας στο Στενό σε απόσταση από το Φραγκάκι, τα έργα του υποσταθμού στον Πιτροφό και αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να ξεκινήσουν τα έργα καλωδίωσης μήκους 14 χιλιομέτρων που θα συνδέσουν το Φραγκάκι με τον Πιτροφό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»