Επιπλέον 1.500.000 ευρώ για ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου. Προχωρούν οι καθαρισμοί στον δρόμο Κορθίου-Χώρας.

Από τους καθαρισμούς του επαρχιακού δρόμου Κορθίου-Χώρας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1.500.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

      Επιπλέον 1.500.000€ έρχονται να προστεθούν στα 2.300.000€ ήδη συμβασιοποιημένα και προς εκτέλεση έργα οδοποιίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου. Μετά την από 27/9/2023 υπογραφή σύμβασης ‘Βελτίωση οδικού δικτύου της Π.Ε Κυκλάδων συνολικού ύψους 6.425.312,81€, σήμερα δεχτήκαμε και τον ορισμό επίβλεψης του έργου, για τη νήσο Άνδρο. Επιβλέπων μηχανικός ορίστηκε η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου κα. Ε.Κερετζή όπου με την μελέτη που συνέταξε η ίδια, εξασφαλίσαμε έργα για την ασφάλεια του Επαρχιακού οδικού δικτύου Άνδρου, ύψους 1.500.000€, ποσό που αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού της μελέτης που συντάχτηκε για τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

     Το εν λόγω έργο, που μετά τον ορισμό επίβλεψης θα ξεκινήσει άμεσα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Η παραπάνω μελέτη εκπονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από το επαρχείο Άνδρου μετά από πρόταση του επάρχου Δημήτρη Λάσκαρη. Αναφέρεται στην ενίσχυση της ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου της Άνδρου. Εγκρίθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε στις 27/9 από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη. Ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα.

     Το παραπάνω συνολικό ποσό 3.800.000€ των δυο μελετών που εκπονήσαμε για το ταλαιπωρημένο Επαρχιακό δίκτυο, είναι αποτέλεσμα  κόπου και σκληρής δουλειάς που έκανε αθόρυβα το Επαρχείο Άνδρου εξ ολοκλήρου κατά τη  θητεία 2019-2023. Πρόκειται για σύνταξη μελετών, δημοπρατήσεις  διεθνών  διαγωνισμών, και μακροχρόνιες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού,    και σε καμία περίπτωση απευθείας προεκλογικές  αναθέσεις, όπως αρέσει σε κάποιους να επικαλούνται. Έρχονται να μας δικαιώσουν και να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

     Τέλος, να ενημερώσουμε τους πολίτες μας πως με επιπλέον μελέτη 72.000€ και με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί αυτοφυούς βλάστησης σε χαντάκια και επούλωση λακκουβών του οδικού δικτύου Κορθι-Χώρα. Ο σύμβαση ήταν έτοιμη από αρχές καλοκαιριού, αλλά λόγω επικινδυνότητας κατά τους θερινούς μήνες, ξεκίνησε στα μέσα Σεπτέμβρη. 

Συνεχίζουμε γιατί μπορούμε, έχουμε σχέδιο, ορθολογική σκέψη και γνώσεις δημόσιας διοίκησης που αποφέρουν καρπούς 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ