Αποχωρεί με δήλωση του από τις επανακαταμετρήσεις ο Δ. Λάσκαρης. Έπαρχος η Α. Βρεττού, που αναλαμβάνει με το βαρύ φορτίο των υπερβολών της...

 

Απροσδόκητη πολιτική τροπή πήρε η επανακαταμέτρηση για την εκλογή έπαρχου Άνδρου στη Σύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επανακαταμέτρηση και των εγκύρων ψηφοδελτίων και υπήρχε πλέον αμφισβήτηση σε πολλά ψηφοδέλτια. Όμως ο Δημήτρης Λάσκαρης εμφανώς κουρασμένος από το σήριαλ που εξελίχθηκε η εκλογή του περιφερειακού συμβούλου με έναν ψήφο και με πάρα πολλές αμφισβητήσεις από την μεριά της κ. Βρεττού παραιτήθηκε κάθε ένστασης και έτσι έπαρχος Άνδρου εκλέγεται η Α. Βρεττού.

Σε συνομιλία μας με τον κ. Λάσκαρη, ο οποίος και μάς τηλεφώνησε ο ίδιος την είδηση, ο απερχόμενος πλέον έπαρχος δήλωσε τα εξής:

"Δεν έχει νόημα να βγω έπαρχος με μια ψήφο ή και 3 ή 4 στο τέλος. Υπάρχουν κατά τον δικηγόρο μου αρκετά αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια για την κ, Βρεττού στο Μπατσί. Και αλλού για μένα. Δεν έχει κανένα νόημα το ξαναλέω να βγω έπαρχος με ενστάσεις και με μόλις λίγα ψηφοδέλτια.

Εκλέχθηκα έπαρχος με πολλούς 200 και πλέον ψήφους διαφορά έναντι ενός έντιμου πολιτικού αντίπαλου, που κατέβηκε με άλλον συνδυασμό, τον Χρήστου Βουραζέρη. Αυτή τη φορά βρέθηκα να δίνω μάχη με συνεχείς ενστάσεις και επανακαταμετρήσεις με αντίπαλο του ιδίου συνδυασμού!!! Η κ. Βρεττού, που τόσο πολύ θέλει την θέση ας την έχει.

Εγώ έπραξα ότι καλύτερο μπορούσα αυτά τα 4 χρόνια στηρίζοντας ως περιφερειακός σύμβουλος και έπαρχος με την καθημερινή παρουσία και με έργα και χρηματοδοτήσεις τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη. Κάναμε μαζί τόσα έργα που είχε χρόνια να δει το νησί μας. Στήριξα το νησί μας με την διαρκή παρουσία μου χειμώνα και καλοκαίρι, σε φωτιές και πλημύρες, σε χιονιάδες και κατολισθήσεις, τρέχοντας από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της Άνδρου. Ήμουν παρών σε όλα τα συντονιστικά φυσικών καταστροφών, αλλά και σε όλη την καθημερινή διοίκηση και γραφειοκρατική διεκπεραίωση του επαρχείου.

Ελπίζω η κ. Βρεττού που με τόσο πάθος διεκδίκησε σε 3 επανακαταμετρήσεις την θέση μου να πράξει τα ίδια και καλύτερα. Κι ακόμα ελπίζω να κάνει και τα έργα που έχει ήδη εξαγγείλει και αναφέρονται πολύ πέρα των αρμοδιοτήτων ως έπαρχος και αφορούν τα υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και τον Δήμο Άνδρου. Εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη έπαρχο..."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"