Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή επικριτικά σχόλια σε blog της Άνδρου εναντίον του Δήμου Άνδρου για την μη συμμετοχή στους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς δηλώνουμε τα εξής:
Είμαστε σε περίοδο πανδημίας. Το 4ο κύμα είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και ήδη οι μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον έχουν τεθεί νέοι περιορισμοί στα σύνορα της χώρας. Κυβέρνηση και Δήμοι τηρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δεν διοργανώνουν ούτε συμμετέχουν σε μεγάλες μαζικές εκδηλώσεις ή γιορτές. Ο Δήμος Άνδρου τηρώντας τα πρωτόκολλα της πανδημίας δεν διοργανώνει και δεν συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις.
Οι αντιπολιτευόμενοι σήκωσαν ανεύθυνα τους τόνους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την περίοδο της πανδημίας που διερχόμαστε. Εμείς όμως είμαστε υπεύθυνοι έναντι των πολιτών κατανοώντας παράλληλα την ανάγκη του κόσμου και των επαγγελματιών για την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Μέχρι χτες οι ίδιοι που σηκώνουν τους τόνους για μη συμμετοχή μας σήκωναν τους τόνους αμφισβητώντας το εύρος των εμβολιασμών και τις ενέργειες του δήμου στην διαχείριση της πανδημίας. Ευτυχώς που οι εμβολιασμοί στο νησί και για την τρίτη δόση γίνονται με υψηλούς ρυθμούς . Δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζονται 150 άτομα την μέρα στο Κέντρο Υγείας και κοντά 90 κατ’ οίκον από κοινά συνεργεία Δήμου-ΕΟΔΥ-Κέντρου Υγείας κι εμείς να συμμετέχουμε σε μαζικές εορτές. Όποιος θέλει τις διοργανώνει και πηγαίνει. Ο Δήμος δεν συμμετέχει και δεν παρακινεί σε συμμετοχή.
Έχουμε ως Νησί πετύχει εμβολιασμό με πάνω από 70% των κατοίκων. Δεν έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά που ανέρχονται στα 1.000 γιατί δεν έχουν έρθει εμβόλια για παιδιά. Έχουμε ελάχιστα και περιστασιακά κρούσματα εβδομαδιαία (5 την τελευταία εβδομάδα) που όλα περνούν τον ιό ελαφρά λόγω εμβολιασμών ή λόγω νεανικής ηλικίας. Δεν θα ρισκάρουμε τώρα τα πάντα συμμετέχοντας σε μαζικές εορτές . Προτεραιότητα μας είναι να περάσουμε ασφαλείς την περιπέτεια της πανδημίας.
Μένουμε ασφαλείς.