Τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων στο λιμάνι του Γαύριου!!!

Και τα έργα συνεχίζονται στο Γαύριο. Μετά την χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Κέντρου στο Γαύριο και την μεγάλη επικείμενη ανάπλαση του λιμένα, τώρα μπήκαν και ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων στις εισόδους/εξόδους του λιμανιού. Από σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2021 το λιμάνι του Γαυρίου απέκτησε δύο μεγάλους ηλεκτρονικούς πίνακες μέσω των οποίων οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορούνται δρομολόγια πλοίων, αφίξεις. αναχωρήσεις, καθυστερήσεις, εκδηλώσεις, τουριστικές και χρήσιμες πληροφορίες. Αλλά και να διαφημίζεται το νησί με προβολή χαρακτηριστικών εικόνων από τις ομορφιές του. 

Το έργο ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο. Ήταν ιδέα της διοίκησης και η τεχνική υπηρεσία εκπόνησε την μελέτη και όρισε τις προδιαγραφές. Το έργο ήταν έτοιμο από την άνοιξη, αλλά καθυστέρησε 9-10 μήνες από τον ανεκδιήγητο Γ. Σανταμούρη που έκοψε επί ένα χρόνο όλα τα έργα της Άνδρου. Τελικά την τελευταία μέρα του στην προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, πριν τον αποπέμψουν, το υπέγραψε. Έτσι σήμερα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των δύο ηλεκτρονικών πινάκων στο λιμάνι του Γαυρίου. 

Ο μεγάλος πίνακας δεσπόζει στην είσοδο αυτοκίνητων του λιμανιού. Είναι 2 μέτρα ύψος και 3 πλάτος. Στηρίζεται σε σιδερένια στηρίγματα που τον σηκώνουν σε ύψος 2,20 μέτρων. Η μπετονένια βάση του είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα 8 κυβικά. Ο μικρότερος είναι 1 μέτρο ύψος και 2 μέτρα πλάτος. Τοποθετήθηκε στην είσοδο/έξοδο του στεγάστρου επιβατών.   

Το κόστος τους ήταν 20.000 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται τόσο η εγγύηση όσο και η συντήρηση τους για 5χρόνια. Είναι ένα ακόμα έργο που γίνεται μέσα στα δύο αυτά χρόνια για την αναβάθμιση του λιμανιού (εκβάθυνση λιμανιού, φωτισμοί με νέες αντένες των προβλητών, φωτισμοί με νέα φώτα της παραλιακής ζώνης, νέα γλίστρα, ανακατασκευή σταθμού επιβατών νότιας προβλήτας, αναδιαμόρφωση και φωτισμός χώρου πάρκινγκ κλπ).

Στο λιμάνι θα ακολουθήσει τους αμέσως επόμενους μήνες η μεγάλη ανάπλαση του: θα στρωθούν οι προβλήτες, θα ανακατασκευαστούν οι δέστρες και οι προσκρουτήρες, θα μπουν νέα κάγκελα σε όλο το μήκος του λιμανιού. Μέχρι το καλοκαίρι - καλώς εχόντων των πραγμάτων - το Γαύριο θα έχει αλλάξει όψη. Τέλος μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της εκβάθυνσης που σχεδιάστηκε από την διοίκηση στο βόρειο μέρος του κόλπου με στόχο να δημιουργηθεί μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη και στο Γαύριο. Ένα νέο λιμάνι διαμορφώνεται μέρα με την μέρα στην Άνδρο χάρη στον ακούραστο Γ. Μαντζώρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"