ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Να παγώσει η διαδικασία των δασικών χαρτών

Δήμος Άνδρου - Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Άνδρου - ταυτιζόμενος απόλυτα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ζητά από την Κυβέρνηση αναθεώρηση του ΠΔ του 2016 και εναρμόνιση του με το νόμο του 1979. Αναλυτικά ο Δήμος Άνδρου ζητά:

Να σημειώσουμε πως οι δασικοί χάρτες που στηρίχτηκαν στο ΠΔ του 2016 και δημοσιεύθηκαν χθες 3/3/2021 χαρακτηρίζουν την Άνδρο σε ποσοστό 80% ως δασική ή χορτολιβαδική! Κάτι εντελώς λάθος μιας και είναι γνωστό πως οι κατά καιρούς αεροφωτογραφίες από το 1945 έως και σήμερα απλώς πιστοποιούν την εγκατάλειψη των αγροτικών εκτάσεων. Ουδέποτε στην ιστορία αυτές οι εκτάσεις υπήρξαν Δάση

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, οι ιδιοκτήτες καλούνται να επωμιστούν ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος (παράβολα, μηχανικοί, δικηγόροι κτλ) για να προστατεύσουν την ιδιοκτησία τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ταυτιζόμενοι πλήρως με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να παγώσει κάθε σχετική διαδικασία και να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με τους Κυκλαδίτες, ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε το μέλλον των νησιών μας.

Άνδρος 4/3/2021