Λιμενικό Ταμείο: στο άγνωστο με τις αυθαιρεσίες Σανταμούρη και τη στήριξη της αντιπολίτευσης της Άνδρου!!!…

Το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να συνεδριάσει γιατί δεν μπόρεσε να συγκροτήσει νόμιμη απαρτία. Για μια ακόμα φορά ο κλυδωνιζόμενος πρόεδρος Γ. Σανταμούρης στηριζόμενος από την αντιπολίτευση της Άνδρου και τον αυτό-αναιρούμενο δήμαρχο Τήνου επιχείρησε να κάνει αυθαίρετα συμβούλιο για να εγκρίνει παρανόμως πάνω από 2 εκατ. ευρώ έργα για την Τήνο. Αλλά απέτυχε στην παρανομία του αυτή.

Ατυχώς η Άνδρος συνεχίζει εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια να πορεύεται χωρισμένη στα δύο: μεταξύ μιας διοίκησης που προχωρά τα έργα που έχει ανάγκη και της ενωμένης αντιπολίτευσης που πυροβολεί όλα τα έργα που έγιναν και γίνονται. Στόχος αυτής της μετωπικής αντιπαράθεσης να σταματήσει την εξέλιξη του νησιού. Με την ελπίδα το δίδυμο Καπάκη-Σουσούδη να διεκδικήσει πάλι την δημαρχία το 2023!!!

Αυτή είναι η κατάσταση από την πρώτη μέρα που συγκροτήθηκε αυτό το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου τον Σεπτέμβριο του 2019 και αυτή η διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο τον Οκτώβριο του 2019! Οι Καπάκης-Σουσούδης επί διετία κάνουν ότι μπορούν να τινάξουν στον αέρα όλα τα έργα που έγιναν και γίνονται στο νησί. Και οι Αδάμης-Τρανάκος επί δύο χρόνια κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν όλα τα έργα που έγιναν ή εκκρεμούν στο λιμάνι του Γαυρίου. 

Και καλά οι Καπάκης και Αδάμης που ήταν απόντες επί χρόνια από όλα όσα συνέβαιναν στο νησί, αλλά ο Θ. Σουσούδης που ξεκίνησε το έργο του διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου να πυροβολεί σήμερα ο ίδιος τον διαχωρισμό; Και να στηρίζει τον παραπαίοντα Τήνιο πρόεδρο Γ. Σανταμούρη – μέσω του εκπροσώπου του Γ. Τρανάκου; Κι ακόμα να δέχεται την συμμετοχή  της παράταξης του σε παράνομα συμβούλια, που γίνονται μόνο και μόνο για να εγκρίνει αυθαίρετα, ο κλονιζόμενος Τήνιος πρόεδρος, θηριώδεις προϋπολογισμούς έργων, χωρίς συζήτηση, για την Τήνο;

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Άνδρο, αλλά και στις υποθέσεις της στο Λιμενικό Ταμείο. Κάποιοι ενοχλούνται που την καταγράφουμε. Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και έχουν ως εξής:

Το τι μέλλει γενέσθαι άγνωστο καθώς ο δήμαρχος Τήνου το ένα δεκαήμερο στηρίζει δημόσια Σανταμούρη, το άλλο τον κατακρίνει προσωπικά! Το ένα δεκαήμερο τηλεφωνεί στον δήμαρχο Άνδρου και αναγνωρίζει το δίκαιο του νησιού μας, το άλλο βγαίνει και στηρίζει τον υπερήλικα πρόεδρο, για να μην χάσει την πλειοψηφία στο ΔΣ της Τήνου.

Δυό νησιά μπλεγμένα στα δημοτικά τους συμβούλια, λόγω απλής αναλογικής, σε ένα χωρίς προηγούμενο πολιτικό αλαλούμ. Και σε εξόφθαλμες νομικές παρατυπίες στη διοίκηση του κοινού Λιμενικού Ταμείου τους από έναν απίστευτο πρόεδρο. Και από μια αντιπολίτευση της Άνδρου που πυροβολεί οτιδήποτε γίνεται ή επιχειρείται να γίνει στο νησί μας.

Τα παραπάνω δείχνουν πως, από ποιους και γιατί ταλανίζεται εδώ και δύο χρόνια η Άνδρος. Από πολιτικούς χωρίς αρχές, χωρίς όρους και όρια. Από τοπικούς πολιτικούς που άλλα έλεγαν ότι επιδίωκαν το 2019 (διαχωρισμός Λιμενικού Ταμείου) κι άλλα κάνουν σήμερα (διαχωρισμός της Άνδρου μέσω της κρίσης στο Λιμενικό Ταμείο).

Αυτά τα ολίγα στην παράσταση του παραλόγου που παίζεται στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Κι όποιος αντέξει…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»