ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το πρόβλημα των σκουπιδιών και τα αδιέξοδα των καταγγελιών

 

Το θέμα των διαχείρισης των σκουπιδιών ήρθε στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου στις 23/1/2024με την μορφή ενημέρωσης στο ΔΣ απο τον Δήμσρχο Θ Σουσουδη. Στην ενημέρωση που εκανε περιοριστηκε στο ζητημα της παραμονής του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα. Τονισε οτι σημερα η διαχείριση των σκουπιδιών στην Σταυροπέδα είναι "στον αερα". Ανεφερε οτι εχει πραγματοποιησει επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και περιμένει θετική κατάληξη (δηλαδη να επιτραπεί η παραμονή του δεματοποιητή στην Σταυροπεδα).

Στην συνέχεια πηρε τον λόγο ο Δημ Λοτσάρης ο οποίος ανέφερε οτι το αδιέξοδο προκλήθηκε από τις δεκαδες καταγγελίες φίλου του κ. Σουσοιύδη την περίοδο 2019-2023 ". Αυτές έφεραν συνεχείς ελέγχους και υπηρεσίες στην Σταυροπέδα> και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ξεκαάρισε ότι στο θεμα των σκουπιδιών θα υπαρξει συναίνεση απο την μεριά της παράταξης του. Ενημερωσε επίσης οτι από το φθινόπωρο του 2023 με επιστολή του προς τους Βουλευτές του Νομού εχει ζητησει την παρέμβασή τους για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιων στην Σταυροπεδα.

Ακολούθως τον λόγο πηρε ο Κυριακος Θωμας ο οποιος ανέφερε οτι το θέμα των σκουπιδιων είναι το μεγαλύτερο προβλημα του νησιού και απαιτεί συναινεση. Η συναίνεση ομως απαιτεί τουλαχιστον δύο προυποθεσεις. Πρώτον να καταδικαστούν συμπεριφορές, οπως του Γιάννη Καμηλου ο οποιος με συνεχείς καταγγελιες δημιουργησε τεραστιο πρόβλημα στην διαχείριση των σκουπιδιών. Ζήτησε η καταδικη να γίνει τόσο από τον Δημαρχο οσο και από το Δημ Συμβούλιο. Είπε επίσης ότι οι ρόλοι στο ΔΣ ειναι ξεκαθαροι. Υπάρχει πλειοψηφία η οποία καλείται με συγκεκριμένες θεσεις και προτασεις να διοίκησει και επ αυτων να ζητηθεί η συναίνεση.

Ανέφερε οτι μετά το 2016 "στήθηκαν πολιτικές καριερες" πάνω σε ενα υποτιθέμενο αγώνα κατά της Πλούσκας. Που πήγε σήμερα ολο αυτό; Συνεχίζουν οι ίδιοι σύμβουλοι που είναι πια με τον κ. Σουσούδη και σήμερα να διαφωνούν;

Μετά μιλησε ο Δημ Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημ Πολέμης ο οποίος τονισε οτι απαιτείται συναίνεση και επικρότησε τις τοποθετήσεις.

Την συζητησε εκλεισε ο Θ Σουσούδης ο οποίος αρνηθηκε να καταδικασει τις κατ επανάληψη καταγγελίες του Γ Καμήλου οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Σταυροπέδα. Ίσως γιατί ο κύριος αυτός ήταν και παραμένει συνεργάτης του. Και εκλεισε λέγοντας ότι ευελπιστεί να έχουν θετική καταληξη οι επαφες στα Υπουργεία ώστε να μην αντιμετωπίσει θεμα ο Δήμος με τα σκουπίδια στην Σταυροπεδα.

 Ρεπορτάζ Δημοτικός Συνεργάτης του ΕΝ ΑΝΔΡΩ