Γ. Ζάννες: Παραιτούμαι για να παραμείνει η γιατρός στο Κόρθι

 

Ο Γιώργος Ζάννες μιλά σε εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στο Κόρθι

Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση διαβάσαμε την λιτή ανακοίνωση του Γιώργου Ζάννε εκλεγμένου τοπικού συμβούλου στο Κόρθι. Ο 46χρόνος Γιώργος Ζάννες που την περίοδο 2019 - 2023 ήταν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου και εργάστηκε ακούραστα για την περιοχή του. Απλώς να θυμίσουμε πως με ένα μικρό μεταφορέα ήταν αυτός που από ένα σημείο και μετά συνέχιζε και καθάριζε εθελοντικά όλους τους δρόμους στους χιονιάδες που έπληξαν τον Όρμο Κορθίου. Ο Γιώργος Ζάννες εκλέχτηκε πρώτος με τον συνδυασμό του Δ. Λοτσάρη στον Όρμο.

Όμως ο συνδυασμός του Λοτσάρη για 8 ψήφους ήρθε δεύτερος. Εκλέχτηκε ο Γ. Ζάννες στο Τοπικό ως αντιπολίτευση, αλλά δεν εκλέχτηκε η γιατρός Μαρία Κουρέλη, που είναι η γιατρός του Κορθίου και του Κέντρου Υγείας Άνδρου με απόσπαση από την οργανική της θέση στην Θεσσαλία.

Για την ιστορία, η Μαρία Κουρέλη, νέα και έμπειρη γιατρός με τρία παιδιά, θέλοντας να προσφέρει στην πατρίδα της την Άνδρο είχε βάλει υποψηφιότητα και εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Δ. Λοτσάρη το 2019 και λόγω της εκλογής της αποσπάστηκε και υπηρετούσε στο ιατρείο του Κορθίου και το Κέντρο Υγείας. Μετακόμισε στην Άνδρο όπου και δούλεψε τέσσερα χρόνια προσφέροντας υπηρεσίες κρατικού γιατρού σε μια περιοχή που στερείται ιατρών. Έβαλε πάλι υποψηφιότητα θεωρώντας πως με την επανεκλογή της θα συνέχιζε να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της στην Άνδρο και θα στέλνει τα τρία της παιδιά στα ολιγομελή σχολεία της περιοχής της.

Όμως άλλες ήταν οι πολιτικές βουλήσεις της κοινωνίας του Όρμου Κορθίου. Καταψήφισαν τον συνδυασμό του Δ. Λοτσάρη και την γιατρό και έφεραν πρώτο με 8 ψήφους διαφορά τον συνδυασμό του Θ. Σουσούδη με επικεφαλής έναν 77χρονο συνταξιούχο!!! Η κοινωνία του Κορθίου ψήφισε έναν υπερήλικα 77 χρόνων έναντί ενός 46χρονου για πρόεδρο του Τοπικού και συνάμα καταψήφισε την μοναδική γιατρό του ιατρείου της περιοχής στέλνοντας τη πίσω στη Θεσσαλία!!! Προφανώς η γιατρός δεν είχε σόγια στο Κόρθι...

Ποιος είπε πως η Άνδρος χρειάζεται νέους, ειδικευμένους γιατρούς και παιδιά; Υπερήλικες χρειάζεται με επισφαλή υγεία για να την διοικήσουν. Αυτούς χρειάζεται αυτούς ψηφίζει. Ή. μήπως βλέπει κάποιος άλλος κάτι άλλο σε αυτή την εντελώς απίστευτη κατάληξη των εκλογών στον Όρμο Κορθίου;

Κάπου εκεί ο αλτρουιστής και πατριώτης 46χρονος Γιώργος Ζάννες, που πρώτευσε και εκλέχτηκε, υπέβαλε την παραίτηση του για να πάρει τη θέση του στο Τοπικό Συμβούλιο η πρώτη επιλαχούσα γιατρός Μαρία Κουρέλη και έτσι να παραμείνει και να έχει γιατρό το Κόρθι και το Κέντρο Υγείας Άνδρου. Και να μείνουν και τα τρία παιδιά της στα αποψιλωμένα σχολεία της περιοχής.

Συγκρίνετε όλοι εσείς που σχολιάζετε το θέμα την εκλογή ενός 77χρονου συνταξιούχου έναντι ενός 46χρονου υδραυλικού και μιας νέας γιατρού στο Κόρθι, αλλά και την πολιτική συμπεριφορά του 65χρονου ιδιωτικού μεγαλογιατρού Ανδρέα Βόσσου και της οδηγού ταξί Άννας Βολίκας σε Γαύριο και Μπατσί, που δίνουν "μάχες" για τις καρέκλες και τα γραφεία. Δείτε τη διαφορά όλων αυτών, που εσείς εκλέξατε, με τον αξιοπρεπή και αλτρουιστή Γιώργο Ζάννε. Και βγάλτε τα πολιτικά σας συμπεράσματα.

Κάποιοι εκλέχτηκαν για καρέκλες και ονόρε. Κι άλλοι για να προσφέρουν στον τόπο τους. Κι ο ταπεινός, εργατικός και φιλότιμος υδραυλικός Γιώργος Ζάννες προσφέρει στον τόπο του, ακόμα και με την παραίτηση του. Γιατί κρατά έτσι μια ειδικευμένη γιατρό και τρεις μικρούς μαθητές στην Άνδρο. Αυτή ήταν και είναι η πολιτική διαφορά των δύο παρατάξεων στις εκλογές όπου "το φως νίκησε το σκοτάδι"!!!  Και ο 77χρονος τον 46χρόνο και την γιατρό...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γιώργου Ζάννε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΝΕ

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου απέδειξα ότι η προσφορά των αιρετών δεν πρέπει να συνάδει με τα αξιώματα και τίς θέσεις.

Αυτό αναγνωρίστηκε από την τοπική κοινωνία, που με τίμησε με τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των υποψηφίων της Τ.Κ. Όρμου. Ο συνδυασμός μας όμως έλαβε για μόλις 8 ψήφους την δεύτερη θέση και εγώ την μοναδική θέση της αντιπολίτευσης στο τοπικό συμβούλιο.

Αν και θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία της αντιπολίτευσης, αναλογιζόμενος τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, σήμερα υπέγραψα την παραίτηση μου, ώστε να πάρει την θέση μου η κυρία Μαρία Κουρέλη για να μπορέσει να παραμείνει στο νησί προσφέροντας τις υπηρεσίες της σαν γιατρός και το κυριότερο, μαζί με τα τρία της παιδιά , που είναι μαθητές των ολιγομελών σχολείων μας.

Όσον αφορά την προσφορά μου στον τόπο μας, παραμένω πάντα ενεργός και μάχιμος.