Έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Εν αναμονή η λειτουργία του...

 

Φωτογραφία από την χτεσινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

Έγινε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο δημαρχείο Άνδρου, παρουσία όλων των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών), η πρώτη συνεδρίαση του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης είχαμε επισημάνει πως η ύπαρξη του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου πρέπει να απαντά και στο κρίσιμο ερώτημα πως ορίζεται η μεταβατική περίοδος μεταξύ της αποσύνδεσης (οικονομικά και λειτουργικά) του νέου Ταμείου από το υφιστάμενο Ταμείο. Χωρίς διαχωρισμό χρημάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ταμείο της Άνδρου και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει να πληρώνει για ένα διάστημα το Ταμείο Τήνου-Άνδρου. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα να λειτουργούν για τα λιμάνια στην Άνδρο.

Φωτογραφία από την χτεσινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση η λειτουργία του νέου Ταμείου τέθηκε πλέον άμεσα και από μεριάς διοίκησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αναμένονται οι απαντήσεις ώστε α δούμε πως θα συνεχιστούν τα έργα που ήδη τρέχουν και για τα οποία γράψαμε από χθες και πως θα προχωρήσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αν δεν διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα και δεν γίνει σταδιακά η μετάβαση τότε υπάρχει κίνδυνος - όπως είπαμε - να μείνουν πολλά πράγματα στον αέρα για μήνες. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου και για έργα και ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί και για τα άλλα λιμάνια.

Με δεδομένο αυτόν τον κίνδυνο ο δήμαρχος Άνδρου ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου έστειλε από χθες ερωτήματα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου και περιμένει απαντήσεις.

Φωτογραφία από την χτεσινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία νεοσύστατου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου».

Σχετ: (α) Οι διατάξεις του άρθρου 118 του Ν. 4547/2018 (Α΄ 102).

          (β) Το με αριθμό 57/2022 Π.Δ. (Α΄153).

          (γ) Η με αριθμό 104/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου.

Η σφραγίδα του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

Με αφορμή τη σημερινή Συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου και της πρώτης συνεδρίασης αυτού, κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η άμεση έκδοση Απόφασης σας περί διορισμού Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή, ο οποίος θα διενεργήσει την απογραφή και την αποτίμηση των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, συντάσσοντας αντίστοιχη Έκθεση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διατάξεων του (α) σχετικού.

Συναφώς και με γνώμονα την αρχή της συνεχούς και αδιατάρακτης λειτουργίας των δημοσίων Υπηρεσιών στις οποίες συγκαταλέγεται με ιδιάζοντα χαρακτήρα και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, από τη διάσπαση του οποίου προήλθε το νεοσύστατο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Άνδρου, αλλά και του υφιστάμενου και μετονομασθέντος πλέον Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου, παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε:

α) εάν το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί νόμιμα, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι λοιπές ρητά αναφερόμενες στο άρθρο 118 του ν. 4547/2018 (Α΄102) ενέργειες, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την εκτέλεση έργων προς εξυπηρέτηση της εμπορικής, επιβατικής και ναυτιλιακής, τουριστικής, αλιευτικής κίνησης και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων της νήσου Άνδρου, καθώς και

β) εάν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, νομιμοποιείται μέχρι να ολοκληρωθούν και οι λοιπές ρητά αναφερόμενες στο άρθρο 118 του ν. 4547/2018 (Α΄102) ενέργειες, να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την εκτέλεση έργων (ακόμη και υπό τη χρηματοδότηση τρίτων Νομικών Προσώπων π.χ. Δήμου Άνδρου ή  λοιπών χορηγιών) προς εξυπηρέτηση της εμπορικής, επιβατικής και ναυτιλιακής, τουριστικής, αλιευτικής κίνησης και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας των λιμένων της τοπικής του αρμοδιότητας ή πρέπει να περιορίζεται στην λήψη αποφάσεων οργανωτικού χαρακτήρα της εσωτερικής δομής και λειτουργίας του νεοσύστατου αυτού νομικού προσώπου; 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  Α. ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Δήμαρχος Άνδρου

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ι. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου/Γραφείο Συντονιστή

ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Δήμος Άνδρου
  2. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου

ΙΙΙ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet